Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 3. 2024,
19.27

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Krka ACH Volley 1 DOL

Sreda, 27. 3. 2024, 19.27

1 mesec

1. DOL ZA MOŠKE, četrtfinale, tretja tekma

Brez presenečenja na odločilni tekmi: v polfinale še branilec naslova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
ACH Volley : Tours VB | Odbojkarji ACH Volley so na tretji četrtfinalni tekmi s 3:0 premagali Krko in napredovali v polfinale. | Foto Grega Valančič/www.alesfevzer.com

Odbojkarji ACH Volley so na tretji četrtfinalni tekmi s 3:0 premagali Krko in napredovali v polfinale.

Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com

Potem ko so si Calcit Volley, i-Vent Maribor in Panvita Pomgrad brez poraza zagotovili polfinalno vstopnico državnega prvenstva, je moral branilec naslova ACH Volley proti Krki odigrati še tretjo tekmo. Odločilno srečanje so s 3:0 (11, 19, 25) člani ACH Volleyja.

Calcit Volley
Sportal Znani trije polfinalisti, samo ACH bo igral tretjo tekmo
Calcit Volley Pokal
Sportal Calcit osvojil pokal, Kubanec paral živce Mariborčanom

ACH Volley : Krka 3:0 ( (11, 19, 25) 

Dvorana Tivoli, gledalcev 120, sodnika: Marko Rožej, Sanja Miklošič.
* ACH Volley: Marković, Jo. Kržič, Šket 11 (1 blok), Najdič 2 (1 as), Marovt, Šen 9 (2 asa, 4 bloki), Koncilja 9, Kovačič, Gjorgiev, Sešek, Pokeršnik 11 (1 as, 1 blok), Videčnik 5 (2 asa, 1 blok), Song.
* Krka: Jarvis, Medved, G. Erpič 4 (1 as), Kocjančič, Kosmina 9 (1 blok), Bregar 12 (2 bloka), Verdinek, Kožar 2 (1 as), Pulko, U. Erpič, Lindič 3, Laknar, Rojnik 7 (2 bloka), Mejal.

Odbojkarji ACH Volleyja, najboljša ekipa rednega dela lige, so se vendarle zavihteli v polfinale slovenskega prvenstva, potem ko so na tretji odločilni tekmi zanesljivo premagali novomeško Krko, ki je Ljubljančane presenetila na povratnem obračunu v dvorani Marof. Že pred Ljubljančani so si nastop med četverico najboljših priborili odbojkarji Calcita Volleyja, i-Vent Maribora in Panvite Pomgrada.

V prvem nizu so dali Ljubljančani jasno vedeti, da je Tivoli njihova dvorana in hitro povedli z 9:4. Pomagala ni niti minuta odmora gostujočega stratega Jerneja Rojca, saj so gostitelji dosegli še dve točki, pri 18:7 pa je bila razlika dvomestna. Z asoma je niz dokončal Klemen Šen.

Da znajo igrati odbojko, so gostje dokazali v drugem nizu in v uvodu ušli za tri točke, Ljubljančani pa so izenačili šele pri 9:9. Domači so nato počasi ušli na varno razdaljo, tesno je bilo še pri 15:13 in zanesljivo dobili še drugi niz. Vnovič ga je zaključil Šen.

Serijski prvaki iz Ljubljane so v zadnjem nizu nepričakovano popustili in gostje so si v uvodu priigrali tri točke prednosti, sredi niza pa že pet (8:13). Ljubljančani so izenačili na 17. točki, a težav s tem ni bilo konec. V končnici so bili Dolenjci blizu nizu (20:22 in 21:23). V končnici je bila tehtnica na strani zmajev, ki prve zaključne žoge pri 25:24 niso izkoristili, zato pa drugo za 27:25.

1. DOL, moški, četrtfinale, tretja tekma

Sreda, 27. marec

Calcit Volley, liga prvakinj
Sportal Ni več neznank, znani obe finalistki
Nova KBM Branik
Sportal Mariborčanke po preobratu do jubilejnega 20. naslova
 
Ne spreglejte