Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
30. 5. 2018,
11.55

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,48

Natisni članek

Bayern Bayern München Real Madrid Gareth Bale Robert Lewandowski

Sreda, 30. 5. 2018, 11.55

5 let, 10 mesecev

Robert Lewandowski in Gareth Bale

Zatreslo se je: pred vrati menjava stoletja?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,48
Robert Lewandowski | Foto Reuters

Foto: Reuters

Eden najboljših napadalcev na svetu, Poljak Robert Lewandowski, ima po štirih letih na Bavarskem dovolj in si želi spremembe. O svoji nameri je obvestil tudi vodstvo Bayerna, ki nad novico, ki je udarila kot strela z jasnega, ni navdušeno.

Lewy se je v München preselil leta 2014 iz osovražene Borussie in štiri leta navduševal navijače Bayerna. V 195 nastopih za nemški stroj je dosegel kar 151 zadetkov, s soigralci je v tem obdobju štirikrat zavladal Nemčiji, vseeno pa manjka tisto nekaj več v Evropi. Želja vsakega zvezdnika je osvojitev lige prvakov, kar Poljaku pri Bayernu ni uspelo.

"Robert si želi spremembe. O tem sem že obvestil vodilne pri Bayernu. Vse skupaj ni povezano z denarjem," je za Bild povedal zastopnik poljskega napadalca Pini Zahavi.

Lewandowski v Real, Bale v Bayern?

Beli balet že dalj časa išče zamenjavo za Karima Benzemaja, Robert Lewandowski bi bil idealen, a do zdaj Poljak ni bil dosegljiva tarča. | Foto: Reuters Beli balet že dalj časa išče zamenjavo za Karima Benzemaja, Robert Lewandowski bi bil idealen, a do zdaj Poljak ni bil dosegljiva tarča. Foto: Reuters Lewandowski je že dolgo želja Reala, a do zdaj so se pri nemškem prvaku vsem govoricam le nasmihali. Zdaj, ko je tako željo izrazil tudi Poljak, bi se lahko vse skupaj spremenilo in vprašanje je, ali bo Bayern res hotel na silo zadržati nesrečnega igralca, ki ima pogodbo z Nemci sklenjeno do leta 2021.  

Čeprav se o tem še ne piše, ni treba biti nogometni poznavalec, da sešteješ dva plus dva. Bavarce bi odhod Poljaka seveda prizadel, a če bi v zameno dobili prav tako nesrečnega Garetha Bala, se zdi, da bi bili lahko zadovoljni obe strani. Španci bi dodali kakšen milijon in kadroviki obeh evropskih velikanov bi si lahko segli v roke.

Real Liverpool
Sportal Bale junak Reala, tragičen večer vratarja Liverpoola

Valižan želi igrati vsak teden

"Moram igrati. To se v tej sezoni ni zgodilo, zato se bomo v prihodnjih dneh usedli in se odločili, kako naprej. Kot sem rekel, želim igrati. Vsak teden, dvakrat na teden," je bil po zmagoslavju v finalu lige prvakov jasen junak Reala, ki je v igro vstopil s klopi in z dvema zadetkoma uničil Liverpool. Valižan nikoli ni silil iz Reala in je v Madridu srečen, a s trenerjem galaktikov Zinedinom Zidanom ni na isti valovni dolžini.

Fred
Sportal Brazilec prva okrepitev rdečih vragov, pri Srbu se je ustavilo

Real in Bayern že pokazala prijateljski odnos

Real in Bayern sta pokazala, da znata sodelovati, že prejšnje poletje, ko se je iz Madrida v München na dvoletno posojo preselil prav tako zelo nezadovoljni kolumbijski zvezdnik James Radriguez.

Beli balet bi ga lahko drago prodal številnim drugim velikanom, a je vseeno izbral Bayern, ki se bo lahko šele po koncu prihodnje sezone odločil, ali bo Kolumbijca zadržal ali ga poslal nazaj v Madrid.

Sportal Nemcu grozijo s smrtjo, v bran mu je stopila nekdanja pornozvezdnica #video
Jan Oblak
Sportal Jan Oblak bi kmalu lahko služil deset milijonov evrov na leto
Sportal Klopp čez noč podpisal z Brazilcem in okrepil sredino
Mohamed Salah
Sportal Po hudem udarcu v sobotnem finalu se je oglasil tudi nesrečni Salah #video

 

Ne spreglejte