Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
3. 11. 2020,
11.10

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

4

Natisni članek

Avstrija Dunaj teroristični napad Rapid Dunaj Dejan Petrović

Torek, 3. 11. 2020, 11.10

3 leta, 5 mesecev

Napad pretresel tudi slovenskega nogometaša Dejana Petrovića

Slovenski reprezentant po grozljivki na Dunaju: Kot v filmu #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

4

Dejan Petrović 1 | Mladi slovenski reprezentant Dejan Petrović (št. 13) je oktobra ob odsotnosti Josipa Iličića in Mihe Zajca debitiral tudi v članski izbrani vrsti. | Foto Grega Valančič / Sportida

Mladi slovenski reprezentant Dejan Petrović (št. 13) je oktobra ob odsotnosti Josipa Iličića in Mihe Zajca debitiral tudi v članski izbrani vrsti.

Foto: Grega Valančič / Sportida

"Dogajalo se je okoli pet kilometrov od mene, slišale so se sirene, k sreči pa sem bil doma. Streljanja nisem slišal," nam je v telefonskem pogovoru povedal mladi slovenski reprezentant Dejan Petrović, ki si kruh služi ravno na Dunaju. Avstrijsko prestolnico je v ponedeljek v večernih urah pretresel strelski pohod.

Janez Janša
Novice Janša po napadu na Dunaju: Kdo bo naslednji? #video
00
Novice Na Dunaju je ubijal 20-letnik z Balkana. Pozor, nazorni posnetki. #video

V ponedeljkovem terorističnem napadu na Dunaju so bili po zadnjih podatkih ubiti najmanj štirje civilisti. Poškodovanih je več kot deset ljudi, od tega nekateri huje. Strelski napad se je zgodil na najmanj šestih lokacijah v starem mestnem jedru, poročajo avstrijski mediji. Dodajajo, da je policija enega napadalca ubila, a ne izključuje, da jih je več. Prebivalce prosijo, da naj za zdaj še ne hodijo ven.

K Rapidu se je preselil februarja letos. | Foto: K Rapidu se je preselil februarja letos.

Verjame, da bo hitro vse po starem

"Sam danes še nisem bil zunaj, a navzven ne deluje, da bi bilo mesto kaj preveč prizadeto. Verjamem, da bo policija hitro in dobro opravila svoje delo ter hitro vzpostavila red. Zagotovo nas tudi v klubu čakajo dodatni varnosti ukrepi. Več bomo zagotovo izvedeli po današnjem treningu," nam je še povedal 22-letni nogometaš, ki je pred dobrim mesecem debitiral tudi v članski izbrani vrsti.

Selektor Matjaž Kek mu je en polčas namenil na prijateljski tekmi proti San Marinu (4:0), Petrović pa je sedem minut igral tudi proti Moldaviji v ligi narodov.

Prizori na Dunaju po strelskem pohodu:

Petrović v ponedeljek zvečer k sreči ni bil v središču mesta, saj se pri Rapidu držijo pravila, da se v teh časih, ko se koronavirus širi z bliskovito hitrostjo, ne zadržujejo na javnih mestih. "K sreči nismo bili na kakšni kavici, tudi v klubu nam odsvetujejo, da se zadržujemo na javnih mestih. K sreči smo bili na varnem, hvala bogu," je še povedal Petrović, ki ga je novica, ne glede na to, da v vse skupaj ni bil neposredno vpleten, močno pretresla.

Novice Albanski islamist preslepil strokovnjake, da ni več radikaliziran

Noč ni bila mirna

"Vse skupaj je udarilo kot strela z jasnega. Ne pričakuješ, da se lahko kaj takega zgodi praktično na tvojem pragu. Priznam, da noč ni bila ravno mirna, a taki dogodki so vse bližje našim krajem. Vseeno upam, da se kaj takega ne bo zgodilo še v Sloveniji. Kot da ni dovolj, da ljudi skrbi vse dogajanje okoli koronavirusa, zdaj še to. Res ni potrebe … Kot v filmu," se je naš sogovornik zamislil nad neprijetnimi prizori.

Dejan Petrović se je februarja iz Aluminija preselil na Dunaj. | Foto: Miloš Vujinović/Sportida Dejan Petrović se je februarja iz Aluminija preselil na Dunaj. Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Petrović se je v Avstrijo preselil februarja iz Aluminija. Kidričani so ob prodaji po podatkih transfermarkt.com zaslužili pol milijona evrov.

Do zdaj je za dunajski Rapid, s katerim je podpisal triletno pogodbo, zbral 22 nastopov, na prvi zadetek še čaka, je pa trikrat podal za veselje svoje ekipe.

Preberite še:

Dunaj
Novice Marko z Dunaja: "Skrili smo se v klet. Punce pred menoj so jokale in klicale družino."
streljanje napad Dunaj
Novice Teroristični napad na Dunaju: več žrtev, zajeti talci
Ne spreglejte