Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 9. 2018,
22.38

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

1

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca FIVB svetovno prvenstvo 2018 FIVB SP 2018

Nedelja, 16. 9. 2018, 22.38

5 let, 7 mesecev

SP V ODBOJKI 2018, 6. TEKMOVALNI DAN

Italijani ostajajo stoodstotni, nizozemski preobrat v slogu Slovencev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

1

Nizozemska odbojka | Italijani so po pričakovanju odpihnili Dominikansko republiko in so po štirih tekmah pri stoodstotnem izkupičku 12 točk. | Foto FIVB

Italijani so po pričakovanju odpihnili Dominikansko republiko in so po štirih tekmah pri stoodstotnem izkupičku 12 točk.

Foto: FIVB

Slovenska odbojkarska reprezentanca je imela po sobotnem preobratu proti Belgiji, po katerem je ostala neporažena, na svetovnem prvenstvu prosto nedeljo. Nov obračun jo čaka v ponedeljek ob 20.30 proti Argentini. V slovenski skupini so ranjeni Belgijci s 3:1 premagali Japonce, gostitelji Italijani pa so s 3:0 odpihnili Dominikance. Preobrat dneva je uspel Nizozemcem, ki so po Brazilcih presenetili še Francoze, in to potem ko so zaostajali že z 0:2 v nizih.

Slobodan Kovač
Sportal Slovenski selektor potrdil: Bil bi nor, če tega ne bi storil
Slovenija odbojka
Sportal Prišel, videl, zmagal: To je bila moja najboljša predstava v karieri

Belgijci so se po bolečem porazu s Slovenci (vodili so z 2:0, na koncu so Slovenci zmagali s 3:2) udarili z Japonci in jih premagali s 3:1 v nizih. Gostitelji Italijani so po štirih tekmah pri 12 točkah, njihova zadnja žrtev je bila Dominikanska republika.

Nizozemci po Brazilcih na kolena spravili še Francoze

V skupini B so Nizozemci uprizorili sobotni slovenski scenarij. Proti Francozom so zaostajali že z 0:2, nato pa po preobratu slavili zmago. Egipt je na derbiju začelja s 3:1 premagal Kitajsko in vpisal prvo zmago.

Nizozemci se veselijo velike zmage nad Francijo. | Foto: FIVB Nizozemci se veselijo velike zmage nad Francijo. Foto: FIVB

Američani, ki so na sobotnem derbiju odpravili Ruse, so v skupini C vknjižili še četrto zmago, s 3:0 so odpravili Kamerun. Srbi so s 3:1 ugnali Avstralijo.

Finci so po treh tekmah in zgolj eni zmagi prišli do druge, a pot je bila vse prej kot lahka. Portoriko so strli šele po petem nizu. Gostitelji Bolgari so do tretje zmage prišli brez težav, Kubanci so padli s 3:0.

Slovenci bodo spet na delu v ponedeljek ob 20.30, ko se bodo pomerili z Argentino.

Kako do polfinala - pot je dolga in trnova ...

Prvenstvo bo imelo štiri dele. V drugi del se bodo uvrstile najboljše štiri ekipe iz vsake predtekmovalne skupine (16). Te reprezentance bodo sestavile nove štiri skupine s po štirimi ekipami. Iz teh skupin bodo v tretji del (top 6) napredovale zmagovalke in najboljši dve drugouvrščeni ekipi, ki se bodo znova razvrstile v dve skupini po tri. Ko bodo obračunale med sabo, se bosta prvi dve v skupini uvrstili v polfinale.

Skupina A:

 Skupina B:

 Skupina C:

 Skupina D:

Preberite še:

Slovenija odbojka
Sportal Kakšna zmaga: Slovenci izgubljali z 0:2, nato pa zmleli Belgijce!
Ne spreglejte