Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
16. 9. 2018,
8.00

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,80

1

Natisni članek

FIVB svetovno prvenstvo 2018 Slobodan Kovač FIVB SP 2018 SP v odbojki 2018

Nedelja, 16. 9. 2018, 8.00

5 let, 7 mesecev

Slobodan Kovač po zmagi nad Belgijo

Slovenski selektor potrdil: Bil bi nor, če tega ne bi storil

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,80

1

Slobodan Kovač | Slobodan Kovač je lahko po treh tekmah Slovenije več kot zadovoljen. | Foto FIVB

Slobodan Kovač je lahko po treh tekmah Slovenije več kot zadovoljen.

Foto: FIVB

Slovenski odbojkarji so svetovno prvenstvo odprli sanjsko. Po treh tekmah so neporaženi in imajo pred zadnjima tekmama skupinskega dela izjemno izhodišče, da v drugi del prenesejo zajetno število točk, ki jim bodo še kako prav prišle pri lovljenju najboljše šesterice.

Od našega poročevalca iz Firenc

Slovenija odbojka
Sportal Prišel, videl, zmagal: To je bila moja najboljša predstava v karieri

''Pred tekmo sem večkrat dejal, da ni pomembno, kdo začne tekmo, bolj pomembno je, kdo jo zaključi,'' je po zmagi nad Belgijo, ki je proti Sloveniji že vodila z 2:0 v nizih, dejal slovenski selektor Kovač.

''Po drugem nizu smo res odigrali dobro in preobrnili potek srečanja. Čeprav to ni naš maksimum, lahko rečem, da smo pokazali določeno kvaliteto, dobro igro in se res izvlekli iz težkega položaja. To ni šala,'' je dodal.

Potrdil, da je prišel čas, da ga pošlje v ogenj

Selektor priznal, da si Šket zasluži prvo postavo. | Foto: FIVB Selektor priznal, da si Šket zasluži prvo postavo. Foto: FIVB Čeprav tekme ne zmaguje posameznik, ampak ekipa, je jasno, kdo je bil prvo ime srečanja proti Belgiji. To je bil rezervist Alen Šket, ki je po menjavi Klemna Čebulja Belgijcem nasul kar 21 točk in imel ob tem neverjeten 88-odstotni napad.

''Vsi vemo, kdo je in kaj zna. Že v Turčiji je igral proti meni in vemo, kako dober je. Danes smo res lahko vsi uživali v njegovi igri. Lahko mu le čestitam. Ne strinjam se, da tega pri njem ne bomo več videli, mogoče bo enako dober že proti Argentini,'' je pohvalil odličnega Šketa in potrdil, da si je s to predstavo priboril prvo postavo.

 ''Bil bi nor, če tega ne bi storil. Mislim, da si je to zaslužil. Bil je sijajen, odigral vrhunsko in ta igra nas je na koncu popeljala do zmage. Od fantov zahtevam, da vsi, eden po eden, diha za ekipo, in če bo tako, bo super.''

Upa, da ni prehudo

Proti Belgiji si je gleženj poškodoval drugi slovenski korektor Tonček Štern, ki je v drugem nizu zamenjal Mitjo Gasparinija. Kako hudo je? ''Ne vem, ni bilo videti ravno nedolžno. Upam, da ni prehudo. Tončka potrebujemo. Počakajmo, čaka ga zdravniški pregled, nato bomo videli, pri čem smo.''

Ve, da sodnikom ni lahko, a ...

Kovač je bil proti Belgiji prvič na tem turnirju tudi sam v igri. Veselil se je z igralci, nemalokrat pa tudi burno protestiral pri spornih sodniških odločitvah. ''Vem, da tudi sodnikom ni lahko. A morate me razumeti, da nisem zadovoljen, če mojemu igralcu piska nošeno žogo, našim nasprotnikom pa za enako situacijo ne. Ni mi všeč tako sojenje,'' pravi Kovač, ki se je ne trenutke držal tudi za glavo in izrekel besedo, ki jih ne pisali.

Ali bo Slovenija premagala tudi Argentino?

  • Da.
    96,05 %
    899 glasov
  • Ne.
    3,95 %
    37 glasov
Oddanih 936 glasov

Slovenija se tukaj ne misli ustaviti

Glede na to, da je Slovenija debitantka na svetovnem prvenstvu, so tri zmage na treh tekmah izjemen rezultat. ''Fantje so pokazali, da zmorejo, da nimamo le šest igralcev, in upam, da bomo tako tudi nadaljevali. Po dnevu premora nas čaka Argentina, ki ima določene težave, a gre za ekipo, ki ima kvaliteto in je nevaren nasprotnik za vsakega. Ne bojimo se je, dobro se bomo pripravili nanjo in lovili novo zmago,'' je še dodal Kovač.

Naslednji dvoboj Slovenije bo v ponedeljek. Z Argentino se bo udarila ob 20.30. 

Slovenija odbojka
Sportal Kakšna zmaga: Slovenci izgubljali z 0:2, nato pa zmleli Belgijce!
Ne spreglejte