Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 10. 2020,
12.20

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Top Volley Cisterna Slobodan Kovač

Torek, 13. 10. 2020, 12.20

3 leta, 6 mesecev

Slobodan Kovač prevzema Latino

Po petih letih nazaj v Italijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Slobodan Kovač | Slobodan Kovač je pred enim letom Srbijo popeljal do zlatega odličja na evropskem prvenstvu in razžalostil Slovenijo, ki se je morala zadovoljiti s srebrnim odličjem. | Foto FIVB

Slobodan Kovač je pred enim letom Srbijo popeljal do zlatega odličja na evropskem prvenstvu in razžalostil Slovenijo, ki se je morala zadovoljiti s srebrnim odličjem.

Foto: FIVB

Nekdanji slovenski in zdajšnji srbski selektor Slobodan Kovač se je usedel na klop italijanske ekipe Top Volley Cisterna, ki jo v odbojkarskem svetu bolje poznamo pod imenom Latina. Srbski strokovnjak je po slabem začetku sezone zamenjal Italijana Lorenza Tubertinija.

Vodstvo Latine je pred sezono veliko vložilo v ekipo, a ta sezone ni začela tako, kot bi si želela. Hitro je izpadla iz pokala, italijansko prvenstvo pa odprla s štirimi porazi proti Milanu, Padovi, Piacenzi in Ravenni. Vodilnim ni preostalo drugega, kot da se zahvalijo trenerju Lorenzu Tubertiniju in pokličejo na pomoč srbskega selektorja Slobodana Kovača, ki je pred letom dni Srbijo - v finalu je ugnal ravno Slovenijo - popeljal na evropski prestol. Na klubski ravni je nazadnje vodil poljski Jastrzebski.

"Latina ima ekipo sestavljeno iz dobrih igralcev, ta pa zaradi različnih razlogov ni osvajala točk. Upam, da bomo z mojim prihodom vse skupaj obrnili v drugo smer in začeli zmagovati," je dejal 52-letni srbski strokovnjak, ki je med letoma 2017 in 2018 vodil tudi Slovenijo.

Kovač se lahko pohvali tudi z odlično igralsko kariero, ki je vrhunec doživela leta 2000, ko je z Jugoslavijo osvojil tudi zlato odličje na olimpijskih igrah v Sydneyju. Trenersko pot je začel leta 2008 pri Kragujevcu, od tam pa ga je pot vodila k Perugii, nato pa še v Iran, Turčijo, Rusijo in, kot rečeno, na Poljsko. Kovač se po petih letih vrača v najmočnejšo ligo na svetu. 

Preberite še:

Jan Kozamernik
Sportal Kozamernik razžalostil Gianija, Potokarjeva začela z zmago
Ne spreglejte