Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 4. 2023,
21.44

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

OK Merkur Maribor Triglav Kranj ACH Volley Calcit Volley 1 DOL

Sobota, 8. 4. 2023, 21.44

1 leto

1. DOL za moške, polfinale, drugi tekmi

ACH Volley kot prvi v finale, Mariborčani ohranili upe nanj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Calcit Volley, OK Merkur Maribor, liga MEVZA | Mariborčani so na drugi polfinalni tekmi s 3:1 premagali Calcit Volley in izsilili tretjo tekmo. Ta bo v sredo v Kamniku. | Foto Grega Valančič/Sportida

Mariborčani so na drugi polfinalni tekmi s 3:1 premagali Calcit Volley in izsilili tretjo tekmo. Ta bo v sredo v Kamniku.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Branilci naslova ACH Volley so tudi na drugi polfinalni tekmi s 3:0 premagali Triglav Kranj, ki je imel v tretjem nizu priložnost, da tekmo še nekoliko podaljša, in se kot prvi uvrstili v finale. Na tekmeca še čakajo, saj so člani OK Merkur Maribor na drugem polfinalnem obračunu s 3:1 (21, 17, -22, 22) ugnali Calcit Volley in ohranili upe na finalno vstopnico. Komu bo pripadla, bo jasno po sredini tekmi v Kamniku.

ACH Volley powervolleys Düren liga prvakov
Sportal ACH Volley začel suvereno, selektor v Kamniku videl bolj napet obračun
Nova KBM Branik, Bruno Najdič
Sportal Branilke naslova v finale, Novogoričanke presenetile Mariborčanke

ACH s Kranjčani po pričakovanju ni imel večjih težav. Prva dva niza je praktično s pol moči dobil gladko, nato pa se nekoliko prehitro videl v finalu, tako da je bil tretji niz bolj negotov. Gorenjci so v njem celo imeli šest zaključnih žog, vodili tudi s 24:22, Ljubljančani pa so izkoristili že svojo prvo, tekmo je zaključil gostujoči kapetan Nikola Gjorgiev, s 17 točkami tudi najučinkovitejši igralec tekme.

ACH Volley je pričakovano napredoval po dveh tekmah. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida ACH Volley je pričakovano napredoval po dveh tekmah. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Drugi polfinale je bolj negotov. Mariborčani so imeli že v Kamniku svoje priložnosti, kar jim ni uspelo tam, pa jim je uspelo v svoji dvorani. Z borbeno igro so na sedmi medsebojni tekmi prišli do druge zmage nad Kamničani v sezoni, s katero so si podaljšali upanje za uvrstitev v finale.

Obe ekipi imata kar nekaj težav s poškodbami, tokrat se je to manj poznalo Mariborčanom. Kamničanom je na začetku tekme ritem podrla poškodba Nika Mujanovića, ki je moral iz igre, takoj potem so domači nanizali tri zaporedne točke, povedli z 11:7, nato pa izid do konca niza zanesljivo nadzorovali.

Še bolj zanesljivi so bili v drugem, ko se je že pri izidu 13:6 dalo slutiti, da bodo povedli. To se je tudi zgodilo, toda nato so se zaustavili. Kamničani so povedli z 18:11, domači se niso predali, prišli blizu, a zaostanek je bil vendarle prevelik, tako da so morali igrati tudi četrti niz. Ta je bil še najbolj izenačen, Mariborčani so imeli pobudo od začetka do konca, bili pa so dovolj zanesljivi da so zadržali minimalno prednost.

Calcit Volley : OK Merkur Maribor, polfinale državnega prvenstva | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

Donik je bil s 16 točkami najučinkovitejši igralec v mariborski vrsti, Sani Adžović jih je prispeval 14, pri gostih je 15 točk dosegel Daniel Aponza.

"Čestitke fantom za vso borbo, za prikazano fenomenalno igro. Pestijo nas poškodbe, med tekmo smo ostali še brez Janža Kržiča, ampak na koncu se nam je poplačalo garanje in borba do zadnjega atoma moči. Zdaj se moramo spočiti, prešteti ter pripraviti za odločilno tretjo tekmo. Gremo v Kamnik po zmago in po finale," je bil nad predstavo svojih fantov navdušen mariborski strateg Sebastijan Škorc.

Slabše volje je bil trener gostov Jurij Žavbi: "Zagotovo je na našo igro vplivala poškodba Mujanovića na začetku tekme, vendar ne glede na to moramo čestitati Mariborčanom za zmago in njihovo dobro igro. Za razliko od prejšnjih tekem nam ni uspelo s servisa pravočasno odmakniti Donika, prav tako nismo bili na želeni ravni v obrambi in v bloku. Poleg tega nas je v napadu presenetil Adžović, ki je odigral zelo dobro tekmo. Na hitro so to vzroki za naš poraz. Ne preostane nam drugega, kot da se čim bolje pripravimo na sredino odločilno tekmo."

Državno prvenstvo, polfinale, drugi tekmi

HIŠA NA KOLESIH TRIGLAV : ACH VOLLEY 0:3 (-20, -14, -28) /0:2/

Dvorana Planina, gledalcev 50, sodnika: Miklošič, Atanasov.
Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič, Nanut 5, Glamočanin, Tučen 2 (2 bloka), Fajfar, Rotar, Snedec 2, Šikanič, Mali 10 (1 as, 1 blok), A. Adžović 4 (1 as, 1 bloka), Jovović 15 (3 bloke).
ACH Volley: Mejal, Satler, Šket, Mašulović, Todorović 2 (1 blok), Bošnjak, Koncilija 9 (2 asa, 1 blok), Šestan 9 (1 as, 1 blok), Gjorgiev 17 (1 as), Videčnik 5 (2 bloka), Kök 10 (1 as), Šen.

MERKUR MARIBOR : CALCIT VOLLEY 3:1 (21, 17, -22, 22) /1:1/

Dvorana Tabor, gledalcev 320, sodnika: Valentar, Tomec.
Merkur Maribor: Jevšnik, Vodušek 5 (3 bloke), Pernuš 1 (1 as), S. Adžović 14 (2 bloka), McConnell 6, Bračko 10, Kumer, Ja. Kržič 3 (2 bloka), Donik 16 (2 bloka), Leva, Fink 8 (1 as, 3 bloke), Najdič, Iršič, Peruničić.
Calcit Volley: Planišič 1 (1 as), Mujanović 2 (1 as), Vinkovič 4, Lazar, Košenina, Arsenoski, Okroglič 8, Sosa 14 (1 as, 1 blok), Mitrašinović, Aponza 15 (1 as, 3 bloke), Pavlović 10 (2 bloka).

//razmerje v zmagah, igrajo na dve zmagi

1. DOL za moške, polfinale, drugi tekmi

Sobota, 8. april:

Preberite še:

Calcit Volley : Formis, polfinale državnega prvenstva
Sportal Kamničanke in Mariborčanke zmagovito opravile prvi del polfinalne naloge
Finale lige MEVZA: ACH Volley - Calcit Volley
Sportal V polfinale še Kranjčani
Ne spreglejte