Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 7. 2018,
11.28

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,24

1

Natisni članek

Luka Modrić FIFA SP 2018

Sobota, 14. 7. 2018, 11.28

5 let, 9 mesecev

Od pastirja do nogometnega superzvezdnika

Neverjetni posnetki: petletni Luka Modrić kot pastir #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,24

1

Luka Modrić | Foto YouTube

Foto: YouTube

Nekdanji član glasbene zasedbe Plava trava zaborava Pavle Balenović je pred 28 leti na Velebitu posnel dokumentarni film o volkovih, med snemanjem pa po naključju naletel tudi na drobcenega fantiča, ki pase koze. Izkazalo se je, da je petletni deček nihče drug kot Luka Modrić, kapetan hrvaške nogometne reprezentance, ki se bo v nedeljo v Moskvi potegovala za naslov svetovnih prvakov.

Na hrvaških spletnih portalih je v poznih petkovih urah zaokrožil posnetek dokumentarnega filma z naslovom Človek – volk, dnevnik Pavla Balenovića, v katerem se za nekaj sekund pojavi tudi Luka Modrić.

Kader je toliko bolj dragocen zato, ker se Modrić, ki bo v nedeljo zaigral v finalu svetovnega nogometnega prvenstva v Moskvi, v njem pojavi kot pastir, kar razkriva njegovo družinsko ozadje, ki je bilo popolnoma drugačno od življenja, ki ga kot igralec madridskega Reala živi v odrasli dobi.

Luka Modrić | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

32-letni Modrić, ki ga na Hrvaškem te dni slavijo kot boga, se v dokumentarnem filmu, ki ga je ljubitelj narave Balenović snemal med letoma 1989 in 1990, pojavi le za nekaj sekund. V pol preveliki jakni in s palico v roki žene koze v stajo, ki jo odpira njegov oče Stipe Modrić, volkovi, ki so osrednji akterji dokumentarnega filma, pa dogajanje opazujejo z varne razdalje. Staja je po poročanju hrvaških medijev del družinske hiše Modrićevih, ki je pogorela med vojno na Hrvaškem. 

Modrića lahko vidite na posnetku od 2.30 minute naprej …

Nekdanji kaskader in glasbenik, ki je povezavo do filma delil na družbenih omrežjih, je na vprašanje enega od uporabnikov YouTuba, ali je mogoče, da je na posnetku Modrić, potrdil, da gre za enega od najboljših vezistov na svetu, o družini Modrić pa se je pod posnetkom razpisal že pred devetimi meseci.

Hrvaška, Francija
Sportal Pokukali smo v drobovje finalistk. Kdo je boljši, Francija ali Hrvaška?

Dokumentarni film z naslovom Človek – volk, dnevnik Pavla Balenovića se posveča zgodbi volka, ki ga je glasbenik kupil kot mladička, a ker je kmalu ugotovil, da Zagreb za njegov razvoj ni pravo okolje, se je odločil, da ga spusti na svobodo.

Balenović je zgodbo, v kateri se posveča življenju volkov in poti v divjino, najprej ponudil hrvaški nacionalni televiziji, a so njegovo ponudbo zavrnili. Film je nazadnje odkupila britanska televizija BBC in ga distribuirala po vsem svetu. Nazadnje ga je od BBC-ja odkupila tudi hrvaška televizija, poroča hrvaški T Portal.

Ne spreglejte