Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 6. 2024,
16.50

Osveženo pred

3 tedne, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 5,05
Euro 2024 Euro 2024 Dragan Stojković Srbija slovenska nogometna reprezentanca

Natisni članek

Nedelja, 23. 6. 2024, 16.50

3 tedne, 5 dni

Euro 2024

Srbski navijač proti selektorju: "Slovenci nas je...!"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 5,05
Dragan Stojković | Dragan Stojković je deležen številnih kritik. | Foto Guliverimage

Dragan Stojković je deležen številnih kritik.

Foto: Guliverimage

Selektorja Srbije Dragana Stojkovića Pixija so srbska stroka in navijači že pred začetkom evropskega prvenstva označili za najšibkejši člen orlov, kritike na njegov račun pa se po dveh tekmah Srbije le še stopnjujejo, še posebej so v zadnjem dnevu družbena omrežja preplavili posnetki z dogajanja s tekme Srbije in Slovenije, ko je eden izmed navijačev selektorju jasno povedal, kaj si misli o njegovem delu. 

Srbija je po dveh krogih evropskega prvenstva pri eni točki. Srbi so v prvem krogu z 0:1 klonili proti Angliji, v drugem dejanju prvenstva pa so po zadetku v 95. minuti remizirali s Slovenijo. Kljub remiju pa so Srbi za svojo predstavo poželi negativne kritike v domovini, kjer niso bili zadovoljni z igro proti Sloveniji, ki je bila večino tekme boljši tekmec. Kako nezadovoljen je z igro svojih ljubljencev, je eden izmed navijačev Srbije pokazal kar na tekmi na Allianz Areni v Münchnu, na kateri se je povsem približal klopi Srbije in zavpil Stojkoviću. "Pa zakaj jih puščate? Slovenci nas je...! Človek, no ..." je vrelo iz srbskega navijača, ki ga je nato odstranil eden od članov varnostne službe. 

Pixi se je po tekmi s Slovenijo zagovarjal za skromno predstavo. "Proti Sloveniji nismo bili na pravi ravni. Ustvarili smo si veliko priložnosti, kar je na takšnem turnirju zagotovo dobro. Kljub vsemu je ta remi za nas pomemben rezultat, saj se zavedamo, da potrebujemo zmago za napredovanje," je povedal Pixi in omenil, da je bilo na tekmi, ki se je v Münchnu začela ob 15. uri, precej vroče. "Ob polčasu so se dva ali trije naši igralci sesuli, zelo težko je bilo teči in se boriti, predvsem pa se je bilo težko psihološko vrniti v igro, potem ko smo zaradi napake prejeli gol, a smo ostali v tekmi in izenačili," je še dodal Stojković.

Proti Srbiji, ki tako kot Slovenci na EP nastopa prvič po letu 2000, je na deveti medsebojni tekmi Slovenija še sedmič igrala neodločeno, ekipi pa imata vsaka po eno zmago. V zadnjem krogu bodo v torek igrale Slovenija in Anglija ter Srbija in Danska.

Preberite še:

Cristiano Ronaldo selfie
Sportal Takole je selfi z Ronaldom videti z druge strani
Köln
Sportal 533 stopnic za pogled na slovenske navijače s 97 metrov višine #video
Euro 2024 Anglija Gareth Southgate Harry Kane
Sportal Preplah v taboru Anglije: kapetan Harry Kane sklical izredni sestanek
Slovenija Navijači
Sportal Fantastično, Sloveniji se na Euru odpirajo vrata do raja!
Ne spreglejte