Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 1. 2024,
22.00

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

1 DOL OK Merkur Maribor Calcit Volley ACH Volley

Sobota, 20. 1. 2024, 22.00

3 mesece, 1 teden

1. DOL za moške, drugi del, 2. krog

Calcit spet prehitel ACH Volley

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Calcit Volley | Kamničani so znova vodilni. | Foto Klemen Brumec

Kamničani so znova vodilni.

Foto: Klemen Brumec

V 1. DOL za moške je prišlo do spremembe na prvem mestu. Calcit Volley, ki je sicer dolgo časa vodil tudi v prvem delu prvenstva, je z gladko zmago proti Fužinarju Sij Metalu spet prehitel ACH Volley, ki si je na domačem igrišču privoščil spodrsljaj in Hišo na kolesih Triglav premagal le s 3:2, s tem pa izgubil točko. Na zadnji tekmi kroga je Maribor premagal Panvito Pomgrad s 3:1.

ACH Volley : Tours VB
Sportal ACH Volley se je od lige prvakov poslovil s porazom

Kranjčani so že nekajkrat dokazali, da so Ljubljančanom neugoden tekmec, toda nihče ni pričakoval, da bi lahko imeli branilci naslova lahko težave v Tivoliju. Toda naporen ritem, sredi tedna so namreč končali nastope v ligi prvakov, je očitno opravil svoje, tudi pristop najbrž ni bil tak, kot bi si ga želel trener Radovan Gačič, posledica pa je sicer ne tragična izguba točke.

Po prvem nizu se ni dalo slutiti, da bi lahko gosti oranžnim zmajem nudili odpor. Niz se je končal z izidom 25:14, mogoče je v glave favoritom tudi vcepil prepričanje, da bodo z lahkoto prišli do zmage. A če so tako razmišljali, so se zmotili. Črnogorski reprezentant Đorđe Jovović, ki je bil z 31 točkami najučinkovitejši igralec tekme, ima očitno proti prvakom še dodaten motiv, tudi tokrat je povedel svojo ekipo do izenačenja. V končnici, v katero sta ekipi vstopili z izidom 20:20, je poskrbel tudi za odločilen as in zaključno žogo, ki jo je izkoristil Miha Mali.

Ljubljančani so na izgubo niza znali odgovoriti, a je bil odgovor kratek, saj so po gladko dobljenem tretjem izgubili četrtega, pa čeprav so v njem vodili s 24:21. Servisi Amadeja Snedca in blok so njihovo prednost izničili, blok Jovića pa je pomenil, da bo zmagovalca odločil "tie break". V njem pa gosti niso nudili odpora, kot da bi se zadovoljili s točko.

ACH Volley je odpor Triglavanov strl šele po petih nizih. | Foto: www.alesfevzer.com ACH Volley je odpor Triglavanov strl šele po petih nizih. Foto: www.alesfevzer.com

"Težka tekma je za nami, ki smo jo vseeno uspeli zmagati. Čeprav ostaja grenak priokus zlasti po treh zapravljenih zaključnih žogah v četrtem nizu. Na današnjem srečanju smo si dovolili preveč padcev v igri, gledano tako s tehničnega kot energetskega vidika. To so s pridom izkoristili gostje, ki veljajo za nepopustljive tekmece in so nam povzročili kar nekaj sivih las. Tekmo je potrebno dobro analizirati in se pripraviti na nadaljnje obračune, ki nas čakajo v prvenstvu," je po tekmi dejal Gačič.

Manj razlogov za sive lase je imel Mladen Kašić, trener Calcit Volleyja. Njegovi varovanci so uspešno opravili gostovanje na Ravnah, zmagali so še na drugem zaporednem gostovanju. Z ne preveč prepričljivo igro so jim pomagali tudi domači, ki so naredili veliko napak. Še najbližje tekmecem so bili v prvem nizu, ko so najprej kar nekaj časa vodili, pri izidu 18:20 zagotovo še imeli upanje, ki pa se je razblinilo po dveh asih zapovrstjo Luke Lazarja. Nato so vodili še v tretjem nizu, a krajši čas kot v prvem.

1. DOL, moški, drugi del, 2. krog (zelena in modra skupina)

Sobota, 20 januar

Lestvica, modra skupina:

1. Calcit Volley 16 tekem – 44 točk
2. ACH Volley 16 – 43
3. OK Merkur Maribor 16 – 27
4. Hiša na Kolesih Triglav 16 – 25
5. Panvita Pomgrad 16 – 17
6. Fužinar 16 – 15

Lestvica, zelena skupina:

1. Alpacem Kanal 2 – 15
2. Šoštanj Topolšica 2 – 14
3. Krka 2– 12
4. Špan Brezovica 2 – 7
5. Sip Šempeter 2 – 3
6. Črnuče 2 – 0

Calcit Volley
Sportal Kamničani v derbiju kroga slavili v Mariboru, ACH Volley zanesljiv v Prekmurju
Calcit Volley Fenerbahče
Sportal Kamničanke sezono v ligi prvakinj končale s porazom
 
Ne spreglejte