Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 9. 2023,
15.15

Osveženo pred

7 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Slovan Bratislava Lille KI Klaksvik žreb UEFA NK Olimpija NK Olimpija konferenčna liga

Petek, 1. 9. 2023, 15.15

7 mesecev, 4 tedne

Žreb skupinskega dela konferenčne lige

Olimpija z Lillom, Slovanom in senzacijo poletja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
NK Olimpija : Ludogorec Timi Max Elšnik | Kapetan Olimpije Timi Max Elšnik se že veseli novih evropskih spektaklov v Evropi. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Kapetan Olimpije Timi Max Elšnik se že veseli novih evropskih spektaklov v Evropi.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Nogometaši Olimpije bodo v skupinskem delu konferenčne lige tekmovali v skupini A, kjer se bodo pomerili proti francoskemu velikanu Lillu, serijskemu prvaku Slovaške Slovanu iz Bratislave in prvaku Ferskih otokov KI Klaksvik, ki je to poletje presenetil v kvalifikacijah za ligo prvakov, kjer je izločil tako prvaka Madžarske kot tudi Švedske.

NK Olimpija : Ludogorec
Sportal Znan razpored: Olimpija najprej v Francijo, nato prihaja Slovan

Skupinski del konferenčne lige:

Skupina A: Lille (Fra), Slovan Bratislava (Slk), Olimpija Ljubljana (Slo), KI Klaksvik (Fer),
Skupina B: Gent (Bel), Maccabi Tel Aviv (Izr), Zorja Luhansk (Ukr), Breidablik (Isl),
Skupina C: Dinamo Zagreb (Hrv), Viktoria Plzen (Češ), Astana (Kaz), Ballkani (Kos),
Skupina D: Club Brügge (Bel), Bodo/Glimt (Nor), Bešiktaš (Tur), Lugano (Švi),
Skupina E: AZ Alkmaar (Niz), Aston Villa (Ang), Legia Varšava (Pol), Zrinjski Mostar (BiH),
Skupina F: Ferencvaroš (Mad), Fiorentina (Ita), Genk (Bel), Čukarički (Srb),
Skupina G: Eintracht Frankfurt (Nem), PAOK Solun (Grč), HJK Helsinki (Fin), Aberdeen (Ško),
Skupina F: Fenerbahče (Tur), Ludogorec Razgrad (Bol), Spartak Trnava (Slk), Nordsjaelland (Dan).

Nogometaši Olimpije bodo v tej evropski sezoni odigrali vsaj še šest tekem. Gostovali bodo v Franciji, na Slovaškem in Ferskih otokih. | Foto: Nik Moder/Sportida Nogometaši Olimpije bodo v tej evropski sezoni odigrali vsaj še šest tekem. Gostovali bodo v Franciji, na Slovaškem in Ferskih otokih. Foto: Nik Moder/Sportida Zmaji so v tej sezoni pod vodstvom Joaa Henriquesa v kvalifikacijah za ligo prvakov preskočili dve oviri. Najprej so izločili latvijsko Valmiero, nato pa na presenečenje mnogih še serijskega bolgarskega prvaka Ludogorec. V nadaljevanju kvalifikacij za ligo prvakov so izpadli proti turškemu prvaku Galatasarayu, ki se je pozneje prebil med evropsko elito, v play-offu kvalifikacij za ligo Europa pa ostali praznih rok proti Qarabagu. Tako bodo jeseni nastopili v tretjem najmočnejšem tekmovanju in postali prvi slovenski klub po Muri (2021), ki bo okusil čar skupinskega dela konferenčne lige. Uefa bo Ljubljančane za udeležbo nagradila s slabimi tremi milijoni evrov, na petkovem žrebu v Monaku pa je postalo dokončno jasno, s katerimi tekmeci se bodo zeleno-beli potegovali za točke.

