Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
30. 11. 2017,
13.00

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30

1

Natisni članek

Ljudski vrt večni derbi Prva liga Telekom Slovenije pokal Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Igor Bišćan Andres Vombergar Rok Kronaveter

Četrtek, 30. 11. 2017, 13.00

6 let, 4 mesece

Rok Kronaveter in Andres Vombergar

Po opravičilu navijačem Olimpije je vse drugače

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30

1

Maribor Olimpija pokal Rok Kronaveter | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nogometna kariera Roka Kronavetra po opravičilu, namenjenem navijačem Olimpije, vedno bolj spominja na obdobje, ko je bil Mariborčan najboljši nogometaš Prve lige Telekom Slovenije. Proti Krškemu je prispeval zmagoviti gol, ki je Olimpijo popeljal na vrh lestvice, v sredo pa je utišal Ljudski vrt in poskrbel, da so se zmaji brez večjih pretresov uvrstili v polfinale pokala Slovenije. Po dvoboju si je prislužil obilico čestitk.

"Gol Krone je bil zelo pomemben," je poudaril kapetan Olimpije Branko Ilić. V izdihljajih prvega polčasa, ko je Rok Kronaveter izenačil na 1:1, si je lahko oddahnil. Maribor je po njegovi napaki zgodaj prešel v vodstvo, s katerim je namignil, da bi bil lahko to njegov večer, a se zmaji niso predali.

"Maribor je dosegel gol iz edine priložnosti, ki je prišla po naši napaki. V pravem trenutku smo dosegli gol, potem pa ni bilo težav. Držali smo ritem igre in se zasluženo uvrstili naprej," je poudaril izkušeni branilec, ki z Olimpijo ostaja v boju za pokalno lovoriko. Tako kot Aluminij, Celje in Gorica.

Zakaj se ni veselil zadetka?

V zadnjih dneh je dosegel dva zadetka. V nedeljo proti Krškemu, v sredo proti Mariboru. | Foto: Žiga Zupan/Sportida V zadnjih dneh je dosegel dva zadetka. V nedeljo proti Krškemu, v sredo proti Mariboru. Foto: Žiga Zupan/Sportida Tako je Olimpijo v mestu ob Dravi iz manjše godlje spravil Kronaveter, rojeni Mariborčan, ki ni nikoli zaigral v dresu vijolic. Izenačujočega zadetka, pri katerem mu je pomagala sreča, saj je žoga nastreljala Damjana Boharja in spremenila smer, se ni javno veselil. Soigralci so mu navdušeno čestitali za dosežek, navijači Olimpije so si dali duška na severu Ljudskega vrta, Krona pa nič.

Otrok mariborskega Železničarja je ostal v 44. minuti miren. Ali zato, ker mu je do zadetka pomagal nogometaš Maribora, ali zato, ker je prekrižal načrte klubu iz rojstnega mesta, ni pojasnil, je bil pa lahko zadovoljen, da njegova kariera doživlja ponoven razcvet.

Po mučni sezoni 2015/16, v kateri se je zameril navijačem Olimpije, nato pa mu jo je zagodlo še zdravje, tako da je ostal brez reprezentančnega dresa in prestopa v tujino, je želel spomniti na to, da še ni pozabil vrhunskega nogometa.

Bišćan ve, koliko Olimpiji pomeni zdrav Kronaveter

Igor Bišćan se je prepričan, da je Kronaveter dodana vrednost za ekipo Olimpije. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Igor Bišćan se je prepričan, da je Kronaveter dodana vrednost za ekipo Olimpije. Foto: Žiga Zupan/Sportida Hrvat Igor Bišćan ga je čakal. Na treningih se je večkrat prepričal, kako dobrega igralca ima na voljo. V zadnjem tednu, ki je postregel z dvema zadetkoma Roka Kronavetra, ga je končno spoznal v luči, s katero je pritegoval pozornost v sezoni 2015/16. Ko je bil prvi strelec 1. SNL, strelec šampionskega zadetka Olimpije in najboljši igralec prvenstva.

"Je zelo kakovosten igralec, ki nam lahko veliko pomaga, zlasti v fazi napada. Sposoben je odločiti tekmo. Dolgo smo ga čakali. Vemo, koliko pomeni ekipi, če je zdrav. Če bo tako delal še naprej, bo še boljši in pomembnejši za našo ekipo," je bil zadovoljen Kronavetrov trener, ki ga je na zadnjih dveh tekmah končno uvrstil v začetno postavo.

