Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 12. 2020,
11.35

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

OK Merkur Maribor Alen Šket

Torek, 1. 12. 2020, 11.35

3 leta, 4 mesece

Dres Maribora je že nosil med letoma 2006 in 2008

Prestopna bomba: Alen Šket okrepil Merkur Maribor!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
Alen Šket | Alen Šket se po dolgih letih vrača v Maribor. | Foto OK Merkur Maribor

Alen Šket se po dolgih letih vrača v Maribor.

Foto: OK Merkur Maribor

Odbojkarski klub Merkur Maribor sporoča, da se je do konca sezone 2020/21 dogovoril za sodelovanje s slovenskim reprezentantom Alenom Šketom ter s tem ACH Volleyju in Calcitu Volleyju še bolj odločno napovedal boj za domači lovoriki in tudi osvojitev lige MEVZA.

Alen Šket, stalni član slovenske reprezentance, ki je v preteklih letih dvakrat osvojila naslov evropskega podprvaka, je sezono začel pri turški ekipi Ayfon Beledy Yüntas. V Turčiji je redno igral, a pred slabim mesecem so se Turki in Šket odločili, da se razidejo. Izkušeni 32-letni odbojkar iz Slovenske Bistrice je v tem času iskal nov klub, našel pa ga je v Mariboru, v ekipi, kjer je tudi začel profesionalno pot. Merkurjevci so zdaj postali še močnejši, kot so bili do zdaj.

Matjaž Strdin, izvršni direktor OK Merkur Maribor: "Mariborska ekipa je v zadnjih letih v nekem procesu oblikovanja. V ekipi je ogromno talenta, vendar tudi mladosti, zato nismo želeli izpustiti iz rok priložnosti skleniti dogovor z Alenom Šketom, ki bo s svojo kvaliteto in izkušnjami tej ekipi zagotovo dal neko novo, dodatno dimenzijo. V klubu nenehno stremimo po izboljšavah in ta dogovor nedvomno pomeni nov korak v pravo smer. Na tem mestu bi se želel še posebej zahvaliti našim zvestim in nepogrešljivim sponzorjem, ki so podprli ta dogovor."

"Cilj je boj za prvaka"

Šket je v Mariboru začel svojo profesionalno pot. | Foto: OK Merkur Maribor Šket je v Mariboru začel svojo profesionalno pot. Foto: OK Merkur Maribor "Glavni razlog, da sem prekinil sodelovanje v Turčiji je bil, da se dejansko nisem več dobro počutil v ekipi, kjer je bilo precej slabo vzdušje, temu primerni so bili tudi rezultati. S Sebastijanom Škorcem sem bil v stiku glede situacije, tudi jaz sem imel željo, da ostanem doma in da končam to sezono v Sloveniji, tako da se potem ni bilo težko odločiti, da podpišem za OK Merkur Maribor. Definitivno je letošnji cilj ekipe, da se borimo za prvaka Slovenije, kar bo vse prej kot lahko, ampak verjamem, da nam to lahko uspe. Ekipa je super, mlada in zelo zagnana na treningih, kar se tudi vidi po rezultatih. Upam, da bo tako ostalo tudi v prihodnje in da se bomo na koncu lahko vsi skupaj veselili," je ob podpisu pogodbe dejal slovenski reprezentant, ki se je tako kot Mitja Gasparini, Gregor Ropret, Jan Klobučar in Urban Toman vrnil v domovino.

Tako močni še niso bili

Nad pridobitvijo igralca s tako veliko mednarodnimi izkušnjami je navdušen tudi trener Sebastijan Škorc, čarovnik iz Maribora, ki z domačim kadrom in dvema tujcema niza zmago za zmago. Trenutno so v nizu 11 zaporednih zmag in prav nič ne kaže, da bi se ta niz v kratkem končal. "Alen bo za nas vsekakor velika okrepitev. V mlado ekipo smo dodali izkušenega igralca, ki bo s svojimi izkušnjami, kvaliteto in odnosom doprinesel, da bo OK Merkur Maribor še močnejši. V klubu imamo cilje in ekipa od teh ciljev in odgovornosti ne beži, saj se zavedamo, da tako močnega OK Merkur Maribor še ni bilo. Obljubljamo, da bomo še naprej delali, dajali vsak dan svoj maksimum na treningih in tekmah ter se resno vmešali v igro za najvišja mesta v državnem prvenstvu, slovenskem pokalu in ligi MEVZA. Imamo super dobre domače fante in z Alenom smo dobili še enega domačega super igralca. Lahko rečem, da so sanje postale resničnost," poudarja Škoro in dodaja, da se neizmerno veseli nadaljevanja sezone.

V Turčiji je osvojil tri lovorike. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V Turčiji je osvojil tri lovorike. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Po ACH Volleyju igral v Italiji, nato še Turčiji

Šket je svojo profesionalno odbojkarsko pot začel v Mariboru, kjer je igral v 1. slovenski ligi. Po dveh letih igranja v Mariboru se je preselil h klubu ACH Volley, s katerim je osvojil pet naslovov državnega prvaka, pet naslovov pokalnega prvaka in tri naslove v srednjeevropski ligi MEVZA. V sezoni 2013/14 je igral v italijanskem prvenstvu za klub iz Modene. Tudi naslednjo sezono je ostal v Italiji in podpisal za Molfetto.

V Italiji je ostal vse do konca sezone 2015/16, v kateri je nosil dres Top Volley Latine. V sezoni 2016/17 se je preselil v Turčijo, kjer je igral v prvi turški ligi za Fenerbahče, s katerim je osvojil turški pokal in leta 2017 tudi super pokal. Tudi v naslednji sezoni 2018/19 je ostal v Turčiji, kjer je podpisal za Halkbank in osvojil še en super pokal. Po tej sezoni bi moral okrepiti takrat "slovenski" Czarni Radom, a zaradi poškodbe kolena tam nikoli ni igral. Po letu premora je v sezoni 2020/2021, kot rečeno, zaigral v turškem državnem prvenstvu za Ayfon Beledy Yüntas, a po nekaj mesecih z njim prekinil pogodbo.

Preberite še:

Alen Šket
Sportal Prekinitev pogodbe: Alen Šket ni več v Turčiji
Rok Možič
Sportal Rušilno moč Maribora okusil tudi Salonit
Ne spreglejte