Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
3. 9. 2018,
20.41

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

Alen Šket slovenska odbojkarska reprezentanca SP 2018 FIVB SP 2018 SP v odbojki 2018

Ponedeljek, 3. 9. 2018, 20.41

5 let, 7 mesecev

Alen Šket

V vsaki slabi stvari je nekaj dobrega

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
Slovenija odbojka | Alen Šket je že pozabil, kako grdo so na Mednarodni odbojkarski zvezi izigrali Slovenijo. | Foto Aleš Oblak

Alen Šket je že pozabil, kako grdo so na Mednarodni odbojkarski zvezi izigrali Slovenijo.

Foto: Aleš Oblak

''Vse gre po načrtu. Priprave se bližajo koncu, smo na dobri poti, da do začetka svetovnega prvenstva res pridemo do optimalne forme. Nekaj stvari bo treba še popraviti, a ni treba delati panike. To je normalno. Ni dobro, če si prehitro v optimalni formi, bolje je, če si pravi, ko je to res najbolj potrebno,'' razmišlja eden izmed močnih adutov slovenske odbojkarske reprezentance, ki bo 12. septembra debitirala na svetovnem prvenstvu.

Mitja Gasparini
Sportal Ogromno zanimanje za vstopnice, OZS: Storiti nismo mogli ničesar več

Eden od štirih sprejemalcev, ki jih bo selektor Slovenije Slobodan Kovač peljal v Firence, pozdravlja, da je imel po dolgem času malce manj naporno poletje. Glede na to, da Slovenije po vseh zapletih niso spustili v ligo narodov, se je vodstvo odločilo, da igra Slovenija v evropski ligi s pomlajenim moštvom.

''Vedno pravim, v vsaki slabi stvari je nekaj dobrega. To, da nas niso spustili v ligo narodov, je pomenilo, da smo imeli kar tri mesece počitka. Res smo se lahko dobro spočili. Takoj se je videlo, da smo prišli na zbor nasmejani in z napolnjenimi baterijami. Motivirani, kot že dolgo ne, podobno je še zdaj, ko se priprave počasi končujejo,'' pravi odbojkar iz Slovenske Bistrice.

Tine Urnaut
Sportal Kapetan skomignil z rameni: je res še prekmalu za to vprašanje?

Pred svetovnim prvenstvom še odbojkarski spektakel v Ljubljani

"Gre za najmočnejši turnir na naših tleh doslej." | Foto: Urban Urbanc/Sportida "Gre za najmočnejši turnir na naših tleh doslej." Foto: Urban Urbanc/Sportida V Areni Stožice bo konec tedna (6. do 8. september) močan mednarodni turnir Ljubljana Volleyball Challenge. V goste k slovenski izbrani vrsti namreč prihajajo tri elitne reprezentance, ZDA, Kanade in Irana, ki so na svetovni lestvici vse uvrščene med prvo deseterico. Američani so drugi, Kanadčani šesti, Iranci osmi.

''Gre za pravi odbojkarski spektakel in še en dokaz, kako zelo cenjena je slovenska reprezentanca v svetovnih odbojkarskih krogih. Gre za najmočnejši turnir na naših tleh doslej in prepričan sem, da bodo imeli ljubitelji športa in odbojke kaj videti. Zares gre za dogodek vreden ogleda,'' meni generalni sekretar OZS Gregor Humerca.

V ospredju ne bo rezultat, prva postava bolj ali manj znana

Na sprejemalskem mestu skoraj zagotovo začenjala kapetan Tine Urnaut in Klemen Čebulj, Šket pa bo čakal na priložnost na klopi. | Foto: Sportida Na sprejemalskem mestu skoraj zagotovo začenjala kapetan Tine Urnaut in Klemen Čebulj, Šket pa bo čakal na priložnost na klopi. Foto: Sportida

Novi član Halkbanka pred močnim pripravljalnim turnirjem v Stožicah poudarja, da rezultat ne bo v ospredju, a to ne pomeni, da ne bodo merili na zmago. ''Ukvarjali se bomo predvsem s svojo igro in odpravljanjem napak, ki se še pojavljajo v naši igri. Čakajo nas tri izjemno močne ekipe in komaj čakam, da se preizkusimo, kam spadamo trenutno,'' že nestrpno čaka, da se začne za igralce tisti bolj prijeten del, igra.

Čeprav je znano, da srbski strokovnjak na slovenski klopi veliko rotira, je prva postava bolj ali manj znana. V njej najverjetneje za Šketa ne bo prostora. ''Selektor veliko menja in preizkuša veliko postav, a bolj kot ne se nagiba k tisti postavi, ki je bila v zadnjih letih udarna,'' je potrdil Šket, ki si s tem ne beli glave.

Slovenija odbojka
Sportal "Vprašajte njega, sam z njim nikoli nisem imel težav"

''Vsi vemo, kaj je naša naloga''

Čakal bo na priložnost na klopi in jo poskušal čim bolje izkoristiti, ko jo bo dobil. Turnir bo dolg, Kovač bo potreboval prav vse na seznamu. ''Vsako leto smo izkušenejši in bolj zreli. Vsi vemo, kaj je naša naloga. Menim, da smo res v stanju, v kakršnem že dolgo nismo bili. Z optimizmom lahko čakamo na začetek spektakla v Italiji, še prej pa bomo poskušali pokazati, kaj znamo, še pred svojimi navijali v Stožicah,'' je še sklenil 30-letni Šket.

Slovenija bo prihodnjo sredo na SP debitirala proti Dominikanski republiki.  | Foto: Aleš Oblak Slovenija bo prihodnjo sredo na SP debitirala proti Dominikanski republiki. Foto: Aleš Oblak

Slovenija se bo na krstnem nastopu med odbojkarsko elito v skupini A naprej pomerila z Dominikansko republiko. Obračun bo že naslednjo sredo ob 17. uri.

Turnir štirih reprezentanc - Stožice:

Četrtek, 6. september:
18.00 Slovenija - Kanada
21.15 Iran - ZDA

Petek, 7. september:
17.00 Kanada - ZDA
20.00 Slovenija - Iran

Sobota, 8. september:
18.00 Slovenija - ZDA
21.15 Iran - Kanada

Spored svetovnega prvenstva - skupina A:

Sreda, 12. september:
17.00 Dominikanska republika - Slovenija

Petek, 14. september:
17.00 Japonska - Slovenija

Sobota, 15. september:
17.00 Belgija - Slovenija

Ponedeljek, 17. september:
20.30 Argentina - Slovenija

Torek, 18. september:
21.15 Italija - Slovenija

 

Reprezentanca Slovenije:

Podajalca:
Dejan Vinčić
Gregor Ropret

Sprejemalci:
Tine Urnaut
Klemen Čebulj
Alen Šket
Jan Klobučar

Blokerji:
Alen Pajenk
Jan Kozamernik
Sašo Štalekar
Uroš Pavlović

Korektorja:
Mitja Gasparini
Tonček Štern

Prosta igralca:
Jani Kovačič
Urban Toman

Slobodan Kovač
Sportal "Nismo še v najboljši formi, kar pa je povsem normalno"
Ne spreglejte