Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 6. 2024,
22.30

Osveženo pred

5 dni, 22 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,09

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Tine Urnaut liga narodov odbojka

Četrtek, 20. 6. 2024, 22.30

5 dni, 22 ur

Liga narodov, 20. junij

Slovenci premagali tudi trdožive Kubance, na svetovni lestvici so tretji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,09
Odbojkarska liga narodov: Slovenija - Kuba (Stožice) | Slovenci so v Stožicah premagali še Kubo. | Foto www.alesfevzer.com

Slovenci so v Stožicah premagali še Kubo.

Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska odbojkarska reprezentanca se je po torkovi zmagi nad Argentino in dokončno potrditvijo nastopa v Parizu danes v Stožicah pomerila še z nepredvidljivo in ranjeno Kubo ter jo premagala s 3:2. Slovenci so na prvem mestu lige narodov in na tretjem na svetovni lestvici, kar je najvišje do zdaj.

Odbojkarska liga narodov: Slovenija - Kuba (Stožice)
Sportal Prvi niz ni kazal, da bo boj tako trd in neizprosen

Slovenci želijo Stožice zapustiti s štirimi zmagami in čim boljšim izhodiščem za zaključni turnir osmerice lige narodov ter razporeditev skupin na olimpijskih igrah. Drugo so vknjižili danes, ko so po hudem boju s 3:2 v nizih premagali Kubo. 

Današnja zmaga varovancev selektorja Gheorgheja Cretuja ni bila lahka. Kubanci so se, tako kot so napovedovali strokovnjaki, izkazali kot odlična ekipa, ki je ob dobrem dnevu lahko preseneti vsako reprezentanco

Slovenija : Kuba 3:2 (22, -20, 21 -29, 8)

Dvorana Stožice, gledalcev 5.617, sodnika: Dziewirz (Kanada), Simonović (Švica).

Kuba: Masso, Mergarejo 1, Sanchez 9 (1 as, 1 blok), Concepcion 13 (1 as, 2 bloka), Thondike 2 (2 bloka), Garcia, Diaz, Simon 13 (1 as, 3 bloke), Martinez, Alonso, Lopez 19 (2 bloka), Yant 20 (2 asa, 3 bloke), Salas, Charles, Cruz.

Slovenija: T. Štern 21 (1 as, 2 bloka), Pajenk 11 (2 asa, 1 blok), Planinšič, Kozamernik 14 (1 as, 3 bloke), Toman, Bračko, Štalekar, Kovačič, Ž. Štern, Ropret 3 (1 as, 1 blok), Urnaut 11 (1 as, 1 blok), Čebulj 17 (2 asa), Mujanović 1 (1 blok), Kržič.

Poročilo s tekme.

Odbojkarska liga narodov: Slovenija - Kuba (Stožice) | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

V petek bodo imeli prost dan, v soboto pa se bodo merili z Italijani, s katerimi se skupaj s Poljaki borijo za prvo mesto po prvem delu lige. Azzurri v Ljubljano niso prišli z vsemi najboljšimi, a tudi njihova "rezervna" ekipa je spoštovanja vredna.

"Izjemna publika je iz nas izvlekla najboljše"

"Za ekipo Kube je to bila zelo pomembna tekma, saj še vedno lovi uvrstitev na olimpijske igre. To se je videlo tudi na igrišču, saj so se dobesedno metali za vsako žogo. Mojo ekipo je podpirala zares izjemna publika, ki nam je vlila dodatno samozavest in iz nas izvlekla najboljše," je bil zadobvoljen selektor Slovenije Georghe Cretu.

Klemen Čebulj, sprejemalec Slovenije: "Kubanci so igrali zelo dobro. Mi nismo najbolje začeli drugega niza. Tekma je bila precej izenačena, pri čemer smo v petem nizu prikazali našo najboljšo igro, čeprav smo ob tem naredili tudi kakšno napako. Toda enostavno smo morali več tvegati in narediti razliko v točkah."

Tonček Štern, korektor Slovenije: "Tekma je bila fizično zelo zahtevna, zato nam ni bilo lahko, a mislim, da smo še enkrat več dokazali, da ne popuščamo proti nobenemu nasprotniku, kar se nam je na koncu obrestovalo."

Danes v Stožicah še dve tekmi

Za uvod v četrtek sta se v Ljubljani udarili Argentina, ki bo prav tako igrala na olimpijskih igrah, in Turčija. Argentinci so zmagali s 3:0. Sledil je še dvoboj Bolgarov in Italijanov, ki so ga s 3:0 dobili naši zahodni sosedje.

V Manili so se končale vse tri tekme, med Nemčijo in Kanado (0:3), Iranom in Nizozemsko (3:2) ter ZDA in Brazilijo (3:2).

Odbojka
Sportal Veličasten poklon našim odbojkarskim junakom #video #foto

Zaključni turnir na Poljskem

Po tem turnirju bodo znani prav vsi nastopajoči na tekmovanju petih krogov, pa tudi osmerica, ki bo sodelovala na zaključnem turnirju lige narodov v Lodžu (27.–30. junij).

Slovenci si želijo pripraviti čim boljše izhodišče pred zaključnim turnirjem, cilj so štiri zmage in prvo mesto na lestvici po rednem delu.

Liga narodov, 20. junij, Stožice in Manila

Lestvica lige narodov

srbska odbojkarska reprezentanca
Sportal Srbi po hudem boju v Stožicah premagali Kubo
slovenska odbojkarska reprezentanca uvrstitev na OI
Sportal Spomini Slovencev na OI: Urnaut gledal na kaseti, Kozamernik začel sanjati v Londonu
slovenska odbojkarska reprezentanca : Srbija, liga narodov, Stožice
Sportal Slovenci bodo tekmece za OI dobili v sredo
 
Ne spreglejte