Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 6. 2024,
18.32

Osveženo pred

6 dni, 9 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

Slovenija Srbija Euro 2024 Euro 2024

Četrtek, 20. 6. 2024, 18.32

6 dni, 9 ur

Odzivi v srbskih medijih po remiju s Slovenijo

"Še smo živi!", "Luka Jović je Srbijo dvignil od mrtvih"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
Srbski mediji, euro 2024 | Foto zajem zaslona

Foto: zajem zaslona

V srbskih medijih po "drami, kakršne še ni bilo", kot so tekmo drugega kroga evropskega prvenstva med Slovenijo in Srbijo opisali v srbskem časniku Novosti, slavijo svojega rešitelja Luko Jovića, ki je v izdihljajih tekme poskrbel za remi z 1:1 ter izpostavljajo prve besede selektorja Dragana Stojkovića po napeti tekmi: "Srbi ne umirajo tako zlahka". Nekateri mediji pišejo o mešanih občutkih po tekmi, saj so pred spopadom s četo Matjaža Keka razmišljali o zanesljivi zmagi, a zdaj priznavajo, da so lahko nadvse veseli tudi samcate točke, s katero še ostajajo v boju za mesto v osmini finala.

Euro 2024 München Slovenija Srbija
Sportal Srbija v zadnji akciji šokirala Slovenijo, tudi Angliji le točka

"Še smo med živimi na Euru," poroča portal MozzartSport in še: "Luka Jović je Srbijo dvignil od mrtvih". Domala vsi mediji navajajo prve vznesene besede srbskega selektorja Dragana Stojkovića, ki je po osvojeni točki v izdihljajih tekme dejal: "Srbi ne umirajo tako zlahka". Pohvalil se je, da se Srbija ne predaja do zadnjega sodnikovega žvižga in da so v ekipi verjeli v uspeh tudi po tem, ko so navijači že obupali. Slovenci legendarnega Piksija niso presenetili domala z ničimer, je še razlagal, je pa njegovim varovancem velike težave povzročala izjemna fizična pripravljenost Kekove čete, je še dodal.

Srbski mediji, euro 2024 | Foto: zajem zaslona Foto: zajem zaslona

Zdaj vsi že računajo o možnostih za uvrstitev v osmino finala. Osredotočajo se že na naslednji spopad z Dansko, ki bo zanje ključen, pišejo. Ob tem je po srbskih medijih zaokrožila tudi ostra kritika nekdanjega nogometaša Radeta Bogdanovića, ki jo je kot komentator srbske televizije RTS usmeril proti Sergeju Milinkoviću-Saviću, Po njegovem vstopu v igro je Žan Karničnik zadel za vodstvo Slovenije. "Sergej je sramota! Ravno je prišel na teren in teče kot baba za tistim desnim bekom in prejeli smo gol," je dejal Bogdanović, katerega besede močno odmevajo.

Srbski mediji, euro 2024 | Foto: zajem zaslona Foto: zajem zaslona

"Jović je Srbijo rešil izpada," piše Sportal.rs. "Spet smo bili ljubljenci sreče, a tako ne bo šlo naprej," so še zapisali v tem srbskem mediju in se prav tako kot preostali že osredotočili na naslednji izziv, tekmo z Dansko. "Drama, kakršne še ni bilo," so ob spremljanju tekme zapisali pri Novostih in obžalovali številne zapravljene priložnosti. "Ne da Srbija ni imela možnosti za kaj več. Zapravila je sedem, osem priložnosti, statistično smo bili boljši," menijo novinarji Novosti.  

Poročajo tudi o razočaranju v slovenskem taboru, ko so številni navijači Kekove čete na tribunah stadiona v Münchnu že slavili zmago in uvrstitev v osmino finala, pa jih je grdo presekal pozen Jovićev zadetek.

Preberite še:

Euro 2024 München Slovenija Srbija Jan Oblak
Sportal Matjaž Kek: Šport je krut, ampak ta ekipa bo dobila to vrnjeno
Euro 2024 Slovenija Srbija navijači
Sportal Navijaška evforija v Münchnu, vsi verjeli v zmago #video #foto
Euro 2024 Albanija Mirlind Daku
Sportal Denarna kazen za Hrvate in Srbe, v preiskavi tudi Daku
Ne spreglejte