Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 7. 2018,
17.59

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,69

1

Natisni članek

FIFA SP 2018 Anglija Belgija

Sobota, 14. 7. 2018, 17.59

5 let, 9 mesecev

SP 2018, 31. dan (tekma za 3. mesto)

Nova zaušnica za visokoleteče Angleže, Belgijci do zgodovinskega uspeha

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,69

1

Anglija, Belgija | Foto Reuters

Foto: Reuters

V tekmi za tretje mesto na letošnjem svetovnem nogometnem prvenstvu v Rusiji je Belgija z 2:0 premagala Anglijo v Sankt Peterburgu in prišla do svojega največjega uspeha v zgodovini največjega nogometnega tekmovanja na svetu. Pri Angležih je lahko delno zadovoljen vsaj Harry Kane, ki je povsem blizu strelske krone.

"Prihaja domov!" so Angleži prepevali pred polfinalom, v katerega so se uvrstili prvič po letu 1990, in verjeli, da bodo prvič po letu 1966 in drugič v svoji zgodovini postali svetovni prvaki. Le tri dni pozneje Rusijo visokoleteči angleški nogometaši zapuščajo potolčeni.

Najprej so v polfinalu izgubili proti Hrvatom, potem pa danes še proti Belgiji, ki je z bronom prišla do največjega uspeha v svoji zgodovini nastopanja na svetovnih prvenstvih. Belgijci so tako presegli četrto mesto, ki so ga dosegli leta 1986.

Angleški selektor Gareth Southgate je nekoliko spremenil in pomladil enajsterico. Na igrišče je pritekla postava, katere povprečna starost je bila 25 let, kar je nov angleški rekord.

Fotogalerija
1 / 29

Harry Kane zelo blizu strelske krone

Angleži se lahko tolažijo tudi s tem, da bodo imeli na tem prvenstvu najverjetneje najboljšega strelca. Harry Kane tokrat sicer ni zadel, a je s šestimi goli ohranil prvo mesto na lestvici strelcev pred Belgijcem Romelujem Lukakujem, najbolj resnim konkurentom v lovu na strelsko krono, ki tokrat prav tako ni zadel.

Lahko se sicer zgodi, da na vrh skoči še kdo od finalistov, a je težko verjeti, da bosta Francoza Antoine Griezmann in Kylian Mbappe, ki sta do zdaj dosegla tri gole, v finalu zadela trikrat ali večkrat.

Še manj mogoče se zdi, da bo kar štiri ali več golov dosegel kdo od hrvaških reprezentantov, ki so se do zdaj dvakrat vpisali med strelce, Luka Modrić, Mario Mandžukić ali Ivan Perišić.

Harry Kane se lahko tolaži vsaj s tem, da se je povsem približal naslovu najboljšega strelca prvenstva. | Foto: Reuters Harry Kane se lahko tolaži vsaj s tem, da se je povsem približal naslovu najboljšega strelca prvenstva. Foto: Reuters

Eden Hazard z novim sijajnim nastopom zaokrožil odlično prvenstvo

Na tekmi za bron v Sankt Peterburgu smo prvi gol sicer dočakali že v peti minuti, ko je po podaji Edena Hazarda zadel branilec Thomas Meunier. Prav podajalec pri prvem golu in največji zvezdnik Belgije pa je bil tisti, ki je v 82. minuti postavil končni izid in zaokrožil izjemen nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu.

V nedeljo se bosta v velikem finalu SP 2018 ob 17. uri pomerili Francija in Hrvaška.

SP 2018, tekma za 3. mesto:

Lestvica strelcev:

6 – Harry Kane (Anglija)
4 – Romelu Lukaku (Belgija), Denis Čerišev (Rusija), Cristiano Ronaldo (Portugalska)
3 – Artem Dzyuba (Rusija), Yerry Mina (Kolumbija), Antoine Griezmann (Francija), Diego Costa (Španija), Edinson Cavani (Urugvaj), Kylian Mbappe (Francija), Eden Hazard (Belgija)
...

Ne spreglejte