Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
14. 7. 2018,
15.25

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,12

Natisni članek

Ilirija Petrol Olimpija Stipe Modrić FIFA SP 2018 Luka Modrić

Sobota, 14. 7. 2018, 15.25

5 let, 9 mesecev

STIPE MODRIĆ

Ljubljanski Modrić o Modriću in hrvaški evforiji

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,12
Luka in Stipe Modrić | Foto Sportida

Foto: Sportida

Po koncu nogometne evforije, ki ga je zajela in zaradi katerega ga marsikdo povpraša o morebitnih sorodstvenih vezeh z Luko Modrićem, se bo Stipe Modrić zares zavedal konca košarkarske kariere in hkrati začetka nove trenerske poti.

"Živjo, ravno sem iz Sinja na poti v BiH. Za otroke grem kupit nogometne drese. Na Hrvaškem pač ni več mogoče kupiti dresov," se je na naš klic odzval nekdanji slovenski košarkarski reprezentant Stipe Modrić. Ob vprašanju, kateri priimek se bo znašel na hrbtu kockastega dresa, se je zgolj zasmejal.

"Modrići smo veliki," pravi in dodaja, da ga marsikateri sogovornik te dni povpraša, ali sta morda bratranca. "Jaz sem visok in temen, on je manjše rasti in svetlolas. On je iz Zadra, jaz iz Sinja. Ne, nisva v sorodu," nadaljuje 39-letni navdušenec nad nogometom, ki je bil, kar odkrito prizna, še pred nedavnim nekoliko skeptičen do Luke Modrića. "Zdaj me je dokončno prepričal. Način, na katerega vodi Hrvaško na svetovnem prvenstvu v Rusiji, je neverjeten. Vsa čast," pravi Modrić o Modriću.

Luka Modrić
Sportal Neverjetni posnetki: petletni Luka Modrić kot pastir #video
Hrvaška, Francija
Sportal Pokukali smo v drobovje finalistk. Kdo je boljši, Francija ali Hrvaška?

Še zadnji korak

Ob evforiji Stipe ni ostal ravnodušen. Nogomet mu je bil od nekaj blizu. Hrvaška reprezentanca prav tako. Zdaj, ko poletne tedne preživlja v Sinju, pa še toliko bolj. "Morda ljudje res pozabljajo, da razmere na Hrvaškem niso najboljše. Marsikdo ne razmišlja o službi, ki ga čaka v ponedeljek. Še celo ministri so na sejo vlade prišli v dresih. Kot bi vsi čakali na nedeljo ob 17.00, ko se bo začel finalni spektakel v Moskvi. Vsi uživajo. Neke vrste izhod iz realnosti. Težko najdem besede, ki bi opisale vzdušje na Hrvaškem. Res je, Francija je vendarle Francija, nogometni velikan. A marsikdo Dalićeve čete ni pričakoval v finalu, pa je zdaj v Moskvi. Zakaj ne bi naredili še tega zadnjega koraka?! Šport pač združuje in je najboljša reklama za državo. Upam le, da bodo odgovorni to znali izkoristiti," iz Dalmacije poroča Modrić.

Stipe Modrić se vrača v Olimpijo. Tokrat kot pomočnik trenerja. | Foto: Sportida Stipe Modrić se vrača v Olimpijo. Tokrat kot pomočnik trenerja. Foto: Sportida

Košarkarski čevlji na klinu

Precej večji cmok se je v Modrićevem grlu znašel, ko smo se dotaknili košarke. Pred tedni je namreč potegnil črto in se odločil, da je kariera aktivnega igralca končana. "Uf, še zdaj ne morem verjeti, da je kariera res končana. V glavi še nisem preklopil. Ste tudi prvi novinar, ki me sprašuje o tem. Težko govorim o tem. Ni mi vseeno," pravi 208 centimetrov visoki krilni košarkar, ki je nazadnje pod vodstvom Saše Dončića igral za ljubljansko Ilirijo.

SP 1998 Francija
Sportal Selektorju Hrvaške se ne bo uresničila želja, Ćiro jezen
Zlatko Dalić
Sportal Alarm v hrvaškem taboru? Na treningu kar brez petih.

"Načrtoval sem še eno sezono, kar pomeni, da bi se poslovil pri 40 letih. Tudi z družino sem se pogovarjal na takšen način. Kot kaže, pa je zdaj pravi čas. Tudi zaradi težav, ki so se začele pojavljati v Iliriji. Z nekaterimi stvarmi se pač ne želim ubadati. Čas je za nov korak," pravi ljubljanski Dalmatinec, ki pa ga je ob tem premamil tudi klic iz Petrola Olimpije. Tam bo kot pomočnik Zorana Martiča začel trenersko pot.

"Brez Ljubljane ni življenja"

Kariero je sicer začel v domačem Alkarju, pred 20 leti pa se je preselil v Ljubljano, kjer je igral za Olimpijo, Slovan in Ilirijo ter si z ženo Sanjo ustvaril družino. Igral je še za Ludwigsburg, Cholet, Cedevito, Anwil in Portorož, dvakrat pa je bil tudi v kadru slovenske članske reprezentance. "Ko sem prišel v Ljubljano, si res nisem predstavljal, da me bo to mesto tako zaznamovalo. Vedno bom Dalmatinec, ta pokrajina me bo vedno vlekla. A brez Ljubljane si življenja pač ne predstavljam," pravi in dodaja: "Pravo kariero sem začel v Olimpiji. Zdaj tu začenjam še trenersko. Imam dovolj izkušenj, a vem, da se moram še veliko naučiti. Veselim se novega izziva. Korak za korakom."

Anglija, Belgija
Sportal Nova zaušnica za visokoleteče Angleže, Belgijci do zgodovinskega uspeha
kolinda
Sportal Na Hrvaškem se obeta norišnica, v ponedeljek se ne bo delalo
Hugo Lloris
Sportal Kapetan Francije in milijonar, ki se rad sprehaja po Ljubljani
Ne spreglejte