Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 4. 2023,
20.59

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

GEN-I Volley Nova KBM Branik Calcit Volley 1 DOL

Sobota, 8. 4. 2023, 20.59

1 leto

1. DOL ZA ŽENSKE, polfinale, drugi tekmi

Branilke naslova v finale, Novogoričanke presenetile Mariborčanke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Nova KBM Branik, Bruno Najdič | Varovanke Bruna Najdiča so v Novi Gorici izgubile. Odločilno tretjo polfinalno tekmo bodo igrale v sredo v domači dvorani. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Varovanke Bruna Najdiča so v Novi Gorici izgubile. Odločilno tretjo polfinalno tekmo bodo igrale v sredo v domači dvorani.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Znane so prve finalistke slovenskega odbojkarskega prvenstva. To so branilke naslova iz Kamnika, ki so svoje tekmice, ekipo Formis, tudi na drugi tekmi premagale s 3:0 (20, 23, 10). Kdo jim bo v finalu stal nasproti, bo znano v sredo, saj so članice GEN-I Volleyja na domačem terenu presenetile pokalne zmagovalke Mariborčanke, zmagale so s 3:1 (−17, 25, 22, 14) in izsilile tretjo tekmo.

Calcit Volley : Formis, polfinale državnega prvenstva
Sportal Kamničanke in Mariborčanke zmagovito opravile prvi del polfinalne naloge

Po prvem nizu tekme v Novi Gorici ni dišalo po presenečenju. Varovanke Bruna Najdiča so ga dobile na krilih Ize Mlakar, odločilen pomen za končni razplet pa je bržkone imel drugi niz. V njem so bile gostje že blizu zmagi, vodile so z 22:20, toda nato so po zaslugi odličnih servisov Silvie Pertens štiri zaporedne točke osvojile domače. Pokalne prvakinje so nato ubranile dve zaključni žogi, pozneje tudi tretjo v "podaljšku", četrto pa je vendarle izkoristila Julija Mohorič.

To je dalo gostiteljicam novih moči, tako da so imele v tretjem nizu ves čas pobudo. Kazalo je, da ga bodo dobile zanesljivo, Mariborčanke so se ob koncu približale, a zmage tekmic niso ogrozile. V tretjem nizu pa je nato prišlo do popolnega mrka v gostujoči ekipi, ki je osvojila vsega 14 točk.

V domači vrsti je Lara Rituper dosegla 16 točk, od tega pet blokov, Polona Frelih jih je dodala 15. Pri Mariborčankah je bila z 19 točkami najučinkovitejša Mlakar.

Kamničanke so tudi na drugi tekmi s 3:0 premagale Formis in si zagotovile finale. | Foto: Grega Valančič/Sportida Kamničanke so tudi na drugi tekmi s 3:0 premagale Formis in si zagotovile finale. Foto: Grega Valančič/Sportida

Calcit Volley je imel v posameznih nizih prve tekme v Kamniku nekaj težav, a zmagal s 3:0, zgodba se je ponovila tudi v Hočah. Prva dva niza sta bila izenačena, v prvem so si branilke naslova zmago zagotovile v končnici, na 17. točki sta bili ekipi še poravnani, tudi v drugem so Štajerke še vodile z 19:18, toda končnico spet izgubile. V tretjem nizu pa potem niso bile več konkurenčne.

V kamniški vrsti se je z 20 točkami najbolj izkazala Fatoumatta Sillah, Sara Hutinski jih je dosegla 12, od tega pet z bloki. Domače posebej razpoložene igralke niso imele.

Državno prvenstvo, polfinale, drugi tekmi

FORMIS : CALCIT VOLLEY 0:3 (-20, -23, -10) /0:2/

Športna dvorana Hoče, gledalcev 120, sodnika: Pevc, Vrenko.
Formis: Vodušek, Škoflek, Cvetko 3 (1 as, 1 blok), Šteharnik 4 (3 bloke), Zupan, Uršič 3, Grubišič Čabo 10 (1 as), N. Milošič 8 (1 blok), Divjak, Klavžar, Halužan Sagadin 1, Bračič 1.
Calcit Volley: Griljc, Stojiljković 4 (2 asa), Vovk, Đorđević, Hutinski 12 (2 asa, 5 blokov), Boisa 7 (1 as, 2 bloka), Kregar, Charuk 10 (1 as, 2 bloka), Sillah 20, Vukojević, Pucelj 11 (2 bloka), Čižman, Banko.

GEN-I VOLLEY : NOVA KBM BRANIK 3:1 (-17, 25, 22, 14) /1:1/

Dvorana OŠ Milojke Štrukelj, gledalcev 250, sodnika: Jovanovič, Perčič.
GEN-I Volley: Frelih 15 (3 bloke), Pertens 11 (2 asa), P. Marušič, Rituper 16 (1 as, 5 blokov), Jelina, Blažič 11 (1 blok), Š. Marušič 2 (1 blok), Makuc, Mazej, J. Mohorič 11 (2 asa, 3 bloke), Žigon.
Nova KBM Branik: Mlakar 19 (2 asa, 3 bloke), K. Milošič 8 (2 bloka), Pogačar 3 (1 as, 1 blok), Štampar 8 (3 bloke), Klajžar, Lekše 10 (1 blok), Senekovič, Cikač, Farkaš, Ramić, Potokar, Lorber Fijok 11, Krajnc 2 (1 blok).

//razmerje v zmagah, igrajo na dve zmagi

1. DOL za ženske, polfinale, drugi tekmi

Sobota, 8. april

Preberite še:

Calcit Volley, OK Merkur Maribor, liga MEVZA
Sportal ACH Volley kot prvi v finale, Mariborčani ohranili upe nanj
Ne spreglejte