Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 9. 2023,
22.18

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,99

Natisni članek

Stožice poplave dobrodelna tekma Aleksander Čeferin

Petek, 15. 9. 2023, 22.18

7 mesecev, 1 teden

Dobrodelna tekma za pomoč prizadetim v nedavnih poplavah

Veliko presenečenje v razprodanih Stožicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,99
dobrodelna tekma Zlatan Ibrahimović | Zlatan Ibrahimović je bil najbolj oboževan zvezdnik dobrodelne tekme. | Foto www.alesfevzer.com

Zlatan Ibrahimović je bil najbolj oboževan zvezdnik dobrodelne tekme.

Foto: www.alesfevzer.com

Na stadionu Stožice se je danes zvečer trlo zvezdniških nogometnih imen, ki so v Ljubljano pripotovala z namenom pomagati Sloveniji po nedavnih uničujočih poplavah. Na razprodanem ljubljanskem stadionu je namreč v odličnem vzdušju potekala dobrodelna nogometna tekma, ki je bila odigrana na pobudo predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksandra Čeferina. V Stožice je kot veliko presenečenje pripotoval tudi superzvezdnik Zlatan Ibrahimović, ki se je na koncu s svojo ekipo modrih veselil tudi zmage. Skupno so na tekmi zbrali nekaj več kot 3,5 milijona evrov.

Zlatan Ibrahimović
Sportal Slovenija dihala kot eno: "Ibrahimović se je zaradi tega vozil kar pet ur"
Aleksander Čeferin
Sportal Presenečeni Čeferin: Tega res nisem pričakoval

Na seznamu sodelujočih je bilo 36 znamenitih nogometnih imen, tekmo pa je sodil nekdaj najbolj priznani evropski sodnik, Italijan Roberto Rosetti. Kot veliko presenečenje je v Ljubljano pripotoval tudi Šved Zlatan Ibrahimović, ki je letos junija pri 41 letih dokončno sklenil svojo bogato športno pot, ob posebni predstavitvi nogometašev pa je požel daleč najglasnejše ovacije stoženskega občinstva. Ob posebni predstavitvi so nogometaše ob prihodu na zelenico spremljali otroci iz vrtca v Mengšu, iz katerega so morali v času poplav otroke reševati gasilci. Na tribunah pa je bilo tudi 1.600 predstavnikov civilne zaščite, gasilcev in vojakov, ki so avgusta pomagali prizadetim v poplavah.

Zbrali 3,5 milijona evrov
Celoten izkupiček v znesku 3.512.031,34 evra od prodanih vstopnic in prejetih SMS-donacij bo namenjen žrtvam poplav. 

Aleksander Čeferin je v Stožice pripeljal velika imena svetovnega nogometa. | Foto: www.alesfevzer.com Aleksander Čeferin je v Stožice pripeljal velika imena svetovnega nogometa. Foto: www.alesfevzer.com

Modra ekipa:

selektor: Matjaž Kek, igralci: Gianluigi Buffon, Paolo Maldini, Eric Abidal, Boštjan Cesar, Vedran Ćorluka, Javier Zanetti, Levan Kobiašvili, Clarence Seedorf, Miran Pavlin, Zvonimir Boban, Zlatan Ibrahimović, Milivoje Novaković, Dimitar Berbatov, Predrag Mijatović, Davor Šuker, Marcos Tavares, Miroslav Klose.

Rdeča ekipa:

selektor: Fabio Capello, igralci: David James, Nemanja Vidić, Darijo Srna, Mikaël Silvestre, Branko Ilić, Mišo Brečko, Bojan Jokić, Luis Figo, Robert Pires, Robert Koren, Giorgos Karagounis, Hamit Altintop, Aljoša Asanović, Ivica Olić, Mario Mandžukić, Oliver Bierhoff, Andrej Ševčenko, Milenko Aćimović, Dejan Savičević

Zvezdniška imena v Stožicah | Foto: www.alesfevzer.com Zvezdniška imena v Stožicah Foto: www.alesfevzer.com

V Stožicah je završalo v 21. minuti, ko sta si ob dosojeni enajstmetrovki iz oči v oči stala Andrej Ševčenko in Gianluigi Buffon, za vodstvo rdeče ekipe pa je z bele pike s panenko poskrbel nekdanji ukrajinski nogometaš. Srečanje v Stožicah je potekalo v zelo prijateljskem vzdušju, ekipi sta igrali dva polčasa po 30 minut, slika iz posebnega dogodka pa je potovala v kar sto držav.

V 45. minuti je glavni sodnik srečanja še drugič na tekmi pokazal na belo piko, zanesljivo pa je enajstmetrovko na navdušenje gledalcev v Stožicah izvedel Ibrahimović, ki je izid poravnal na 1:1, s tem pa postavil tudi izid rednega dela. Zmagovalca so zato odločile enajstmetrovke, zmage s 5:4 pa so se na koncu veselili modri. 

Trenerja obeh ekip | Foto: www.alesfevzer.com Trenerja obeh ekip Foto: www.alesfevzer.com

Nekdanji zvezdniki nogometnih igrišč so na imenitnem dogodku nastopili v dveh moštvih. Kapetan modrega je bil Italijan Paolo Maldini, rdečega pa Portugalec Luis Figo. Celoten izkupiček od dobrodelne tekme Zvezde nogometa za žrtve poplav je namenjen fundaciji Preprosto blizu.

V Stožicah se je zbralo več kot 16 tisoč gledalcev, tekmo pa so obiskali tudi številni nogometni delavci, funkcionarji, predsedniki tujih klubov in nogometnih zvez ter poslovneži, ki so vsak po svojih močeh prispevali sredstva za žrtve avgustovskih poplav v Sloveniji.

Celoten izkupiček v znesku 3.512.031,34 evra od prodanih vstopnic in prejetih SMS-donacij bo namenjen žrtvam poplav. Tekma pa je bila po besedah organizatorjev predvajana v več kot stotih državah sveta.

Preberite še:

Arsenal - Emirates stadion, London
Sportal Največ gledalcev v Angliji, vse več tekem daljših od 100 minut
NZS, Nogometna zveza Slovenije
Sportal Ugotovitve NZS glede "afere"
Josep Guardiola
Sportal Guardiola po operaciji hrbta znova za krmilom Manchester Cityja
 
Ne spreglejte