Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 8. 2023,
18.55

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

Natisni članek

EuroVolley2023 Marco Bonitta slovenska ženska odbojkarska reprezentanca

Ponedeljek, 21. 8. 2023, 18.55

1 leto, 1 mesec

Evropsko prvenstvo v odbojki za ženske, 7. dan

Ukrajinke otežile delo Slovenk, ki se pripravljajo na odločilni tekmi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,65
slovenska ženska odbojkarska reprezentanca : Poljska, evropsko prvenstvo | Slovenke imajo danes na evropskem prvenstvu tekmovanja prost dan. V torek ob 17. uri jih čaka pomembna tekma z Madžarkami. | Foto CEV

Slovenke imajo danes na evropskem prvenstvu tekmovanja prost dan. V torek ob 17. uri jih čaka pomembna tekma z Madžarkami.

Foto: CEV

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca ima po treh zaporednih porazih proti favoriziranim Poljakinjam, Belgijkam in Srbkinjam na evropskem prvenstvu danes dan tekmovalnega premora. V torek jo ob 17. uri čaka prva odločilna tekma za uresničitev cilja, napredovanje v osmino finala. Slovenke se bodo pomerile z Madžarkami, proti katerim za ohranitev upov na napredovanje potrebujejo zmago in vse tri točke. Ukrajinke s katerimi se bodo Slovenke srečale v sredo, so namreč za pomembno drugo zmago s 3:0 premagale Belgijke in močno otežile delo Slovenk. Derbi slovenske skupine med svetovnimi prvakinjami Srbkinjami in Poljakinjami za prvo mesto v skupini je s 3:1 (-18, 13, 23, 18) pripadel prvim. 

 
slovenska ženska odbojkarska reprezentanca
Sportal Slovenke proti velikim favoritinjam brez možnosti
slovenska odbojkarska reprezentanca
Sportal Slovenci po odličnem začetku izgubili, Možič in Kozamernik v idealni postavi

Slovenske odbojkarice so svoje tretje evropsko prvenstvo začele s tremi tekmami v treh dneh proti favoriziranim tekmicam. Tako Poljakinje kot Belgijke in Srbkinje so na koncu potrdile vlogo favoritinj in premagale mlado zasedbo italijanskega trenerja na slovenski klopi Marca Bonitte

Slovenke imajo danes edini prosti tekmovalni dan v skupinskem delu evropskega prvenstva, v torek in sredo pa jih čakajo tekmice, proti katerim bi na papirju lažje iskale pot do zastavljenega cilja, osmine finala. Priborile si jo bodo prve štiri reprezentance iz vsake skupine. 

V torek ob 17. uri jim bodo nasproti stale Madžarke, ki prav tako še ne poznajo zmage. Vzhodne sosede so po zadnji osvežitvi svetovne lestvice 38., Slovenke pa 24. V sredo ob 17. uri sledi še obračun z Ukrajinkami, ki imajo na računu eno zmago, premagale so prav Madžarke.

Marco Bonitta pripravlja varovanke na torkovo tekmo z vzhodnimi sosedami. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Marco Bonitta pripravlja varovanke na torkovo tekmo z vzhodnimi sosedami. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Na evropskem prvenstvu sodeluje 24 reprezentanc, ki so v skupinskem delu razdeljene v štiri skupine po šest ekip. Po skupinskem delu štiri najvišje uvrščene iz vsake skupine napredujejo v izločilne boje.

Srbkinje ugnale Poljakinje

Že popoldne sta se v "slovenski" skupini v Gentu pomerili favoritinji za odličja, Srbija in Poljska. S 3:1 so zmagale Srbkinje, ki so na zadnjem EP osvojile srebro.

Evropsko prvenstvo:

Ponedeljek, 21. avgust

Lestvice:

Preberite še:

Alen Djordjevič
Sportal Alen Djordjevič: Hvaležen, da sem lahko tam, kjer je lahko le redkokdo
slovenska odbojkarska reprezentanca : Italija, liga narodov
Sportal Slovenci po hudem boju spravili na kolena aktualne svetovne in evropske prvake
slovenska ženska odbojkarska reprezentanca : Belgija, evropsko prvenstvo
Sportal Slovenke s hrabro predstavo navdušile

 

 

Ne spreglejte