Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 8. 2024,
12.05

Osveženo pred

4 ure, 30 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,39
olimpijske igre Pariz 2024 Pariz 2024 Gheorghe Cretu slovenska odbojkarska reprezentanca

Natisni članek

Petek, 9. 8. 2024, 12.05

4 ure, 30 minut

Dve leti od prvega treninga Romuna s slovenskimi odbojkarji

Gheorghe Cretu hvaležen, da je lahko postal član te družine

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,39
slovenska odbojkarska reprezentanca : Francija, OI, Gheorghe Cretu | Danes minevata dve leti, odkar je Gheorghe Cretu prvič sodeloval s slovensko reprezentanco, ki ji je poslal lepo sporočilo. | Foto Reuters

Danes minevata dve leti, odkar je Gheorghe Cretu prvič sodeloval s slovensko reprezentanco, ki ji je poslal lepo sporočilo.

Foto: Reuters

Romunski odbojkarski trener Gheorghe Cretu je dve leti po prevzemu selektorske službe na družbenem omrežju objavil zapisal, v katerem je izpostavil, da je bila v tem obdobju najpomembnejša stvar, da je lahko postal član te družine. Pogodba se mu s koncem olimpijskih iger izteče. Kdo bo v prihodnje selektor slovenskih odbojkarjev, še ni jasno, je pa predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret v pogovoru za Dnevnik dejal, da Cretu ostaja prva izbira.

Gheorghe Cretu
Sportal Ganjeni Cretu: Zato sem na fante tako ponosen in zato jih spoštuje vsa Slovenija

Na današnji dan pred dvema letoma je Gheorghe Cretu zgolj dobra dva tedna pred domačim svetovnim prvenstvom prvič kot selektor vodil trening slovenske odbojkarske reprezentance. Na prvi akciji, na svetovnem prvenstvu, so končali na četrtem mestu, leto zatem na evropskem prvenstvu prišli do brona, letos pa pod njegovim vodstvom prvič nastopili na olimpijskih igrah. 

Po treh zmagah v skupinskem delu je sanje slovenskega tabora o olimpijski kolajni v četrtfinalu končala Poljska, Slovenci pa so svoje premierno tekmovanje pod petimi krogi končali na petem mestu. 

slovenska odbojkarska reprezentanca : Kanada, olimpijske igre, Pariz, Tine Urnaut
Sportal Tine Sattler: Nihče jim ne more nič zameriti. Lahko jim le čestitamo.

Cretu: Ponosen na dve leti

Romun, ki je imel pogodbo z Odbojkarsko zvezo Slovenije sklenjeno do konca olimpijskih iger, je danes na družbenem omrežju objavil posvetilo zadnjima dvema letoma dela s slovenskimi odbojkarji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by giannicretu (@giannicretu)

"22. 8. 2022 je bil moj prvi dan v "pisarni" z vami! Danes, 9. 8. 2024, vem, da največ šteje to, da sem lahko postal član te družine! Zelo sem ponosen na ti 2 leti ... najbolj pa na 5. mesto na olimpijskih igrah s 3 zmagami in samo enim porazom! 👏👏👏💪," je zapisal Cretu, ki je ravno včeraj praznoval 56. rojstni dan.

Potem ko se je zadnji dve leti posvečal reprezentančnemu delu, se bo zdaj znova vrnil h klubskim zadolžitvam. V prihodnje bo vodil poljski kolektiv PGE GiEK Skra Belchatow. 

Metod Ropret pravi, da Cretu ostaja prva izbira. | Foto: Boštjan Podlogar/STA Metod Ropret pravi, da Cretu ostaja prva izbira. Foto: Boštjan Podlogar/STA

Ropret: Cretu ostaja prva izbira

Na odgovor, kdo bo v prihodnje na selektorski klopi slovenske reprezentance, bo treba še počakati. Je pa predsednik OZS Metod Ropret v pogovoru za Dnevnik pred dnevi dejal, da je Cretu prva izbira: "Na dan po porazu, ko delava intervju, sem se kar precej pogovarjal s Cretujem, ampak se te teme nisva niti dotaknila. Oba se zavedava, da naju ta pogovor še čaka. Lahko vam zagotovim, da bo zdajšnji selektor naša prva izbira. Ne vem pa, kakšno ima pogodbo s poljskim klubom, ali ima sploh možnost voditi še reprezentanco. To so teme, ki jih bova načela v prihodnjih dneh."

Slovenija Poljska
Sportal Konec olimpijske zgodbe slovenskih odbojkarjev, Italijani so se mučili
slovenska odbojkarska reprezentanca
Sportal Razočarani obrazi in vprašaj glede prihodnosti
Kristjan Čeh
Sportal 5. avgust: Čeh in Šutej v velikem finalu, odbojkarji trčili v poljski zid, Vodišek ostaja pri vrhu
Rok Možič Instagram
Sportal Rok Možič v družbi športnih velikanov in "malčkov" #foto
Ne spreglejte