Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 12. 2023,
21.52

Osveženo pred

4 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

OK Merkur Maribor ACH Volley Calcit Volley 1 DOL

Sobota, 16. 12. 2023, 21.52

4 mesece, 1 teden

1. DOL za moške, 13. krog

Mrtvi tek ACH Volleyja in Calcita se nadaljuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
ACH Volley : Tours VB | Odbojkarji ACH Volley so s 3:0 premagali Panvito Pomgrad. | Foto Grega Valančič/www.alesfevzer.com

Odbojkarji ACH Volley so s 3:0 premagali Panvito Pomgrad.

Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com

V predzadnjem krogu državnega prvenstva za moške so člani OK Merkur Maribor, Calcit Volley, ACH Volley in Triglavani vknjižili zmage brez izgubljenega niza. Zadnji krog bo prihodnji teden, po njem bo prva šesterica igrala v modri skupini, Alpacem in Krka pa bosta pot nadaljevala v zeleni skupini.

ACH Volley : Tours VB
Sportal Tudi francoski prvak pretrd oreh za ACH Volley

Ljubljančani so za nekaj ur zasedli vrh lestvice s 36 točkami, kasneje pa so jih Kamničani vrnili na drugo. Ti proti predzadnjeuvrščeni zasedbi Kanala sicer niso izgubili niza, a tudi niso bili posebej prepričljivi.

S precej premešano postavo in veliko menjavami so bili dovolj zbrani v končnicah vseh nizov ter se vrnili na prvo mesto. Prvi niz so dobili s 25:20, v drugem so pogumni gosti dosegli še dve točki več, po vodstvu gostov v tretjem pa so morali domači loviti izid, v končnici pa so bili dovolj zbrani in niz tesno dobili s 25:23.

Pri domačih je Dino Vinkovič dosegel 12 točk, Uroš Nikolič pa s pomočjo šestih blokov 11. Za goste je 13 točk dosegel Vid Ranc.

Kamničani so na vrhu lestvice. | Foto: Klemen Brumec Kamničani so na vrhu lestvice. Foto: Klemen Brumec

Oranžni zmaji iz Ljubljane so predzadnji krog prvega dela opravili z odliko na nekoliko zahtevnejšem gostovanju v Murski Soboti. Proti Panviti Pomgrad so v prvem delu zaostajali za pet točk (5:10), a nato hitro obrnili potek in zanesljivo dobili prvi niz.

V drugem so varovanci Radovana Gačiča bolj zbrano začeli niz, bili ves čas v malenkostni prednosti ter v končnici domačim pobegnili na varno razliko. V tretjem nizu so prav tako hitro povedli, a so domači večkrat zapretili in se približali. Kljub temu so gosti unovčili izkušnje in niz dobili s 25:22.

Pri Ljubljančanih so točkovno izstopali Alen Šket, Danijel Koncilja (pet blokov) in Nikola Gjorgiev, ki so dosegli 14, 13 in 12 točk. Pri domačih je 15 točk prispeval Nenad Šormaz.

Na Koroškem je potekal dvoboj četrto- in petouvrščene ekipe lige. V boljšem položaju je bila Hiša na kolesih Triglav, ki je imela tri točke več od domačega Fužinarja.

Tudi na igrišču so bili odtenek boljši gosti, ki so vse nize dobili tesno. Prvega s 25:22, drugega s 25:21, v tretjem pa so izničili zaostanek 2:6 ter slavili s 25:22.

Pri Kranjčanih je Mitja Mali dosegel 15 točk, kar osem od tega z asi. Đorđe Jovović je bil najbolj učinkovit z 20 točkami. Gostje so dosegli kar 14 asov. Pri domačih je Tine Podričnik dosegel 15 točk, od tega tri z asi, Denis Robida pa se je ustavil pri 14 točkah.

Že v petek je Merkur Maribor premagal zadnjeuvrščeno Krko s 3:0.

Zadnji krog prvega dela prvenstva bo na sporedu naslednjo soboto, pari so Hiša na kolesih – Merkur Maribor, Alpacem Kanal – Fužinar Sij Metal, Krka – Panvita Pomgrad ter derbi med ACH Volleyjem in Calcitom Volleyjem.

Kanalci in Novomeščani v zeleni ligi

Jasno je že, da bosta z najboljšimi štirimi klubi iz 1. B lige v zeleni skupini igrala Alpacem Kanal in Krka, ki sta na dnu lestvice s po šestimi točkami, v modri pa najboljših šest ekip 1. DOL. Po vrsti so to Calcit (37 točk), ACH (36), Maribor (21), Hiša na kolesih (21), Fužinar (15) in Panvita (14).

Drugi del prvenstva se bo začel 13. januarja.

1. DOL, moški, 13. krog

Petek, 15. december

Sobota, 16. december

Lestvica:

 
odbojka splošna
Sportal Pomembna zmaga Koprčank, ki so si zagotovile obstanek v ligi
Ne spreglejte