Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
30. 11. 2017,
10.15

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

2

Natisni članek

večni derbi Ljudski vrt Sevilla Marcos Tavares Darko Milanič Luka Zahović Jasmin Mešanović pokal Slovenije UEFA liga prvakov Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor naj gol

Četrtek, 30. 11. 2017, 10.15

12 mesecev

Nova poškodba napadalca NK Maribor

Dvojni udarec za Maribor

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

2

Jasmin Mešanović | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nogometaši Maribora so po remiju z Olimpijo doživeli dva udarca. Prvič po 15 letih so izpadli iz pokala še pred spomladanskim delom, hkrati pa do konca leta ostali brez napadalca Jasmina Mešanovića. Ker je na seznamu poškodovanih tudi Luka Zahović, se je Darko Milanič pred zadnjim evropskim izpitom znašel v težavah.

Državni prvaki se v tej sezoni v napadu spopadajo s prekletstvom, saj trener Darko Milanič že dolgo časa ne more računati na vse najboljše napadalce. Luki Zahoviću, najboljšemu strelcu Maribora v šampionski sezoni 2016/17, se je na seznamu poškodovanih igralcev pridružil Jasmin Mešanović. Napadalec iz Tuzle, ki je prejšnji teden z zadetkom v Moskvi uresničil otroške sanje in dosegel zadetek v skupinskem delu lige prvakov, si je poškodoval glavo.

V igro je vstopil v drugem polčasu, ko je zamenjal kapetana Marcosa Tavaresa. Na igrišču je prebil le dobrih 30 minut, nato pa po trku z vratarjem Aljažem Ivačičem v družbi klubskega zdravnika dr. Matjaža Vogrina z okrvavljenim obrazom zapustil zasneženo zelenico.

Maribor izgubil drugega najboljšega strelca

Darko Milanič je pred koncem jesenskega dela ostal brez strelca osmih zadetkov v tej sezoni. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Darko Milanič je pred koncem jesenskega dela ostal brez strelca osmih zadetkov v tej sezoni. Foto: Žiga Zupan/Sportida Trener Milanič je po tekmi dejal, da so ga takoj prepeljali v bolnišnico, saj je čutil slabost. Dodatni pregledi so pokazali, da bo moral zaradi zlomljene orbite (kosti nad očesom) hitro na operacijo. Operirali ga bodo danes v dopoldanskih urah. S tem je postalo jasno, da je 25-letni Bosanec končal letošnje nastope.

Počival bo vsaj nekaj tednov, s tem pa je odpadla možnost, da bi pomagal soigralcem na zadnjih treh tekmah NK Maribor v tem koledarskem letu. Vijolice bodo odigrale še dve tekmi v Prvi ligi Telekom Slovenije, obe doma (2. decembra z Gorico in 10. decembra z Aluminijem), v Ljudskem vrtu pa bodo 6. decembra pričakale tudi Sevillo, zadnjega evropskega tekmeca v skupinskem delu lige prvakov. Tako se bodo Mariborčani v začetku decembra še trikrat predstavili domačemu občinstvu.

Maribor je po zadnjem novembrskem večnem derbiju tako ostal brez drugega najboljšega strelca v tej sezoni. Mešanović, ki je v prejšnji sezoni branil barve Zrinjskega in mu pomagal do naslova prvaka BiH, je dosegel osem zadetkov. Več od njega jih je v vseh tekmovanjih zbral le kapetan Tavares (11).

Zahovićeve težave s ključnico

Luka Zahović je v tej sezoni dosegel le en zadetek. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Luka Zahović je v tej sezoni dosegel le en zadetek. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Maribor bo po 15 letih ostal brez spomladanskih nastopov v pokalu. Ponovila se je izkušnja iz sezone 2002/03, ko ga je prav tako v četrtfinalu izločila Olimpija. Morda bi bil v četrtfinalu drugačen razplet, če bi lahko strateg Milanič računal na večjo konkurenco pri izboru napadalcev.

Že dalj časa pogreša Luko Zahovića, ki je pred dvema tednoma na rojstnodnevni torti upihnil 22 svečk in si zaželel več sreče z zdravjem. Sezono je začel s statusom prvega klubskega strelca, saj je v prejšnji sezoni, čeprav se je Mariboru pridružil pozneje, dosegel 15 zadetkov.

V novo sezono je vstopil odlično, z zelo pomembnim zadetkom na gostovanju v Mostarju, kjer je Maribor začel pisati evropsko pravljico, ki jo je sklenil z donosnim prebojem v skupinski del lige prvakov. Zahović je nato padel v strelsko krizo. V Evropi je odigral še štiri kvalifikacijske tekme, v slovenskem prvenstvu pa zbral osem nastopom (skupno 448 minut), a se ni vpisal med strelce. Priložnosti, da bi prekinil strelsko sušo, ni več dočakal, saj ga je na cedilu pustilo zdravje.

Veselje nogometašev Olimpije po uvrstitvi v polfinale pokala Slovenije. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Veselje nogometašev Olimpije po uvrstitvi v polfinale pokala Slovenije. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Na srečanju s Krškim si je 19. avgusta zlomil ključnico. Sledil je daljši prisilni počitek. Konec septembra se je vrnil na igrišče, odigral dve tekmi, nato pa pred domačo tekmo z Liverpoolom, ki so jo njegovi soigralci izgubili z 0:7, obnovil poškodbo ključnice. Zlomil je ploščico, ki je fiksirala ključnico, tako da se je ponovno znašel na seznamu poškodovanih.

Na dvoboju s Posavci ga je po poškodbi v 13. minuti zamenjal Nigerijec Sunny Omoregie. To je bil njegov edini nastop v tej sezoni, saj se je pozneje znašel na stranskem tiru v Mariboru.

Tavares bi rad uresničil dve želji

Marcos Tavares je imel na derbiju z Olimpijo veliko opravka s Kenanom Bajrićem. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Marcos Tavares je imel na derbiju z Olimpijo veliko opravka s Kenanom Bajrićem. Foto: Žiga Zupan/Sportida Tako se je trener Milanič pred zadnjo evropsko tekmo - v sredo bo v Ljudskem vrtu gostovala Sevilla - znašel v težavah, koga postaviti v napad. Pred dvobojem z Andaluzijci bo na sporedu še zelo pomembno prvenstveno srečanje z Gorico.

Bo Izolan podobno kot na povratni četrtfinalni pokalni tekmi v konico napada začetne enajsterice uvrstil kapetana Tavaresa? Mu bo dal polno priložnost tudi proti Gorici, kjer bo lovil zgodovinski 131. zadetek in samostojno prvo mesto na večni lestvici najboljših strelcev 1. SNL?

Brazilec s slovenskim potnim listom ima še eno veliko željo. Da bi dosegel zadetek v skupinskem delu lige prvakov. Tega si neizmerno želi. To je prejšnji teden po njegovi podaji v Moskvi uspelo Mešanoviću, ki pa je že končal letošnje nastope.

Pet najlepših zadetkov 17. kroga:

Ne spreglejte