Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 5. 2021,
19.38

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Špela Morgan Nina Lovšin Tajda Lovšin Tjaša Kotnik Črtomir Bošnjak Danijel Pokeršnik Nejc Zemljak Jan Pokeršnik odbojka na mivki

Petek, 7. 5. 2021, 19.38

2 leti, 9 mesecev

izmir, odbojka na mivki, kvalifikacije za OI

Odbojkarji na mivki ostajajo v igri za nastop v Tokiu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Slovenska ženska reprezentanca v odbojki na mivki se bo v Izmirju v Turčiji v drugem krogu kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu borila za peto mesto, ki še prinaša uvrstitev v naslednji krog. Moška reprezentanca je turnir začela z zmago nad Italijo in porazom proti Latviji. V soboto jih tako čaka nastop v četrtfinalu.

Na turnirju drugega kroga kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu so danes nastope začeli tudi slovenski odbojkarji na mivki, ki so v uvodnem obračunu z 2:1 v zmagah ugnali Italijane.

Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik sta najprej z 2:1 v nizih premagala dvojico Dal Corso - Marchetto, v drugem dvoboju pa sta bila Windisch in Cottafava z 2:0 boljša od Danijela Pokeršnika in Črtomirja Bošnjaka. Tretji dvoboj sta odigrali dvojici Zemljak - Pokeršnik in Windisch - Cottafava, zmage pa sta se po dveh nizih veselila slovenska odbojkarja na mivki.

V soboto v četrtfinalu

Drugi tekmeci so bili Latvijci, ki veljajo za glavne favorite turnirja. Samoilovs in Smedins sta bila z 2:0 boljša od Bošnjaka in Danijela Pokeršnika, v drugem dvoboj pa sta Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik z 1:2 izgubila proti dvojici Rinkevics - Bedritis. Skupne zmage z 2:0 so se tako veselili Latvijci.

Slovenski odbojkarji na mivki imajo po dveh tekmah eno zmago in en poraz, v soboto bodo nastopili v četrtfinalu. Tekmeci bodo bodisi Angleži bodisi Litovci.

Odbojarice naletele na previsoko oviro

Odbojkarice na mivki so se po četrtkovih dvobojih že uvrstile v četrtfinale, kjer pa so naletele na previsoko oviro. Najprej sta Nina Lovšin in Špela Morgan morali priznati premoč poljski dvojici Wojtasik - Kociolek, bilo je 2:0, nato pa sta na igrišče stopili še Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin. Z 2:1 v nizih je bila boljša dvojica Ceynowa - Lodej.

Slovenke v soboto čaka boj za peto mesto, ki še vodi v tretji krog kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah. Nasprotnice bodo Turkinje.

Preberite še:

dp odbojka na mivki kranj 2020
Sportal Težka naloga: slovenski odbojkarji na mivki na olimpijske kvalifikacije
Ne spreglejte