Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
14. 7. 2018,
21.05

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,29

Natisni članek

FIFA SP 2018 Zlatko Dalić hrvaška nogometna reprezentanca

Sobota, 14. 7. 2018, 21.05

5 let, 9 mesecev

Zadnji trening Hrvaške na SP 2018

Vesela novica za Hrvaško, ki pripravlja spremembo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,29
Hrvaška Trening | Foto Reuters

Foto: Reuters

Hrvaški selektor Zlatko Dalić je na zadnjem treningu pred nedeljskim finalom na svetovnem prvenstvu v Rusiji računal na vse kandidate. Treniralo je tudi pet nogometašev, ki so zaradi takšnih in drugačnih razlogov izpustili petkov trening. Tako naj bi se ognjeni v finalu proti Franciji predstavili v najmočnejši postavi.

Hrvaški navijači so bili v petek zaskrbljeni, ko je predzadnji trening izbrane vrste na svetovnem prvenstvu v Rusiji izpustilo pet nogometašev. Dan pozneje se jim je na lica vrnil nasmeh, saj je selektor Zlatko Dalić zadnji trening pred nedeljskim finalom začel v popolni postavi. Na njem so bili prisotni tudi Ivan Perišić, Danijel Subašić, Dejan Lovren, Ivan Strinić in Šime Vrsaljko, ki so dan prej počivali.

Zlatko Dalić
Sportal Največji hrvaški junak v očeh Slovenca, s katerim rešujeta ljubljeni klub
Luka Modrić
Sportal Neverjetni posnetki: petletni Luka Modrić kot pastir #video

Perišić bo nared, Strinić na klopi?

Hrvaška je v soboto na pomožnem igrišču štadionu Lužniki opravila zadnji trening pred finalom SP. | Foto: Reuters Hrvaška je v soboto na pomožnem igrišču štadionu Lužniki opravila zadnji trening pred finalom SP. Foto: Reuters ''Bolj kot trening potrebujemo mir in sprostitev. Imamo nekaj manjših težav, a upam, da jih bomo do tekme rešili. Nisem zaskrbljen, ker imamo dolgo klop in igralce, ki nestrpno čakajo svojo priložnost,'' je pred sobotnim treningom poudaril Dalić. Zdravniška služba bo do srečanja najbolj pozorna na stanje Perišića, ki čuti bolečine v stegenski mišici, ter Strinića, ki ima oteklino od močnega udarca.

Po poročanju hrvaške agencije Hina bo Perišić najverjetneje pripravljen za nastop proti Francozom, kar je vesela novica za hrvaške navijače, saj je bil Dalmatinec na polfinalnem dvoboju proti Angliji (2:1), kjer se je izkazal z zadetkom in podajo, izbran za najboljšega igralca tekme.

Luka in Stipe Modrić
Sportal Ljubljanski Modrić o Modriću in hrvaški evforiji

Selektor Zlatko Dalić je na današnjem treningu računal na vse kandidate. | Foto: Reuters Selektor Zlatko Dalić je na današnjem treningu računal na vse kandidate. Foto: Reuters

Nekoliko večje težave ima Strinić, ki je na SP 2018 v Rusiji odigral pet tekem in vselej začel dvoboj od prve minute. Tokrat bi lahko levega bočnega branilca na največji tekmi v zgodovini hrvaškega nogometa, ki se bo na štadionu Lužniki v nedeljo začela ob 17. uri, zamenjal Josip Pivarić. Soigralec Benjamina Verbiča pri kijevskem Dinamu je za zdaj odigral 201 minuto na prvenstvu.

Anglija, Belgija
Sportal Nova zaušnica za visokoleteče Angleže, Belgijci do zgodovinskega uspeha

Preostali nogometaši so v odličnem stanju, polni motivacije in energije. ''Moči imamo še preveč. Če bo potrebno, bomo nosili drug drugega. To je naša največja tekma,'' je napovedal Ivan Rakitić, eden od največjih hrvaških nogometnih zvezdnikov, in s tem opisal stanje duha, ki vlada v hrvaški slačilnici pred sklepnim dejanjem svetovnega prvenstva.

SP2018 Francija-Hrvaška | Foto: Infografika: Marjan Žlogar Foto: Infografika: Marjan Žlogar

Ne spreglejte