Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
30. 11. 2017,
16.00

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,93

1

Natisni članek

Ljudski vrt večni derbi naj gol Prva liga Telekom Slovenije pokal Slovenije ND Gorica NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Mitja Viler Zlatko Zahović

Četrtek, 30. 11. 2017, 16.00

6 let, 4 mesece

Mitja Viler po izpadu iz pokala

Zahović jim bo vcepil, da je Gorica Real Madrid

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,93

1

Andres Vombergar | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Ni še konec novembra, Mariborčani pa so se že bili primorani posloviti od uresničitve cilja, da bi osvojili dvojno slovensko krono. V pokalu so pot končali v četrtfinalu. Izločila jih je Olimpija. "Prvenstvo je naša prioriteta," poudarja branilec Maribora Mitja Viler in opozarja na pomembnost sobotne prvenstvene tekme z Gorico.

Slovenski reprezentant, ki pri Mariboru kraljuje na levi strani, po izpadu proti Olimpiji (0:3 v Ljubljani in 1:1 v Mariboru) ni skrival razočaranja. "Razočaran sem kot športnik. Spomladi že tako ne bo veliko tekem, zato bi bilo lepo odigrati še kakšno več. Je pa vendarle naša prioriteta prvenstvo. Maribor rad zbira lovorike, tako se bomo povsem osredotočili na prvenstvo. Upam, da bo to naša prednost," je po remiju z Olimpijo, ki je vijolicam dokončno zaprl vrata polfinala pokalnega tekmovanja, premleval Mitja Viler.

Izkušeni branilec je obžaloval zadetek, ki ga je tik pred koncem prvega polčasa dosegel Rok Kronaveter. "Dobro smo začeli (Maribor je v 15. minuti povedel z 1:0, op. p.), nato pa smo se po doseženemu zadetku dogovorili, da igramo pametno. Žal smo v najbolj neugodnem trenutku, po našem izvajanju kota, prejeli gol, v drugem delu pa smo hitro videli, da ni več smiselno loviti Olimpijo," je opisal dogajanje na povratni četrtfinalni tekmi, ki se je začela v deževnem, končala pa v snežnem vremenu.

Zadnji večni derbi leta 2017 je na tribune privabil le tri tisoč gledalcev. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Zadnji večni derbi leta 2017 je na tribune privabil le tri tisoč gledalcev. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Na tribune je privabila le tri tisoč gledalcev, kar je bistveno manj od obiska, ki so ga v Mariboru vajeni ob gostovanjih Olimpije. "Treba je razumeti navijače. Ne morejo priti na vsako tekmo. Tisti, ki so bili na tekmi, so že vedeli, zakaj so tukaj. Od njih smo potegnili energijo. Slab obisk tekme ni razlog, zaradi katerega nismo napredovali," je pojasnil Primorec, ki se v mislih že pripravlja na nov izziv, sobotno prvenstveno tekmo z Gorico.

Morajo iztisniti energijo

Zlatko Zahović srečanja z Olimpijo presenetljivo ni spremljal na mariborski klopi. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Zlatko Zahović srečanja z Olimpijo presenetljivo ni spremljal na mariborski klopi. Foto: Morgan Kristan / Sportida Maribor v Prvi ligi Telekom Slovenije drži stik z vodilno Olimpijo, ki jo v nedeljo čaka deri v Domžalah. Vijolice se lahko dan pred tem povzpnejo na vrh. "V soboto nas čaka težka tekma. Naš direktor nam bo vcepil, da prihaja Real Madrid," se je nekdanji branilec Kopra pošalil, kako jim bo skušal športni direktor Zlatko Zahović dvigniti motivacijo in jih odvrniti od tega, da si ob koncu jesenskega dela po porazu v Celju privoščijo še en spodrsljaj.

"Gorica je med tednom počivala, mi pa ne bomo imeli na voljo veliko treningov. Moramo iztisniti energijo za ta teden," je pozval soigralce, naj zdržijo še poldrugi teden.

Decembra bo Maribor odigral še tri tekme, vse v Ljudskem vrtu. Najprej z Gorico (2. december), nato s Sevillo (6. december), od jesenskega dela pa se bo poslovil 10. decembra, ko se bo v mestu ob Dravi pomeril s polfinalistom pokala Aluminijem.

Ne spreglejte