Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 7. 2023,
10.02

Osveženo pred

9 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

Natisni članek

Gregor Ropret Tine Urnaut Jan Kozamernik Jani Kovačič odbojkarska liga narodov

Sreda, 12. 7. 2023, 10.02

9 mesecev, 3 tedne

Slovenci tudi s posamičnimi dosežki močno zaznamovali redni del lige narodov

Slovenci na in pri vrhu individualnih lestvic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58
slovenska odbojkarska reprezentanca : Kitajska, liga narodov, Jani Kovačič | Jani Kovačič je na prvem mestu v dveh kategorijah. | Foto Volleyballworld

Jani Kovačič je na prvem mestu v dveh kategorijah.

Foto: Volleyballworld

Slovenski odbojkarji, ki so redni del lige narodov končali na sedmem mestu med 16 reprezentancami, so tudi s posamičnimi dosežki močno zaznamovali predtekmovanje. Jani Kovačič je tako na prvem mestu v dveh kategorijah.

slovenska odbojkarska reprezentanca : Nizozemska, liga narodov
Sportal Slovenci za polfinale z Japonci: Selektor vnesel ideje, ki jih približujejo francoskemu sistemu

Redni del lige narodov je končan. Osem reprezentanc si je zagotovilo napredovanje na zaključni turnir, ki bo med 19. in 23. julijem v Gdansku. Tam bodo nastopili tudi Slovenci, zasedli so sedmo mesto, tako da jih v četrtfinalu na Poljskem čakajo Japonci.

Četa Gheorgheja Cretuja je na 12 tekmah osemkrat zmagala in štirikrat izgubila, nekateri varovanci Romuna na slovenski klopi pa so se znašli med najboljšimi posamezniki pri določenih elementih igre. 

Prosti igralec Jani Kovačič je na prvem mestu pri idealno sprejetih servisih (82), prav tako je ukrotil največ žog v obrambi (119), drugi Argentinec Santiago Danani jih je 108.

Kapetan Tine Urnaut je na sedmem mestu po doseženih točkah. | Foto: Volleyballworld Kapetan Tine Urnaut je na sedmem mestu po doseženih točkah. Foto: Volleyballworld

Kapetan Tine Urnaut je na petem mestu pri številu asov (18), na sedmem pri doseženih točkah v napadu (152) in devetem mestu pri skupno doseženih točkah (174).

Podajalec Gregor Ropret je pri številu podaj za dosego točk (214) na šestem mestu, srednji bloker Jan Kozamernik pa je s 23 bloki na sedmem mestu po številu blokov.

Jan Kozamernik je po številu blokov na sedmem mestu. | Foto: Volleyballworld Jan Kozamernik je po številu blokov na sedmem mestu. Foto: Volleyballworld

V več kategorijah prevladuje nizozemski korektor Nimir Abdel-Aziz. Dosegel je največ točk (217), največ točk v napadu (184) in največ asov (25). Najboljši bloker s kar 51 bloki je Argentinec Agustín Loser, najboljši podajalec pa Brazilec Bruno Mossa de Rezende.

Nimir Abdel-Aziz | Foto: Volleyballworld Nimir Abdel-Aziz Foto: Volleyballworld

slovenska odbojkarska reprezentanca : Nizozemska, liga narodov
Sportal Selektor Slovencev ponosen na svoje varovance

Slovenci za polfinale z Japonci

Če bosta zadnja dva nastopila v Gdansku, pa tam ne bo Nizozemcev, ki so na desetem mestu ostali brez četrtfinalne vstopnice.

Zaključni turnir se bo začel 19. julija, ko bosta na sporedu četrtfinalna dvoboja med ZDA in Francijo ter Italijo in Argentino. Slovenci si bodo polfinalne, ki bo 22. julija, poskušali priboriti v četrtek, 20. julija. Če bodo napredovali v polfinale, se bodo tam pomerili z zmagovalcem dvoboja Poljska Brazilija.

 

Odbojka, slovenska reprezentanca
Sportal Slovenski odbojkarji so gladko opravili z Nizozemci

 

Ne spreglejte