Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
28. 9. 2017,
20.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,15

Natisni članek

Rok Kronaveter naj gol NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija Igor Bišćan

Četrtek, 28. 9. 2017, 20.00

6 let, 6 mesecev

Igor Bišćan

Hrvat napovedal veliko okrepitev Olimpije

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,15
Igor Bišćan | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Mladi hrvaški strateg Igor Bišćan je z Olimpijo po desetih krogih Prve lige Telekom Slovenije na prvem mestu. Z Mariborom se ne obremenjuje, na igrišču bi rad čimprej videl Roka Kronavetra, v nedeljo namerava premagati Gorico. ''Moj cilj je, da Olimpija igra pravi nogomet. Ali bo to na koncu zadoščalo za naslov prvaka? Tega še ne vem,'' je dejal.

Trener Olimpije se v javnosti noče preveč izpostavljati. Velja za mirnega, tihega in predanega strokovnjaka, ki najraje govori na igrišču. Na novinarskih konferencah govori zelo tiho. Tako se je navadil, to je tudi odsev njegovega značaja. Med tekmami raje skriva čustva in zadržuje mirnost.

Zelo spoštuje Kokoškova

Igor Kokoškov je popeljal slovensko košarkarsko reprezentanco do evropskega naslova. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Igor Kokoškov je popeljal slovensko košarkarsko reprezentanco do evropskega naslova. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V tem pogledu je podoben Igorju Kokoškovu, srbskemu košarkarskemu trenerju, ki je v vlogi selektorja s smrtno resnim izrazom na licu popeljal Slovenijo do evropskega naslova. Tudi takrat, ko so njegovi izbranci evforično poskakovali po igrišču.

''Seveda se ne morem primerjati s selektorjem Kokoškovom, ki je nedavno osvojil evropsko prvenstvo. Je strokovnjak, ki ga zelo spoštujem. Kar pa zadeva mojo mirnost, niti ne vidim prevelike potrebe, da bi si na tekmah dal duška in doživljal frustracije. To pa zaradi tega, ker to ne bi ničesar spremenilo. Želim ostati miren, priseben, analizirati zadevo in šele nato kaj zamenjati. Izkušnje iz igralskih dni mi pravijo, da prevelike nervoze ali čustveni izpadi ne koristijo. Pač, takšen je moj način delovanja. Nekdo drug verjetno razmišlja in dela drugače,'' je trener Olimpije pojasnil, zakaj vodi tekme tako mirno, podobno pa se odziva tudi pred mikrofoni.

Nekdanji hrvaški reprezentant med dvoboji skriva čustva. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Nekdanji hrvaški reprezentant med dvoboji skriva čustva. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

''Seveda se kdaj tudi razjezim ali pa postanem frustriran in živčen. A je treba izbrati pravi trenutek, da se tako odzoveš.'' Za zdaj mu odlično uspeva.

Mirnost je prenesel tudi v slačilnico, v jesenskem delu pa bi se lahko zgodilo nekaj, kar je bilo še v začetku nepredstavljivo. Da vodstvo Olimpije, predsednik Milan Mandarić se po zadnjem zdravstvenem obisku ZDA počuti bolje, še dolgo ne bo razmišljalo o menjavi stratega.

Prezgodaj je za evforijo

Olimpija je dvakrat pobegnila Mariboru, a so jo vijolice hitro ujele. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Olimpija je dvakrat pobegnila Mariboru, a so jo vijolice hitro ujele. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Zmaji so se navijačem za ekspresen evropski izpad opravičili z nepremagljivostjo v domačem prvenstvu. V desetih nastopih še niso izgubili. Zbrali so 24 točk, podobno kot branilec naslova Maribor, tako da jim v hrbet gledajo prav vsi tekmeci.

''Upam, da bomo v nedeljo nadaljevali pozitiven niz in zadržali prvo mesto. Svojo kakovost želimo dokazovati iz tekme v tekmo, hkrati pa izboljšati učinkovitost v napadu. Po drugi strani pa ne smemo biti preveč nezadovoljni, saj smo v tej sezoni dosegli že veliko zadetkov,'' meni trener kluba, ki je dosegel največ golov v 1. SNL. V tej sezoni 21, kar znaša v povprečju dva na tekmo.

