Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
7. 10. 2016,
13.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

9

Natisni članek

nogomet slovenska nogometna reprezentanca kvalifikacije za SP 2018 Srečko Katanec Rudi Zavrl Kevin Kampl

Petek, 7. 10. 2016, 13.22

6 let, 6 mesecev

Nekdanji predsednik NZS o Kevinu Kamplu

Rudi Zavrl: Srečko Katanec je še vedno številka ena

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

9

"Ni mi všeč, kar je naredil," je o Kevinu Kamplu, ta je samovoljno izpustil tokratno akcijo slovenske nogometne reprezentance, dejal Rudi Zavrl. Dolgoletni predsednik Nogometne zveze Slovenije, ki je bil zraven ob znamenitem sporu med selektorjem Srečkom Katancem in Zlatkom Zahovićem v Južni Koreji.

Rudi Zavrl Kevinu Kamplu zameri predvsem način, na katerega se je odzval. | Foto: Vid Ponikvar Rudi Zavrl Kevinu Kamplu zameri predvsem način, na katerega se je odzval. Foto: Vid Ponikvar

"Če je imel karkoli za povedati, bi to lahko storil že pred enim mesecem in ne zdaj, praktično tik pred zelo pomembnima tekmama. Verjamem, da tukaj ne gre za utrujenost, kot se želi prikazati, ampak za užaljenost," je dejal Rudi Zavrl, dolgoletni nekdanji predsednik Nogometne zveze Slovenije, in obsodil ravnanje Kevina Kampla, ki se zaradi užaljenosti ni odzval klicu selektorja Srečka Katanca za prihajajoči tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Slovaški (sobota) in Angliji (torek).

Ni tak zvezdnik, da bi si lahko to dovolil

Bo brez zvezdnika Bayerja še bolje? | Foto: Sportida Bo brez zvezdnika Bayerja še bolje? Foto: Sportida "Ne bi rekel, da je on že tako velik zvezdnik, da bi si lahko dovolil to, kar je naredil. Res je, da igra v prvi nemški ligi in je dober, čeprav za moje kriterije igra nenavaden nogomet, a morda bo to, da ga ne bo zraven, celo dobro. Če bi prišel, bi namreč spet imeli težave. Morda v prvi enajsterici zaradi tega ne bi bilo Josipa Iličića, Valterja Birse ali pa Benjamina Verbiča, ki so vsi po vrsti dobri nogometaši. Mislim, da je zasedba, ki jo ima Katanec, povsem dobra tudi brez Kampla," je nadaljeval Zavrl in stopil v bran Katancu.

"Vedno sem na strani trenerjev, ko pride do česa takšnega. Za mene je Srečko še vedno sijajen trener. Tak, kot je bil pred desetletjem in več. Po vseh kriterijih je v Sloveniji še vedno številka ena," je povedal prvi predsednik NZS, ki je bil zraven tudi leta 2002, ko sta se na svetovnem prvenstvu po prvi tekmi s Španijo sprla Katanec in takratni veliki zvezdnik Zlatko Zahović.

Po tekmi s Španijo na svetovnem prvenstvu je počilo med Zlatkom Zahovićem in selektorjem. | Foto: Guliverimage/Getty Images Po tekmi s Španijo na svetovnem prvenstvu je počilo med Zlatkom Zahovićem in selektorjem. Foto: Guliverimage/Getty Images
Izkušnja iz Koreje je bila travmatična za vse

"Postavil sem se na Srečkovo stran, saj sem se odločil, da se bom postavil na stran trenerja. Če bi delal drugače, bi porušil hierarhijo. To je bila zelo travmatična izkušnja. Zame, za njiju in za celotno slovensko javnost. Bili smo še zelo mlada nogometna država, praktično debitantka, bili smo unikum. Dogajalo se je tudi drugim reprezentancam, na tistem prvenstvu je moral Irsko zapustiti Robbie Keane, štiri leta prej je bil pri Nemčiji izključen Stefan Effenberg, a nogometno razvitejše države s tradicijo so to znale reševati bolj profesionalno. Ne tako travmatično, kot smo to reševali mi," se je dogodkov iz Koreje spomnil Zavrl in pristavil, da je bil v tistem sporu kolateralna škoda.

"Ko sem pozneje analiziral, kaj se je dogajalo, sem ugotovil, da je res bilo tako," je povedal.

Dolgoletni predsednik NZS se je odločno postavil na stran selektorja Srečka Katanca. | Foto: Vid Ponikvar Dolgoletni predsednik NZS se je odločno postavil na stran selektorja Srečka Katanca. Foto: Vid Ponikvar

Včasih je nespreten, a je še vedno številka ena

Za konec je nekaj besed namenil zdajšnjemu selektorju. "Kaj se dogaja zdaj, ne vem, a verjamem, da je ostal tak, kot je bil vedno. Pošten do sebe in do drugih. Tako kot vsi tudi on ni najbolj nadarjen za vse stvari, pri nekaterih je malce nespreten, pa tudi časi so danes drugačni, kot so bili, a za mene je generalno še vedno številka ena, kar se tiče nogometa, v Sloveniji," o Katancu pravi ena izmed največjih avtoritet v slovenskem nogometu.


Vse o tekmah s Slovaško in Anglijo:

Ne spreglejte