Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
18. 9. 2018,
0.00

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,82

1

Natisni članek

FIVB SP 2018 SP v odbojki 2018 Jani Kovačič

Torek, 18. 9. 2018, 0.00

1 leto, 2 meseca

Odziv po tekmi z Argentino

Objokuje zamujeno priložnost

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,82

1

Slovenska reprezentanca je doživela prvi poraz na svetovnem prvenstvu. Po novi drami je z 2:3 v nizih izgubila proti tokrat odlični Argentini in se morala na koncu zadovoljiti s točko. To pomeni, da Slovenci ne morejo biti več prvi v skupini, a tudi ne slabši kot tretji. To tudi pomeni, da bodo tudi del igrali v Bologni.

Od našega poročevalca iz Firenc

Slovenija Argentina
Sportal Slovenci po drami proti Argentini prvič poraženi

Slovenski selektor Slobodan Kovač je držal obljubo in v prvo postavo uvrstil tudi junaka zmage nad Belgijo Alena Šketa. Pričakovano je na mestu podajalca zato začel tudi Gregor Ropret. Na klopi sta tako ostala Dejan Vinčić in Klemen Čebulj.

Slovenci so tekmo slabo odprli in Kovaču ni preostalo drugega, kot da hitro menja. Šketa, ki ga je ''biksal'' na sprejemu, je že v prvem nizu zamenjal Čebulj, po izgubljenem prvem nizu, na začetku drugega pa je namesto podajalca Ropreta v igro prišel še Vinčić. 

Ko je standardna postava spet združila moči, se je raven slovenske igre dvigovala iz minute v minute in najprej so Slovenci izenačili, po pravi drami v tretjem nizu (29:27) pa tudi povedli.

Mitja Gasparini je bil z 19 točkami najboljši pri Sloveniji. | Foto: FIVB Mitja Gasparini je bil z 19 točkami najboljši pri Sloveniji. Foto: FIVB

Mrk v četrtem nizu

V četrtem nizu je igra Slovenije spet razpadla. Kovač je poskušal z menjavami. Ropret namesto Vinčića, Šket namesto Gasparinija, a ni pomagalo. Ko je prednost Argentine narasla na 18:10, je slovenski selektor pred petim nizom spočil še Urnauta in v igro poslal Klobučarja ter čakali, da se niz konča (25:17).

V petem so spet zaigrali najboljši in spremljali smo pravo dramo. Pri 12:11 je napako pri sprejemu naredil Urnaut in Argentinci so povedli s 13:11 in to prednost ohranili do konca (15:13).

Argentina : Slovenija 3:2  (18, -22, -27, 17, 13)

Dvorana Nelson Mandela Forum, gledalcev 1525, sodnika: Turci (Brazilija), Mezzofy (Madžarska).

Argentina: Zanotti 13, Cavanna 2, Poglajen 16, Conte 11, Loser 3, J. Gonzalez, Sole 12, Lima 18, Crer 9, De Cecco 1, A. Gonzalez, Lopez, Ramos, Fernandez.

Slovenija: Štern, Pajenk 7, Kozamernik 10, Šket 5, Gasparini 19, Pavlović, Vinčić 1, Štalekar, Klobučar, Kovačič, Toman, Ropret, Urnaut 16, Čebulj 16.

Kovačič: Tudi najboljše ekipe so že izgubile

''Škoda je četrtega niza, da ga nismo bolje odigrali. Ne vem, kaj se je zgodilo, škoda, imeli bi nove tri točke, a nimamo kaj. Glave moramo dati gor in se osredotočiti na Italijo,'' je takoj po tekmi dejal razočarani libero Jani Kovačič.

''Moramo se čim bolje spočiti in se pripraviti na Italijo. Tudi tiste najboljše reprezentance na svetu so na tem prvenstvu že izgubile, zato ne smemo vreči puške v koruzo. Prvi poraz je tukaj. Že jutri imamo priložnost, da se spet vrnemo na zmagovalne tirnice,'' je še dodal. A bo težko.

Slovenija bo v torek odigrala zadnjo tekmo skupinskega dela. Pričakala jo bo polna dvorana Nelson Mandela Forum (kapaciteta: 7500), saj se bodo v pravi poslastici udarili z Italijani. Tekma bo na sporedu ob 21.15.

Ne spreglejte