SiolNET. Sportal Olimpizem
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mladi športniki v Utrecht na 12. poletni OFEM

3

termometer

V nizozemskem Utrechtu bo od 14. do 19. julija potekal 12. poletni olimpijski festival evropske mladine. Na Nizozemsko odhaja tudi 73 mladih slovenskih športnikov.

Slovenska delegacija se je pred odhodom na OFEM predstavila v Ljubljani. Celotna delegacija šteje 104 člane, med njimi pa je 73 mladih športnikov in športnic, ki bodo tekmovali v atletiki, gimnastiki, judu, kolesarstvu, odbojki, rokometu, plavanju in tenisu. Slovenija ne bo imela le košarkarske ekipe.

Športnike je prvi nagovoril predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Janez Kocijančič. "Ko vidim tako veliko število mladih športnikov, sem še posebej ponosen, saj ni vse v medaljah, pomembno je tudi, da imamo perspektivo. To bo vaš prvi olimpijski nastop, zato izkoristite priložnost. Mnogi, ki so odličja osvajali na OFEM, so jih kasneje tudi na pravih olimpijskih igrah. Športa pa ni brez etike. Ne pozabite na spoštovanje 'fairplayja' in sklenite nova prijateljstva. Želim vam, da ta zgodba ostane v vašem spominu in OKS-u v čast" so bile spodbudne besede predsednika Kocijančiča. "Število medalj je nehvaležno napovedovati, saj gre za mlade športnike (15 – 18 let), nekateri tudi nimajo take ravni tekmovanj, da bi lahko delali primerjave. Pustimo se presenetiti," pa je o ciljih spregovoril vodja delegacije Borut Kolarič. Med predstavitvijo reprezentance je mlade v smeh spravljal stand-up komik Klemen Bučan.

Odbojkarici Ani Bernardi je pripadla čast v imenu vseh športnikov prebrati olimpijsko zaprisego, znano pa je že, da bo na odprtju festivala zastavo nosila judoistka Patricija Brolih.

V Utrechtu bo nastopilo okoli 2.300 mladih športnikov iz 49 držav. Otvoritev bo 14. julija, zaključek pa 19. julija.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin