Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
17. 10. 2017,
21.39

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,68

1

Natisni članek

Nk Olimpija Rok Kronaveter

Torek, 17. 10. 2017, 21.39

6 let, 6 mesecev

Se obeta konec zapleta?

Olimpija se je zaradi primera Kronaveter opravičila dvema stranema

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,68

1

Rok Kronaveter | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Primeru Rok Kronaveter – odlični vezist je prišel navzkriž z navijači – se je nogometna Olimpija očitno odločila narediti konec. Trener Igor Biščan je sicer že pred kratkim dejal, da bi bil zdravi Kronaveter velika okrepitev.

"Zelo mi je žal, da so se pojavili nesporazumi med nami. Vsi smo ljudje in prav je, da pogledamo širšo sliko. Veliko sem dal Olimpiji in pred nami so lahko še uspešne zgodbe. Sem profesionalen športnik, ki je vedno dal in bo dal vse od sebe. Verjamem, da bo publika to še vedno znala ceniti. Zdaj, ko pogledam nazaj, pa tudi vem, da je bila moja gesta na tekmi proti Kopru neprimerna, ker so jo videli vsi zvesti navijači, ki si tega gotovo niso zaslužili. Na očitke in celo grožnje posameznikov prek zasebnih sporočil bi se moral odzvati drugače," je v izjavi za klubsko spletno stran dejal vezist Olimpije Rok Kronaveter.

Rok Kronaveter je še vedno poškodovan. | Foto: Vid Ponikvar Rok Kronaveter je še vedno poškodovan. Foto: Vid Ponikvar
Potem ko je bil ta eden od najpomembnejših gradnikov šampionske sezone, že mesece zdravi poškodovani gleženj. Še prej pa se je zapletel v nesloglasje z (nekaterimi) navijači. Green Dragons so mu jasno sporočili, da ni zaželen. Klub je večkrat poskusil postaviti most med njimi, a večjega uspeha ni bilo. Tokrat je tudi Olimpija sprejela svoj del krivde.

"V spor med Kronavetrom in navijači bi moral takoj poseči tudi klub. V NK Olimpija Ljubljana se zavedamo svojega dela odgovornosti. S sporom izgubljamo vsi: klub, navijači in igralec. Rok Kronaveter je pomemben del našega kluba, ki pa brez navijačev ne obstaja. Olimpija se vsem vpletenim zahvaljuje za razumevanje, vse v dobrobit Olimpije. Klub se navijačem opravičuje, če so bili ob gesti našega igralca užaljeni, Roku in njegovi družini pa se opravičuje, če so se ob grožnjah posameznikov počutili, kot da smo jih pustili na cedilu," so sporočili iz vodilnega kluba slovenskega prvenstva.

Ne spreglejte