Z Mariborom se noče obremenjevati. Dvakrat v tej sezoni je imel že dve točki prednosti pred vijolicami, a ju je nato zapravil. ''Poskušamo gledati le nase. Zavedamo se, da bomo morali biti še boljši, če bomo želeli vztrajati v boju za vrh. Odigrali smo komaj deset tekem. Prezgodaj je še, da bi postali evforični, niti ne smemo biti preveč razočarani, če zapraviš nekaj točk prednosti pred Mariborom. Mi smo jih dvakrat, a si tega ne smemo gnati preveč k srcu. Najpomembnejše je, da nadaljujemo dobro delo in napredujemo v igri. To bi moralo dati rezultate,'' je prepričan nekdanji hrvaški reprezentant in zvezdnik Dinama, Liverpoola in Panathinaikosa.

Zadnji dvoboj Olimpije v tej sezoni:

V nedeljo ne bo niti najmanj podcenjeval Gorice. ''Po manjših težavah, verjetno povezanih z nastopi v Evropi, se je konsolidirala. Zdaj je tam, kjer si zasluži. Treba jo je jemati resno, saj po kakovosti spada v zgodnji del. Tja, kjer smo mi, Maribor in Domžale,'' ceni vrtnice.

Olimpija je na desetih tekmah 1. SNL pod vodstvom Bišćana prejela le štiri gole:

Dosegli so jih tuji igralci: Marin Jurina in Miljan Škrbić (oba Krško), Bradley Meledje (Ankaran) in Filip Dangubić (Celje)

S Kronavetrom bo zelo previden

Rok Kronaveter še ni nared za vrnitev na igrišče. Še vedno ima zdravstvene težave. | Foto: Vid Ponikvar Rok Kronaveter še ni nared za vrnitev na igrišče. Še vedno ima zdravstvene težave. Foto: Vid Ponikvar Ko smo se pogovarjali s trenerjem Olimpije, je mimo nas v slačilnico na štadionu ŽAK vstopil Rok Kronaveter. V prejšnji sezoni je bil najboljši nogometaš Prve lige Telekom Slovenije, nato pa so se nanj zgrnile težave – poškodbe in nesoglasja z navijači. Kdaj bi se lahko vrnil na igrišče?

"Z njim bomo zelo previdni. Nazadnje, prejšnji mesec, smo malce pretiravali. Imel je veliko željo, da bi se vrnil. Preskočiti smo eno fazo okrevanja in ostali brez njega. Zdaj bomo bolj previdni. Z njegovo vrnitvijo in dvigom forme bi dobili dobro okrepitev. Vsi dobro vrste, kakšne kakovosti ima,'' je Bišćan prepričan, da bi vrnitev nekdanjega reprezentanta prinesla pravo okrepitev. Morda kar največjo, ki bi zasenčila tudi tiste v zimskem prestopnem roku. "Zagotovo bi bil Rok velika okrepitev. Če bi ozdravel, opravil mesec ali dva priprav zapored, bi nam prišel zelo prav."

Bišćan ga doživlja kot veliko okrepitev v nadaljevanju sezone. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Bišćan ga doživlja kot veliko okrepitev v nadaljevanju sezone. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Poraja pa se vprašanje, kaj bi si o tem mislila navijaška skupina Green Dragons, ki je Mariborčanu večkrat sporočila, da ga ne želi gledati na igrišču. "Tega vprašanja ne smemo zanemariti. Želim si le, da bi rešili to težavo, ki je nastala že pred mojim prihodom k Olimpiji. Dobivam namige, da se nekaj že premika," je optimist Hrvat, ki lahko v nedeljo ubrani prvo mesto na lestvici. Tisto, ki najbolj zanima privržence.

Pet najlepših zadetkov 10. kroga:

 

Ne spreglejte