Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 1. 2024,
20.02

Osveženo pred

2 meseca, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

ACH Volley OK Merkur Maribor Calcit Volley 1 DOL

Nedelja, 28. 1. 2024, 20.02

2 meseca, 4 tedne

1. DOL za moške, drugi del, 3. krog

Calcit, ACH Volley in Mariborčani do zmag brez oddanega niza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
ACH Volley : Tours VB | ACH Volley  je zmagal brez izgubljenega niza. | Foto Grega Valančič/www.alesfevzer.com

ACH Volley je zmagal brez izgubljenega niza.

Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com

Tretji krog drugega dela državnega prvenstva za odbojkarje se je začel s tekmo v zeleni skupini. Člani druge Šoštanj Topolšice so z 1:3 izgubili pri predzadnjem Šempetru. V soboto so se boji nadaljevali tudi v modri skupini, Calcit Volley in ACH Volley sta oba z zmago s 3:0 (nad Panvito oziroma Fužinarjem) potrdila prvi dve mesti na lestvici. V nedeljo so Mariborčani v boju za tretje mesto s 3:0 (25, 20, 15) premagali Triglavane.

Calcit Volley
Sportal Calcit spet prehitel ACH Volley

Nekaj težje delo so vendarle imeli vodilni Kamničani, ki so gledalcem predstavili novo okrepitev, bolgarskega korektorja Dimitra Dulčeva. Sobočani so tekmo dobro začeli, a sredi drugega niza vendarle dopustili, da se odlepijo. V drugem nizu izenačenega boja ni bilo, v tretjem pa so bili gosti spet enakovredni do njegove polovice, a gostitelji kakšnega podaljšanja tekme niso dovolili.

"Zadovoljen sem, da smo tekmo odigrali resno, brez podcenjevanja, sicer s kakšno napako več v bloku, do česar je prišlo v trenutkih, ko smo bili premalo agresivni. Z Brunetom smo bili ves čas nevarni na servisu, igralci so se držali dogovora. Poznalo se je tudi, da je Dulčev novinec v ekipi, želel je vse narediti brez napake, zato je bil preveč napet, ampak tudi to se bo v nadaljevanju sezone izboljšalo. Vsekakor je to dobra najava za sredino tekmo z ACH Volleyjem. Če bomo želeli končnico začeti s prvega mesta, bo vsaka tekma v modri skupini zelo pomembna," je dejal trener Kamničanov Mladen Kašić.

Če je Calcit še naletel na manjši odpor tekmecev, to ne velja za ACH Volley. Videti je bilo, da so Korošci v Ljubljano prišli z belo zastavo, ves čas tekme je bil na igrišču enosmeren promet, pa čeprav so domači naredili kar 18 napak pri servisih. Trener Radovan Gačič je lahko ponudil priložnost za igro tudi igralcem s klopi, ki pa tako kot soigralci na vsej tekmi niso prejeli niti enega bloka in niti enega asa. "Mislim, da ni bilo nobene dileme o tem, kdo je bil boljši na terenu. Veseli me, da so priložnost na igrišču dobili praktično vsi igralci in da so jo vsi tudi odlično izkoristili."

Mariborčani so s 3:0 premagali Triglavane. | Foto: OK Merkur Maribor Mariborčani so s 3:0 premagali Triglavane. Foto: OK Merkur Maribor

Mariborskim odbojkarjem se finančne težave na igrišču ne poznajo

Mariborski odbojkarji imajo že nekaj časa finančne težave. Po prvem delu tekmovanja so se razšli z glavnim sponzorjem, a na igrišču se jim zaenkrat to ne pozna. Tokrat so gladko premagali neposredne tekmece za tretje mesto, Kranjčane, tekma je bila izenačena le v prvem nizu, ki bi jo najbrž lahko odpeljal tudi v drugo smer.

Tako pa je zmaga v njem, Mariborčani so svojo tretjo zaključno žogo zaključili z asom Janža Janeza Kržiča, gostom vlila dodatnih moči, Kranjčanom pa spodrezala krila. Do neke mere so se sicer še držali v drugem nizu, v tretjem pa so popolnoma popustili.

Kanadski korektor Connor McConell je bil z 21 točkami najučinkovitejši igralec tekme, Miha Fink se je izkazal s petimi bloki.

Calcit Volley
Sportal Slovenski dvoboj vodilnim Kamničanom

1. DOL, moški, drugi del, 3. krog (zelena in modra skupina)

Petek, 26. januar

Sobota, 27. januar

Nedelja, 28. januar

Lestvica, modra skupina:

Lestvica, zelena skupina:

1. Krka 3 - 15
2. Alpacem Kanal 3 – 15
3. Šoštanj Topolšica 3 – 14
4. Špan Brezovica 3 – 7
5. Sip Šempeter 3 – 6
6. Črnuče 3– 3

Calcit Volley Fenerbahče
Sportal Kamničanke redni del končale na prvem mestu, Mariborčanke na četrtem
Calcit Volley Fenerbahče
Sportal Kamničanke izgubile prvo točko v sezoni
Ne spreglejte