Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 6. 2024,
15.28

Osveženo pred

1 teden, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

Natisni članek

Tine Urnaut Gheorghe Cretu Bolgarija odbojkarska liga narodov slovenska odbojkarska reprezentanca

Nedelja, 9. 6. 2024, 15.28

1 teden, 3 dni

Slovenski kapetan po sedmi zmagi v ligi narodov

Tine Urnaut: Upam, da bomo še enkrat ustvarili fenomenalno vzdušje v Stožicah #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76
slovenska odbojkarska reprezentanca : Bolgarija | Slovenski odbojkarji so na osmi tekmi lige narodov s 3:0 premagali Bolgarijo in si s sedmo zmago na stežaj odprli vrata do olimpijskih iger. | Foto VolleyballWorld

Slovenski odbojkarji so na osmi tekmi lige narodov s 3:0 premagali Bolgarijo in si s sedmo zmago na stežaj odprli vrata do olimpijskih iger.

Foto: VolleyballWorld

"Zelo vesel sem, da nam je danes uspelo premagati Bolgarijo, mlado ekipo, ki nima česa izgubiti. Zelo agresivno so začeli tekmo, mi smo v težkih trenutkih ostali mirni in zabeležili pomembne točke," je po zmagi s 3:0 nad Bolgarijo, s katero so slovenski odbojkarji z eno nogo stopili na olimpijske igre, dejal kapetan Tine Urnaut in pred domačim turnirjem v Stožicah poslal sporočilo navijačem.

slovenska odbojkarska reprezentanca : Bolgarija
Sportal Slovenci v Stožice prihajajo s sijajno popotnico: vrata OI na stežaj odprta!

Zmaga nad Nizozemsko, Francijo, Kanado, Poljsko, Turčijo, Brazilijo, poraz proti Japoncem in zmaga nad Bolgarijo je sijajen izkupiček slovenske odbojkarske reprezentance v tej sezoni lige narodov. Z današnjo zmago nad pomlajeno bolgarsko zasedbo s 3:0 so Slovenci naredili pomembna koraka na dveh frontah.

Tine Urnaut po zmagi nad Bolgarijo (video: Odbojkarska zveza Slovenije):

Z eno nogo so vstopili na svoje premierne olimpijske igre, ki se bodo konec julija začele v Parizu, in na zaključni turnir najboljše osmerice lige narodov, ki bo konec tega meseca v Lodžu. 

"Zelo vesel sem, da nam je danes uspelo premagati Bolgarijo, mlado ekipo, ki nima česa izgubiti. Zelo agresivno so začeli tekmo, mi smo v težkih trenutkih ostali mirni in zabeležili pomembni točki," je po sedmi zmagi dejal kapetan Tine Urnaut.

Slovenci so s sedmo zmago skočili na prvo mesto lestvice. | Foto: VolleyballWorld Slovenci so s sedmo zmago skočili na prvo mesto lestvice. Foto: VolleyballWorld

"To je največja želja"

Korošec je poslal tudi sporočilo slovenskim navijačem. Slovenci bodo namreč med 18. in 23. junijem gostili zadnji turnir lige narodov rednega dela. Začeli ga bodo z drugega mesta lige narodov, pred njimi so le Italijani.

"Upam, da bomo še enkrat ustvarili fenomenalno vzdušje v Stožicah, kot vedno do zdaj na zadnjih velikih tekmovanjih, ko je dvorana pokala po šivih. To je največja želja, ki jo imam za zadnji turnir v Ljubljani."

Urnautova želja pred domačim turnirjem v Stožicah (video: Odbojkarska zveza Slovenije):

V boju za OI le za Italijani

Slovenci so na stežaj odprli vrata do olimpijskih iger. | Foto: VolleyballWorld Slovenci so na stežaj odprli vrata do olimpijskih iger. Foto: VolleyballWorld

Pred letošnjo ligo narodov so si OI že zagotovili Francozi kot gostitelji, Nemci, Brazilci, Američani, Japonci, Poljaki in Kanadčani. Na voljo je še pet olimpijskih vozovnic. Zagotovili si jih bodo tisti, ki bodo po rednem delu lige narodov, torej po tretjih turnirjih 23. junija, najviše na lestvici FIVB. Ena od preostalih petih vozovnic je rezervirana za najboljšo afriško reprezentanco, saj šteje tudi geografski dejavnik.

Z novo zmago so Slovenci ostali trdno na drugem mestu med petimi reprezentancami, ki si bodo priigrale olimpijsko vozovnico. Pred njimi so le Italijani. Na tretjem mestu med tistimi, ki se borijo za OI, so osmi Argentinci, sledijo Kubanci in Srbi, ki so trenutno na napačni strani lestvice in za Slovenci pet tekem pred koncem rednega dela zaostajajo težko dosegljivih 90 točk.

Stanje na svetovni lestvici

Slovenci bodo med 18. in 23. junijem gostili tretji turnir lige narodov. | Foto: Siniša Kanižaj/Sportida Slovenci bodo med 18. in 23. junijem gostili tretji turnir lige narodov. Foto: Siniša Kanižaj/Sportida

Lepo vabilo v Stožice

Slovenski odbojkarji bi svojim navijačem težje poslali lepše vabilo na turnir v Stožice. V Ljubljano prihajajo vsi neposredni tekmeci Slovencev v boju za olimpijsko vozovnico: Argentinci, Kubanci, Italijani in Srbi, s katerimi se bodo pomerili pred domačimi navijači. V Stožicah se bodo za nove zmage borili še gostitelji zaključnega turnirja lige narodov Poljaki in Turki.

Liga narodov, tretji turnir, Stožice (18.–23. junij), slovenske tekme:

Torek 18. junij
20.30 Slovenija – Argentina

Četrtek, 20. junij
20.30 Kuba – Slovenija

Sobota, 22. junij
20.30 Slovenija – Italija

Nedelja, 23. junij
20.30 Srbija – Slovenija

slovenska odbojkarska reprezentanca : Japonska, liga narodov
Sportal Japonci kot prvi našli recept za Slovence, ki ostajajo v odličnem položaju #video
slovenska odbojkarska reprezentanca : Japonska, liga narodov
Sportal Japonci Slovencem zadali prvi poraz

 

Ne spreglejte