Olimpija je bila z aktualnim koeficientom uspešnosti v evropskih tekmovanjih (devet tisoč) uvrščena v tretjo najmočnejšo skupino, kar je pomenilo, da se v skupini ni mogla srečati z Genkom, Zorjo, Astano, Bešiktašem, HJK, Legio in Spartakom iz Trnave, slovaškim klubom, pri katerem nastopata dva slovenska legionarja (Adrian Zeljković in Miha Kompan Breznik), ki je pred petimi leti ugnal Olimpijo v play-offu evropske lige. Na papirju se ji je ponujalo kar nekaj atraktivnih tekmecev, med njimi denimo nemški Eintracht Frankfurt (v Ljubljani je gostoval v Evropi že v prejšnjem stoletju), Aston Villa, evropski prvak iz leta 1982, poln zvezdnikov, in Fiorentina, ki je pred nekaj meseci v finalu konferenčne lige ostala praznih rok proti West Hamu, na koncu pa je ples kroglic odločil, da se bodo zmaji v Evropi pomerili z Lillom, Slovanom iz Bratislave in KI Klaksvikom.

Kenan Bajrić se bo v konferenčni ligi potegoval za točke proti nekdanjemu klubu iz Ljubljane. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Kenan Bajrić se bo v konferenčni ligi potegoval za točke proti nekdanjemu klubu iz Ljubljane. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Lille, nekdanji klub Milenka Ačimovića, je v play-offu konferenčne lige po dramatičnem dvoboju na Reki po podaljšku izločil Rijeko Dejana Petrovića, Slovan Bratislava je serijski slovaški prvak, ki je v zadnjih letih našel številne okrepitve prav v Sloveniji. V tej sezoni brani njegove barve nekdanji branilec zmajev Kenan Bajrić. Olimpija se bo pomerila tudi proti prvaku Ferskih otokov Klaksviku, ki podobno kot zeleno-beli pišejo zgodovino in prvič v klubski zgodovini nastopajo v skupinskem delu evropskega tekmvoanja.

Mbappe Dembele
Sportal Parižanom tik pred koncem uspel nor prestop
Olimpija Qarabag
Sportal Olimpiji se ni izšlo po željah, polom Slovana in Dinama
Marko Brest NK Olimpija
Sportal Tri okrepitve Olimpije, za odškodnino tudi Slovenec

Na plesu kroglic je bilo prisotno ogromno tudi klubov s slovenskimi legionarji. To so letošnji evropski krvnik Maribora Fenerbahče (Miha Zajc), slovaški prvak Slovan Bratislava (Kenan Bajrić), norveški Bodo/Glimt (Nino Žugelj), varšavska Legia (Blaž Kramer), Spartak iz Trnave (Adrian Zeljković in Miha Kompan Breznik), škotski Aberdeen (Ester Sokler) in švicarski Lugano (Žan Celar). Obeta se torej jesen, v kateri ne bo manjkalo slovenskih nastopov.

Liverpool
Sportal Liverpool prihaja k slovenskim sosedom

Jakostne skupine pred žrebom konferenčne lige:

Prvi boben: Eintracht Frankfurt (Nem), Dinamo Zagreb (Hrv), Club Brügge (Bel), AZ Alkmaar (Niz), Gent (Bel), Fenerbahče (Tur), Lille (Fra), Ferencvaroš (Mad)

Drugi boben: PAOK Solun (Grč), Slovan Bratislava (Slk), Maccabi Tel Aviv (Izr), Viktoria Plzen (Češ), Aston Villa (Ang), Ludogorec Razgrad (Bol), Fiorentina (Ita), Bodo/Glimt (Nor)

Tretji boben: Genk (Bel), Zorja Luhansk (Ukr), Astana (Kaz), Bešiktaš (Tur), HJK Helsinki (Fin), Legia Varšava (Pol), Spartak Trnava (Slk), Olimpija Ljubljana (Slo)

Četrti boben: Zrinjski Mostar (BiH), KI Klaksvik (Fer), Aberdeen (Ško), Čukarički (Srb), Lugano (Švi), Breidablik (Isl), Nordsjaelland (Dan), Ballkani (Kos)   

 
Köbenhavn Navijači
Sportal Slovenski čudež na Danskem, ki se zgodi enkrat na sto let
Ne spreglejte