Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 4. 2023,
20.00

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Nova KBM Branik Calcit Volley 1 DOL

Sreda, 5. 4. 2023, 20.00

1 leto, 1 mesec

1. DOL ZA ŽENSKE, polfinale, prvi tekmi

Kamničanke in Mariborčanke zmagovito opravile prvi del polfinalne naloge

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Calcit Volley : Formis, polfinale državnega prvenstva | Kamničanke so Formis v prvi polfinalni tekmi premagale s 3:0. | Foto Grega Valančič/Sportida

Kamničanke so Formis v prvi polfinalni tekmi premagale s 3:0.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Branilke naslova slovenskih prvakinj, odbojkarice Calcit Volleyja so na prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva svoje tekmice Formis premagale s 3:0 (19, 23, 21). Mariborčanke so polfinale proti Gen-I Volley prav tako odprle z zmago brez izgubljenega niza, 3:0 (16, 23, 23). Povratne tekme bodo v soboto, morebitne tretje tekme pa v sredo, 12. aprila.

Nova KBM Branik
Sportal Pri odbojkaricah vse jasno že po dveh tekmah

Vse tri letošnje dozdajšnje medsebojne tekme med Kamničankami in Rogožankami so dobile branilke naslova, ki so bile bolšje tudi v do zdaj najbolj pomembni tekmi, vendar so se morale za zmago predvsem v drugem in tretjem nizu pošteno potruditi.

Prvi niz je bil izenačen samo do devete točke, do odločilne prednosti pa so domače odbojkarice prišle zahvaljujoč boljšemu servisu. Veliko zaslug za kamniško vodstvo s 14:9 je imela Nina Stojilković, ki je dosegla tudi dva asa, po novem asu, tokrat Maše Pucelj, pa je bilo že 16:10.

Preostala dva niza sta bila precej bolj izenačena, v drugem so gostje vodile s 23:21, a Neja Čižman in Fatoumatta Sillah sta poskrbeli, da presenečenja ni bilo. V tretjem nizu so domače hitro povedle, pri izidu 14:8 se jim je že nasmihala zmaga, toda tekmice se niso predale. Počasi so zmanjševale zaostanek, na 18. točki pa tudi izenačile. Trener domačih Gašper Ribič se je odločil za polminutni odmor, po njem so domače odbojkarice na servis Stojilković dosegle tri zaporedne točke za mirnejši vstop v končnico, ki jo je končala Sillah.

Fotogalerija s tekme v Kamniku:

Fotogalerija
1 / 12

"Prve polfinalne tekme končnice so vedno nekoliko neugodne, saj prvo tekmo igraš doma, tako da je prisotne nekaj več nervoze, vendar smo to uspešno prebrodili. Zadovoljen sem, da smo tekmo dobili, zdaj pa se moramo pripraviti na drugo, ki bo še težja, verjamem pa, da bomo tudi mi prikazali boljšo igro. Čeprav so Hočanke v drugem nizu vodile tudi s 23:21, sem imel občutek, da niza ne bomo izgubili in da bodo dekleta ob pravem trenutku naredile dobre stvari. To se je tudi zgodilo. Na današnji tekmi nismo bili dovolj disciplinirani v bloku in obrambi, dekleta niso delale tistega, kar smo se dogovorili, zato so bile hoške odbojkarice bolj uspešne v napadu, kot bi morale biti. Na drugi strani so nas dobro zaustavljale v bloku, tako da smo imeli v napadu kar nekaj težav in upam, da bomo to na drugi tekmi popravili," je po zmagi dejal trener Kamničank Gašper Ribič.

Mariborčanke so Novogoričanke premagale s 3:0 v nizih. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Mariborčanke so Novogoričanke premagale s 3:0 v nizih. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Mariborčanke uspešne na domačem terenu

Podoben potek je imela tudi tekma v Mariboru. Bankirke so več kot zanesljivo dobile prvi niz, v drugih dveh pa so imele težave. Drugi je bil izenačen od začetka do konca, odločila ga je zadnja točka, ki jo je z blokom dosegla Klara Milošič.

V tretjem nizu so domače pobegnile, vendar so jih na 19. točki Novogoričanke ujele, celo povedle in imele tudi priložnost, da si v protinapadu priborijo dve točki prednosti. To je preprečil blok Ane Mojce Krajnc, po katerem se je tehtnica spet obrnila na mariborsko stran.

Pri Mariborčankah je bila znova najučinkovitejša Iza Mlakar, dosegla je 24 točk, pri gostjah posebej ni izstopala nobena igralka. Lara Rituper je dosegla deset točk, tri z bloki.

Polfinale državnega prvenstva, prvi tekmi*

Sreda, 5. april

CALCIT VOLLEY : FORMIS 3:0 (19, 23, 21)

* Športna dvorana Kamnik, gledalcev, sodnika: Atanasov, Tomec.
Calcit Volley: Griljc, Radišković 4, Stojiljković 5 (3 ase, 1 blok), Vovk, Đorđević, Hutinski 9 (1 as, 1 blok), Boisa, Kregar, Charuk, Sillah 19, Vukojević, Pucelj 14 (1 as), Čižman 11 (2 asa, 1 blok), Banko.
Formis: Vodušek, Škoflek, Cvetko 3 (1 blok), Šteharnik 3 (2 bloka), Zupan, Uršič 4 (1 as, 1 blok), Grubišič Čabo 7, N. Milošič 21 (3 bloke), Divjak, Klavžar, Halužan Sagadin 5 (1 as, 1 blok), Bračič.

NOVA KBM BRANIK : GEN-I VOLLEY 3:0 (16, 23, 23)

* Dvorana Lukna, gledalcev 100.
Nova KBM Branik: Mlakar 24 (2 asa, 3 bloke), K. Milošič 3 (2 bloka), Pogačar 2 (2 bloka), Štampar 5 (1 as, 1 blok), Klajžar, Lekše 6, Senekovič, Cikač, Farkaš, Ramić, Potokar, Lorber Fijok 10, Krajnc 4 (2 asa, 1 blok).
GEN-I Volley: Frelih 2, Pertens 4 (1 blok), P. Marušič 8, Rituper 10 (3 bloke), Jelina, Blažič 7 (1 as, 1 blok), Š. Marušič 3 (2 bloka), Makuc, Mazej,
J. Mohorič 4 (2 bloka), Žigon.

*igrajo na dve zmagi, drugi tekmi bosta v soboto, morebitni tretji v sredo, 12. aprila

Preberite še:

 
Finale lige MEVZA: ACH Volley - Calcit Volley
Sportal V polfinale še Kranjčani
Ne spreglejte