Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 6. 2024,
13.55

Osveženo pred

1 teden, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,71

Natisni članek

Gheorghe Cretu Bolgarija odbojkarska liga narodov slovenska odbojkarska reprezentanca

Nedelja, 9. 6. 2024, 13.55

1 teden, 3 dni

Liga narodov, druga turnirja, Fukuoka in Ottawa, 9. junij

Slovenci v Stožice prihajajo s sijajno popotnico: vrata OI na stežaj odprta!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,71
slovenska odbojkarska reprezentanca : Bolgarija | Slovenci so za konec drugega turnirja s 3:0 odpravili Bolgare in so drugi na lestvici lige narodov. S sedmo zmago v rokah trdno držijo virtualno olimpijsko vozovnico. | Foto VolleyballWorld

Slovenci so za konec drugega turnirja s 3:0 odpravili Bolgare in so drugi na lestvici lige narodov. S sedmo zmago v rokah trdno držijo virtualno olimpijsko vozovnico.

Foto: VolleyballWorld

Slovenska odbojkarska reprezentanca je na zadnji tekmi drugega turnirja lige narodov v Fukuoki s 3:0 (23, 14, 21) odpravila Bolgarijo in se vrnila na prvo mesto lestvice tekmovanja, s sedmo zmago pa so se povsem približali premiernemu nastopu na olimpijskih igrah. V rokah so namreč trdno zadržali virtualno olimpijsko vozovnico. Slovenci na zadnji turnir rednega dela v Stožice (18.–23. junij) tako prihajajo z odlično popotnico. Domači turnir bodo začeli z drugega mesta in so tako v odličnem položaju za zaključni turnir lige narodov, ki bo konec junija v Lodžu.

slovenska odbojkarska reprezentanca : Bolgarija
Sportal Tine Urnaut: Upam, da bomo še enkrat ustvarili fenomenalno vzdušje v Stožicah #video

Poročilo s tekme:

slovenska odbojkarska reprezentanca : Bolgarija
Sportal Slovenci z eno nogo že na premiernih olimpijskih igrah

Slovenija : Bolgarija 3:0 (23, 14, 21)

Bolgarija: Nikolov 4, Petrov, Asparuhov 6, Garkov, Karjagin 14, Grozdanov 5, Tatarov 6, Dimitrov, Božilov, Stankov, Kartev, Kolev, Petkov 5, Načev. Selektor: Gianlorenzo Blengini.

Slovenija: Štern T. 13, Pajenk 4, Kozamernik 8, Toman, Marovt, Bračko, Vinčić, Štalekar, Kovačič, Ropret 1, Urnaut 12, Čebulj 13, Mujanović, Kržič. Selektor: Gheorghe Cretu.

Slovenski odbojkarji so z odliko končali drugi turnir letošnje izvedbe lige narodov na Japonskem. Za slovo od Fukuoke so zanesljivo upravičili vlogo favoritov proti Bolgarom, jih premagali brez oddanega niza, s 3:0 (23, 14, 21), in na račun vpisali sedmo zmago na osmem obračunu v letošnjem tekmovanju.

Še najbolj je bil izenačen prvi niz, v katerem so tekmeci vodili za tri točke (13:10), a so Slovenci postavili stvari na svoje mesto, si priigrali zaključno žogo in že prvo izkoristili. Drugi niz je varovancem Gheorgheja Cretuja, ki je tudi tokrat stavil na udarno postavo, pripadel s 25:14. Tudi v tretjem, v katerem Bolgari niso nikoli vodili, so ritem narekovali Slovenci, ga dobili s 25:21 in s sedmo zmago na točkovni račun svetovne lestvice vpisali 2,45 točke.

Slovenci so pri sedmih zmagah in na drugem mestu, pred zadnjim turnirjem (18.–23. junij), ki ga bodo igrali v Stožicah, so pred njimi le Italijani.

Klemen Čebulj in Tonček Štern sta ob zmagi dosegla 13 točk, Štern dve z asom, Tine Urnaut 12, Jan Kozamernik 8 (dva asa, dva bloka), Alen Pajenk 4, Gregor Ropret 1.

Tine Urnaut in soigralci so z eno nogo že na olimpijskih igrah. | Foto: VolleyballWorld Tine Urnaut in soigralci so z eno nogo že na olimpijskih igrah. Foto: VolleyballWorld

Z eno nogo že v Parizu

Slovenci so povsem blizu premiernemu nastopu na OI. | Foto: VolleyballWorld Slovenci so povsem blizu premiernemu nastopu na OI. Foto: VolleyballWorld Pred letošnjo ligo narodov so si OI že zagotovili Francozi kot gostitelji, Nemci, Brazilci, Američani, Japonci, Poljaki in Kanadčani. Na voljo je še pet olimpijskih vozovnic. Zagotovili si jih bodo tisti, ki bodo po rednem delu lige narodov, torej po tretjih turnirjih 23. junija, najviše na lestvici FIVB. Ena od preostalih petih vozovnic je rezervirana za najboljšo afriško reprezentanco, saj šteje tudi geografski dejavnik.

Z novo zmago so Slovenci ostali trdno na drugem mestu med petimi reprezentancami, ki si bodo priigrale olimpijsko vozovnico. Pred njimi so le Italijani. Na tretjem mestu med tistimi, ki se borijo za OI, so osmi Argentinci, sledijo Kubanci in Srbi, ki so trenutno na napačni strani lestvice in za Slovenci pet tekem pred koncem rednega dela zaostajajo  90 točk.

Čez dober teden v Stožicah

Po turnirju v Aziji bodo Slovenci zadnji turnir rednega dela lige narodov med 18. in 23. junijem igrali v domačih Stožicah, kjer se bodo merili s Kubanci, Argentinci, Italijani in Srbi – prav vsi so še v boju za OI.

Po tem turnirju bodo znani prav vsi nastopajoči na tekmovanju petih krogov, pa tudi osmerica, ki bo sodelovala na zaključnem turnirju lige narodov v Lodžu (27.–30. junij).

Liga narodov, 9. junij, Fukuoka in Ottawa

Lestvica lige narodov

slovenska odbojkarska reprezentanca : Japonska, liga narodov
Sportal Japonci kot prvi našli recept za Slovence, ki ostajajo v odličnem položaju #video
Ne spreglejte