Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 6. 2017,
14.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98

Natisni članek

Avstralija Gold Coast Slobodan Kovač slovenska odbojkarska reprezentanca svetovna liga

Sobota, 24. 6. 2017, 14.00

6 let, 7 mesecev

SVETOVNA LIGA, DRUGA KAKOVOSTNA SKUPINA - ZAKLJUČNI TURNIR V AVSTRALIJI

Slovenci v finalu: To je bila naša najboljša predstava do zdaj! #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98
Slovenija Nizozemska Gold Coast | Foto FIVB

Foto: FIVB

Odbojkarji slovenske reprezentance so na prvi polfinalni tekmi zaključnega turnirja drugega kakovostnega razreda svetovne lige v Avstraliji s 3:0 v nizih premagali odlično Nizozemsko. V finalu se bo za vstop v skupino udarila z Japonski, ki so v drugem polfinalu po pravem maratonu z 3:2 v nizih razžalostili domače.


Slovenija je začela v postavi: Mitja Gasparini, Dejan Vinčić, Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Alen Pajenk, Danijel Koncilja in Jani Kovačič.

Slovenci so polfinale odprli tako, kot so si lahko le želeli. Kovač je na teren poslal Vinčića, Gasparinija, Pajenka, Konciljo, Urnauta, Čebulja in Kovačiča in zadel v polno. Vinko je s svojimi podajami zalagal praktično vse in s tem nizozemske blokerje spravljal ob pamet in bil glavni razlog, da so slovenski odbojkarji v prvi niz dobili s kar 25:15. V prvem nizu je kar sedem točk dosegel Gasparini, pet pa jih je dodal Urnaut.

Srhljivka v drugem nizu

Vedelo se je, da tulipani, ki so sicer izjemna ekipa, tako slabo ne morejo več igrati. In res. Nizozemci so v drugem nizu na krilih korektorja Wouterja ter Maata dolgo grizli in pretili Slovencem, ki pa se niso dali in po pravi skrhljivki s 32:30 dobili tudi izjemno pomemben drugi niz.

Slovenski odbojkarji so imeli skozi celotno tekmo tudi bučno podporo s tribun. V Avstraliji namreč živi veliko število Slovencev. | Foto: FIVB Slovenski odbojkarji so imeli skozi celotno tekmo tudi bučno podporo s tribun. V Avstraliji namreč živi veliko število Slovencev. Foto: FIVB

Odličen začetek in vstop v finale

Igro s prvega niza so Slovenci pokazali tudi na začetku tretjega niza in si hitro priigrali prednost, ki je niso več izpustili iz rok. Tulipani so ob koncu niza še zapretili z znižanjem zaostanka na le tri točke zaostanka, a danes odlični Gasparini in soigralci niso dopustili presenečenja in spet stopili na plin in se zanesljivo uvrstili v veliki finale, kjer se bodo za vstop v elitno skupino pomerili z boljšim med Avstralijo in Japonsko.

Najboljši pri Sloveniji je bil Gasparini z 20 točkami, pet manj pa jih je prispeval še kapetan Urnaut. 

Slovenski tabor po zmagi na Nizozemci:

"Motivacija v naši ekipi je zares visoka. V enem mesecu smo bili na štirih kontinentih, imeli smo ogromno težav, a sem vseeno prišli samo z enim porazom in vsi želimo, da tako ostane.'' | Foto: FIVB "Motivacija v naši ekipi je zares visoka. V enem mesecu smo bili na štirih kontinentih, imeli smo ogromno težav, a sem vseeno prišli samo z enim porazom in vsi želimo, da tako ostane.'' Foto: FIVB Mitja Gasparini: ''To je bila naša najboljša predstava, tako odbojkarsko kot psihično do zdaj. Kot sem že povedal pred tekmo, da bo treba koncentracijo držati skozi celo tekmo. Držali smo se plana, z izjemo končnice tretjega niza, ko smo nekoliko popustili, ampak ko so se Avstralci približali, smo spet zaigrali, kot je treba. Tukaj so najboljše ekipe, ki so prikazale najboljšo odbojko. Motivacija v naši ekipi je zares visoka. V enem mesecu smo bili na štirih kontinentih, imeli smo ogromno težav, a sem vseeno prišli samo z enim porazom in vsi želimo, da tako ostane.''

Dejan Vinčić: ''Začeli smo tako, kot da je finale. Odigrali smo skoraj na našem maksimumu. Sicer imamo še nekaj rezerv, smo pa šli v tekmo zbrano, s pozitivnimi mislimi. Zavedali smo se, da smo favoriti in se tako obnašali na igrišču. Od prvega žvižga naprej smo jih pritiskali s servisi in igrali našo prepoznavno igro, z bloki in dobro obrambo. Odlični smo bili v igri za menjavo. Res dobra igra, ampak na to moramo hitro pozabiti, se dobro spočiti in se pripraviti na finale.''

Ste zamudili tekmo, nič hudega:

Zaključni turnir v Avstraliji (Gold Coast):

Polfinale:
Sobota, 24. junij:
Slovenija : Nizozemska 3:0 (15, 30, 20)
Gasparini 20, Urnaut 15, Čebulj 10; Maat 16, Koelewijn 7

Avstralija : Japonska 2:3 (23, -18, -23, 22, -16)
Roberts 24, Carroll 22; Ishikawa 22, Yamauchi 13, Yanagida 10

Finale:
Nedelja, 25. junij:
8.10 Slovenija - Japonska

Za tretje mesto:
5.40 Nizozemska - Avstralija

Ne spreglejte