Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
15. 9. 2018,
20.50

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,60

Natisni članek

SP v odbojki 2018 Alen Šket FIVB svetovno prvenstvo 2018 FIVB SP 2018

Sobota, 15. 9. 2018, 20.50

5 let, 7 mesecev

Alen Šket

Prišel, videl, zmagal: To je bila moja najboljša predstava v karieri

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,60
Slovenija odbojka | Alen Šket je bil nepričakovano junak zmage proti Belgiji. | Foto FIVB

Alen Šket je bil nepričakovano junak zmage proti Belgiji.

Foto: FIVB

Slovenija je po velikem preobratu prišla še do tretje zmage na svetovnem prvenstvu v Italiji in Bolgariji. Po velikem preobratu, zaostajali so že z 0:2 v nizih, so s 3:2 na koncu premagali Belgijo in ostali neporaženi. Velik junak Slovenije je bil rezervist Alen Šket, ta je na sredini drugega niza zamenjal Klemna Čebulja. Bistričan je dosegel kar 21 točk in poskrbel, da bodo Belgijci še dolgo sanjali o njem.

Od našega poročevalca iz Firenc

Slovenija odbojka
Sportal Kakšna zmaga: Slovenci izgubljali z 0:2, nato pa zmleli Belgijce!

Slovenci so svojo tretjo tekmo v dvorani Nelson Mandela Forum v Firencah začeli slabo. Fantom ni šlo pri sprejemu, posledično tudi ne v napadu, Belgijcem pa je na drugi strani uspevalo vse.

Selektor Slobodan Kovač je bil prisiljen zamenjati igralce in iskati bolj razpoložene fante. Enega je našel v Alenu Šketu, ki je sredini drugega niza zamenjal Klemna Čebulja in upravičil zaupanje. 

Čeprav so Slovenci vseeno izgubili drugi niz in si nakopali velik zaostanek, so se slovenski odbojkarji z veliko pomočjo neustavljivega Šketa začeli dvigovati iz brezna in na koncu priplezali do nove zmage.

"Vedno govorim, da je težko tako dobro, da ne bi moglo biti bolje, no, danes bi težko bilo boljše. To je bila moja najboljša predstava v karieri ali pa vsaj ena od najboljših. Ampak to ni pomembno, enkrat jaz, drugič drugi,'' je bil po zmagi vzhičen slovenski junak, ki je bil nerešljiva uganka za Belgijce.

Fotogalerija s tekme med Slovenijo in Belgijo (foto: FIVB):

Fotogalerija
1 / 15

Junak ostal skromen

Iz 24 poskusov v napadu je dosegel kar 21 točk, kar so v odbojki nore številke.  A poudarja, da je najpomembnejša zmaga. ''Najpomembnejša je zmaga, individualni dosežek ob porazu ne šteje nič. Vesel sem zmage, saj vemo, da si lahko ob dobrem prvem delu že skoraj zagotoviš uvrstitev med najboljših šest.''

Bolj kot točke mu je pomembna zmaga ekipe. | Foto: FIVB Bolj kot točke mu je pomembna zmaga ekipe. Foto: FIVB

Glede na to, kako je odigral, bi si morda zaslužil tudi prvo postavo, a sam o tem ne razmišlja. ''Nikoli nisem tega zahteval, vedno sem gledal na ekipo in čakal na minute, ko sem jih dobil, pa sem jih poskušal čim bolj izkoristiti,'' dodaja.

Nekaj je jasno, po taki predstavi bo dal misliti tudi selektorju, saj je ta dobil dokaz, da ima na klopi izjemnega igralca. Ne bi se čudili, če bi na naslednji tekmi v začetni šesterici zagledali tudi Šketa.

Slovenijo v nedeljo čaka dan počitka, v ponedeljek pa se bodo udarili z Argentino, ki na tem prvenstvu ni taka, kot smo jo pričakovali. Naj padejo še gavči. Zakaj pa ne?

 

Ne spreglejte