Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 6. 2024,
14.00

Osveženo pred

6 dni, 15 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

Natisni članek

München navijači Euro 2024 Euro 2024 srbska nogometna reprezentanca slovenska nogometna reprezentanca

Četrtek, 20. 6. 2024, 14.00

6 dni, 15 ur

Pred tekmo Slovenije in Srbije

Navijaška evforija v Münchnu, vsi verjeli v zmago #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

Slovenska nogometna reprezentanca v Münchnu igra drugo tekmo letošnjega evropskega prvenstva. Z zmago nad Srbijo bi si skorajda že zagotovila nastop v osmini finala. Srečanje se na Allianz Areni začenja ob 15. uri, a je bilo v prestolnici Bavarske veselo že od jutra, saj se je zbralo na okoli 20.000 slovenskih navijačev in dosti več, vsaj 30.000, srbskih. Zbrali smo nekaj fotografij in videoposnetkov navijaškega utripa.

Euro 2024 München Slovenija Srbija
Sportal Srbija v zadnji akciji šokirala Slovenijo, tudi Angliji le točka
Fotogalerija
1
 / 16

Euro 2024 München Slovenija Srbija navijači | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage Ljubitelji nogometa v slovenskih barvah so se že v jutranjih urah začeli zbirati na osrednjem trgu bavarske prestolnice Marienplatz. Tam je bilo slišati tradicionalne slovenske navijaške napeve in tudi melodije narodnozabavne glasbe, pozneje pa prepevanje ponarodelih in celo klice v podporo slovenskemu košarkarskemu asu Luki Dončiću. Slovencev naj bi bilo v Münchnu okoli 20 tisoč, Srbov pa vsaj 30.000. 

Na osrednjem mestnem trgu je do 11. ure že nastala nepopisna gneča (predvsem srbskih navijačev), tako da je policija v nadaljevanju začela zapirati trg.

Navijači so se nato s podzemno železnico odpravili na stadion.

Vzeli so dopust za ogled tekme

Euro 2024 München Slovenija Srbija navijači | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage Tudi pred stadionom so se že nekaj ur pred tekmo začeli zbirati navijači obeh reprezentanc. Nekateri so se pripeljali neposredno iz Slovenije na stadion. Med njimi je bil tudi Aleš iz Velenja, ki je v družbi s štirimi iz domačega kraja štartal ob 23. uri v sredo. "Odpravili smo se toliko prej, ker je pred tako pomembno tekmo bolje, da pet ur čakamo, kot da pet minut zamudimo," je bil poln pričakovanj. "Zelo vesel sem, da sem na tej tekmi, in komaj čakam, da pridem na stadion in da ogrejemo glasilke." O zmagovalcu tekme v slovenskem navijaškem taboru ni dvoma. Večina pri napovedih koleba med 1:0 in 2:1 za četo Matjaža Keka. "Na koncu koncev pa si želimo predvsem dobrega vzdušja. Ali bomo zmagali ali ne je morda malce bolj postranskega pomena. Super bi bilo. Če se to zgodi, bomo gotovo nadaljevali proslavljanje v uradni navijaški coni," je dodala Katja.

Na tekmi tudi politični vrh

Zunanji ministrici Annalena Baerbock in Tanja Fajon. | Foto: Guliverimage Zunanji ministrici Annalena Baerbock in Tanja Fajon. Foto: Guliverimage Med gledalci na stadionu bo tudi več visokih gostov. Na povabilo NZS in predsednika Uefe Aleksandra Čeferina si bodo tekmo ogledali predsednica Slovenije Nataša Pirc Musar, slovenski premier Robert Golob, njegova partnerka Tina Gaber, zunanja ministrica Tanja Fajon ter minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han, na tekmi pa bodo iz nogometnega sveta tudi nekateri nekdanji selektorji slovenske vrste vključno s Slavišo Stojanovićem, Zdenkom Verdenikom in Tomažem Kavčičem.

Poglejte še utrinki iz olimpijskega parka v Münchnu:

Navijaški vlak
Sportal Slovenski navijači se zgrinjajo v München. Bo padel rekord? #foto #video
Matjaž Kek
Sportal Matjaž Kek pred tekmo leta s Srbijo: Meni je to privilegij v življenju, ne le poklic
Ne spreglejte