Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 6. 2017,
10.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,88

2

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca svetovna liga Gold Coast Avstralija Slobodan Kovač

Nedelja, 25. 6. 2017, 10.00

6 let, 6 mesecev

SVETOVNA LIGA, DRUGA KAKOVOSTNA SKUPINA - ZAKLJUČNI TURNIR V AVSTRALIJI

Ni ovir: Slovenci nadaljujejo sanjski niz! #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,88

2

Slovenija odbojka | Foto FIVB

Foto: FIVB

Odbojkarji slovenske reprezentance so v finalu zaključnega turnirja drugega kakovostnega razreda svetovne lige v Avstraliji gladko s 3:0 v nizih premagali Japonsko. S to zmago bi Slovenci načeloma moral napredovati v najkakovostnejši razred, a se v zadnjem času pojavljajo govorice, da morda ne bo tako.

V prvem nizu so bili gospodarji na igrišču slovenski odbojkarji, saj Japoncem niso pustili dihati. Končal se je s 25:17, Japonci pa paraktično niso imeli nobenih možnosti.

Drugi niz je bil veliko bolj izenačen. Nasprotniki slovenskih odbojkarjev so pokazali, da so lahko enakovreden nasprotnik našim fantom. Slovencem je v končnici drugega niza uspelo ohraniti mirne glave in drugi niz dobiti z izidom 26:24.

Japonci so bili edini, ki so v tej sezoni premagali Slovence, a v finalu v Avstraliji niso imeli niti najmanjših možnosti. | Foto: FIVB Japonci so bili edini, ki so v tej sezoni premagali Slovence, a v finalu v Avstraliji niso imeli niti najmanjših možnosti. Foto: FIVB

V tretjem nizu smo lahko spet videli prevlado slovenskih fantov, ki so odločilni niz dobili s 25:17 in se tako zasluženo veselili zmage v drugem kakovostnem razredu. Slovenci tako nadaljujejo izjemno serijo. V slovenski izbrani vrsti je Mitja Gasparini prispeval 15, Klemen Čebulj 13, Alen Pajenk in Tine Urnaut pa po 11 točk.

Slovenski tabor po zmagi v svetovni ligi:

Tudi Klemen Čebulj ni pozabil ogovoriti FIVB. | Foto: FIVB Tudi Klemen Čebulj ni pozabil ogovoriti FIVB. Foto: FIVB

Slobodan Kovač, selektor: "Mislim, da so se igralci psihično zelo dobro pripravili na zaključni turnir in da smo včeraj in danes odigrali odlično. Japonska nas je premagala, danes pa smo ji to vrnili z obrestmi. Danes smo bili odlični v vseh elementih igre in takšna Slovenija je reprezentanca, ki jo vsi tako radi gledamo. Vsa čast fantom, ki so bili najboljši, vsa čast mojim sodelavcem, ki so odlično pripravili ekipo, tako taktično kot telesno. Videti je bilo, kot da igramo v eni prestavi višje kot Japonci in današnji rezultat je zares izjemen. Na svetovni zvezi je, da zdaj dobro razmisli, kakšne odločitve sprejema in da Slovenijo, ki si je na igrišču priigrala pravico do nastopa med elito, uvrsti v prvo skupino svetovne lige."

Klemen Čebulj: "Pokazali smo, kako uživamo, ko igramo skupaj, kako v nobenem trenutku v igri ne popuščamo. V tej svetovni ligi smo zares pokazali našo najboljšo odbojko in zelo sem zadovoljen z odzivom ekipe, kako smo stopili skupaj in nismo popustili niti v enem trenutku. Če pogledamo nazaj, kako smo začeli to pot, bili na treh kontinentih, menjali časovne pasove… tudi to nam je dalo posebno energijo in odločenost, da se ne oziramo na utrujenost. Res fantastično smo igrali in stopnjevali formo do zaključnega turnirja in pokazati, da ne sodimo v drugo skupino, ampak v prvo in da sodimo med najboljše reprezentance. In to, kar se je dogajalo, da so že sredi tekmovanja objavljali, da ne bo možno napredovati v prvi razred, je zelo nekorektno do vseh ekip. Mislim, da bomo imeli glede tega veliko povedati."

Simultanka Slovenije v finalu:

Uspehom ni videti konca

Po drugem mestu na evropskem prvenstvu 2015 in po zmagi v tretjem kakovostnem razredu svetovne lige in zgodovinski uvrstitvi na svetovno prvenstvo so v tej sezoni brez večjih težav osvojili še prvo mesto v drugem kakovostnem razredu SL in še enkrat več dokazali, da si zaslužijo mesto med najboljšimi. Upajmo samo, da Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) ne bo uresničila napovedi, ki so v preteklih dneh polnile medije. Več o njih si lahko preberete na spodnjih povezavah. 


Na kateri športni kolektiv smo lahko Slovenci najbolj ponosni?

  • Na odbojkarje.
    69,90 %
    562 glasov
  • Na rokometaše.
    16,17 %
    130 glasov
  • Na hokejiste.
    7,09 %
    57 glasov
  • Na košarkarje.
    3,23 %
    26 glasov
  • Na nogometaše.
    2,36 %
    19 glasov
  • Na nobenega od naštetih.
    1,24 %
    10 glasov
Oddanih 804 glasov

Avstralci osvojili tretje mesto

Avstralska moška odbojkarska reprezentanca je osvojila tretje mesto na zaključnem turnirju drugega razreda svetovne lige, potem ko je na današnji tekmi v Gold Coastu premagala Nizozemsko s 3:0 (27, 19, 26).

Zaključni turnir v Avstraliji (Gold Coast):

Finale:
Nedelja, 25. junij:
Slovenija : Japonska 3:0 (17, 24, 17)
Čebulj 16, Gasparini 15, Pajenk in Urnaut 11; Ishikawa 11, Yamauchi 10

Za tretje mesto:
Avstralija : Nizozemska 3:0 (27, 19, 26)
Luke Smith 15, Luke Perry 11; Thomas Koelewijn 12, Dirk Sparidans 9

Polfinale:
Sobota, 24. junij:
Slovenija : Nizozemska 3:0 (15, 30, 20)
Gasparini 20, Urnaut 15, Čebulj 10; Maat 16, Koelewijn 7

Avstralija : Japonska 2:3 (23, -18, -23, 22, -16)
Roberts 24, Carroll 22; Ishikawa 22, Yamauchi 13, Yanagida 10

Ne spreglejte