Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 9. 2018,
23.03

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,91

2

Natisni članek

Slobodan Kovač FIVB svetovno prvenstvo 2018 FIVB SP 2018 slovenska odbojkarska reprezentanca

Ponedeljek, 17. 9. 2018, 23.03

5 let, 7 mesecev

SP V ODBOJKI 2018, 7. TEKMOVALNI DAN

Slovenci po drami proti Argentini prvič poraženi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,91

2

Slovenija Argentina | Slovenci so po pravi drami z 2:3 izgubili z Argentino. V torek (21.15) jih čakajo še Italijani. | Foto FIVB

Slovenci so po pravi drami z 2:3 izgubili z Argentino. V torek (21.15) jih čakajo še Italijani.

Foto: FIVB

Slovenska odbojkarska reprezentanca je po pravi drami z 2:3 izgubila z Argentino in vknjižila prvi poraz na svetovnem prvenstvu. Slovenci so si s točko zagotovili najmanj tretje mesto v skupini, tako da bodo tudi drugi del svetovnega prvenstva igrali v Italiji in jim ne bo treba v Bolgarijo. Varovanci Slobodana Kovača bodo zadnjo tekmo prvega dela odigrali v torek ob 21.15 proti neporaženim gostiteljem, Italijanom.

Sportal Objokuje zamujeno priložnost

Argentina : Slovenija 3:2  (18, -22, -27, 17, 13)

Dvorana Nelson Mandela Forum, gledalcev 1525, sodnika: Turci (Brazilija), Mezzofy (Madžarska).

Argentina: Zanotti 13, Cavanna 2, Poglajen 16, Conte 11, Loser 3, J. Gonzalez, Sole 12, Lima 18, Crer 9, De Cecco 1, A. Gonzalez, Lopez, Ramos, Fernandez.

Slovenija: Štern, Pajenk 7, Kozamernik 10, Šket 5, Gasparini 19, Pavlović, Vinčić 1, Štalekar, Klobučar, Kovačič, Toman, Ropret, Urnaut 16, Čebulj 16.

Slovenski selektor Slobodan Kovač je držal obljubo in v prvo postavo uvrstil tudi junaka zmage nad Belgijo Alena Šketa. Pričakovano je na mestu podajalca zato začel tudi Gregor Ropret. Na klopi sta tako ostala Dejan Vinčić in Klemen Čebulj. A Slovenci srečanja niso začeli najbolje, Argentinci so hitro prešli v vodstvo (8:3, 14:7) in narekovali tempo igre. Po 21:12 je Šketa zamenjal Čebulj, Slovenci pa so se nekoliko približali nasprotniku (22:17), a je ta v nadaljevanju brez večjih težav dobil prvi niz (25:18).

V drugem, precej bolj enakovrednem nizu je v igro vstopil tudi Vinčić. Izbrani vrsti sta se izmenjevali v vodstvu, v zaključku pa so Slovenci stopili na plin in izenačili. Še tesneje je bilo v tretjem, v katerem so Slovenci izkoristili peto zaključno žogo in povedli z 2:1. S tem so si zagotovili vsaj točko, vsaj tretje meso v skupini in nadaljevanje SP v Italiji (četrti se seli v Bolgarijo). Sledil je padec v slovenski igri, Argentinci so po vodstvu z 10:9 ušli in izenačili na 2:2. V zadnjem nizu so po napeti končnici do zmage s 3:2 prišli Argentinci. 

V slovenski vrsti je bil z 19 točkami najbolj razpoložen Mitja Gasparini, po 16 sta jih dodala kapetan Tine Urnaut in Klemen Čebulj.

Fotogalerija tekme Argentina : Slovenija

Fotogalerija
1 / 15

Derbi skupine D branilcem naslova

Derbi dneva se je odvil v skupini D. Za prvo mesto sta se udarili do tega kroga neporaženi branilka naslova Poljska in Iran, s 3:0 so gladko slavili Poljaki, ki ostajajo na vrhu lestvice. Obračun najskromnejših reprezentanc skupine Portorika in Kube je dobila zadnja.

V skupini B so Brazilci Kanadčanom zadali prvi poraz, kar so izkoristili Nizozemci in z zmago nad Egiptom vsaj začasno skočili na vrh.

V skupini C so Rusi brez izgubljenega niza odpravili Kamerun, Avstralci pa s 3:1 Tunizijce.

Kako do polfinala - pot je dolga in trnova ...

Prvenstvo bo imelo štiri dele. V drugi del se bodo uvrstile najboljše štiri ekipe iz vsake predtekmovalne skupine (16). Te reprezentance bodo sestavile nove štiri skupine s po štirimi ekipami. Iz teh skupin bodo v tretji del (top 6) napredovale zmagovalke in najboljši dve drugouvrščeni ekipi, ki se bodo znova razvrstile v dve skupini po tri. Ko bodo obračunale med sabo, se bosta prvi dve v skupini uvrstili v polfinale.

Skupina A:

 Skupina B:

 Skupina C:

 Skupina D:

Preberite še:

Nizozemska odbojka
Sportal Italijani ostajajo stoodstotni, nizozemski preobrat v slogu Slovencev

 

Ne spreglejte