Težav s poškodbami ni več. Štajerec je zdrav in pripravljen, da se spopade z največjimi izzivi. V sredo je dosegel osebni mejnik, saj je bil to njegov prvi zadetek v dresu Olimpije, ki ga je dosegel v pokalnem tekmovanju. V nedeljo ga čaka nov izziv, nedeljsko gostovanje v Domžalah. Ko je v mestu ob Kamniški Bistrici gostoval spomladi, raztreseno Olimpijo pa je vodil Marijan Pušnik, se je na dvoboju naposlušal žaljivk in psovk na svoj račun. Navijači z njimi niso skoparili.

Ljubljančane po uspešni pokalni nalogi čaka zahtevno nedeljsko gostovanje pri Domžalah, ki so v zadnjem času ujele zmagoviti ritem. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Ljubljančane po uspešni pokalni nalogi čaka zahtevno nedeljsko gostovanje pri Domžalah, ki so v zadnjem času ujele zmagoviti ritem. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Po opravičilu Kronavetra je vse drugače. Zdaj ga opevajo, saj vedo, da je Olimpija z zdravim in pripravljenim Kronavetrom močnejša. To je v boju za naslov, kjer bijejo Ljubljančani izenačeno bitko z Mariborom, ključnega pomena.

Vombergar: Gol Maribora ni vnesel nemira

Andres Vombergar je v Mariboru odigral prvi večni derbi od prve minute. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Andres Vombergar je v Mariboru odigral prvi večni derbi od prve minute. Foto: Žiga Zupan/Sportida Bišćan je v sredo tvegal, ko je v konico napada postavil Andresa Vombergarja. Argentinec s slovenskimi koreninami že dolgo ni zaigral v začetni postavi Olimpije. Poškodba ga je v zadnjih tednih oddaljila od prve postave, a se postopno vrača, na zadnjih treningih pa je dokazal, da si zasluži priložnost.

Zagrebčan je zadel v polno, saj je mladi napadalec v 44. minuti zaposlil Kronavetra, ki je v nadaljevanju akcije zatresel mrežo Jasmina Handanovića. To je bil bliskovit protinapad, ki ga je po izvajanem kotu Maribora začel prodorni Issah Abass, nato pa je Vombergar podal Štajercu, ki bo prihodno sredo dopolnil 31 let. Ravno na dan, ko se bo Maribor v zadnjem krogu skupinskega dela lige prvakov pomeril s Sevillo.

"Ni v rednem tekmovalnem ritmu, tako da je bila kar tvegana poteza, da sem ga uvrstil v postavo. Odigral je dobro tekmo, zelo je okreten, navsezadnje je prispeval podajo za gol. Pokazal je kakovost. Z njim smo dobili še enega dobrega igralca. Po še enih opravljenih pripravah bo zelo pomemben za nas," je Bišćan pohvalil 23-letnega Južnoameričana s slovenskim srcem, ki je komaj čakal, da prvič nastopi v Ljudskem vrtu.

Argentinec s slovenskimi koreninami se že veseli novega izziva, nedeljske tekme v Domžalah. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Argentinec s slovenskimi koreninami se že veseli novega izziva, nedeljske tekme v Domžalah. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"To je zelo lep štadion, Maribor pa ima vrhunsko ekipo. V prvem polčasu je igral dobro, a smo izkoristili priložnost, zadeli tudi mi, v drugem delu pa igrali tako, kot smo hoteli. Dobro v obrambi in z želenim ritmom. Prvi gol Maribora ni vnesel nemira v našo ekipo. Čakali smo na priložnost. Ko je prišla, smo zadeli," je pojasnil Vombergar, ki pri Olimpiji nosi številko 9.

V nedeljo v Domžalah pričakuje zahtevno tekmo, a poudarja, da ima Olimpija veliko vrhunskih igralcev in da lahko poskrbi, da se z nedeljskega sosedskega derbija vrne polnih rok. Tako kot se je iz Maribora, kjer je še drugo sezono zapored prekrižala načrte vijolicam v pokalu.

Pet najlepših zadetkov 17. kroga: 

Ne spreglejte