Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
6. 10. 2016,
11.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,65

7

Natisni članek

Kevin Kampl slovenska nogometna reprezentanca kvalifikacije za SP 2018

Četrtek, 6. 10. 2016, 11.45

6 let, 6 mesecev

Odziv slovenske reprezentance na primer Kampl

Slovenski reprezentanti obtožujejo Kampla, ki se brani #anketa

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,65

7

Kevin Kampl | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Slovenska nogometna reprezentanca, ki se pripravlja na kvalifikacijski tekmi s Slovaško in Anglijo, je v skupni izjavi za javnost poudarila, da bo na prihajajočih izpitih zelo pogrešala Kevina Kampla. Soigralci mu očitajo neprofesionalnost, hkrati pa se ne morejo znebiti občutka, da jih je pustil na cedilu ob skrajno neprimernem trenutku. Kampl se je odzval na kritiko.

Kvalifikacije za SP 2018, 2. krog

Odpoved Kevina Kampla, ki se je zaradi utrujenosti zahvalil vpoklicu in selektorju Srečku Katancu sporočil, da se ne bo udeležil reprezentančne akcije pred kvalifikacijskima tekmama s Slovaško (8. oktober) in Anglijo (11. oktober), ostaja vroča nogometna tema. Slovenska reprezentanca se na Brdu pri Kranju pripravlja na zahtevni tekmi brez zvezdnika Bayerja iz Leverkusna, ki bo v nedeljo praznoval 26. rojstni dan.

Mnogi so bili utrujeni, izčrpani ali celo poškodovani, a  …

Se je pod skupno izjavo slovenske reprezentance podpisal tudi kapetan Boštjan Cesar, ki je z 92 nastopi najbolj izkušen mož v izbrani vrsti? | Foto: Vid Ponikvar Se je pod skupno izjavo slovenske reprezentance podpisal tudi kapetan Boštjan Cesar, ki je z 92 nastopi najbolj izkušen mož v izbrani vrsti? Foto: Vid Ponikvar Izjave slovenskih reprezentantov so bile po tem, ko je dokončno postalo jasno, da Kampla ne bo na Gorenjsko, zadržane. Nekateri so poudarjali, da ga razumejo in mu stojijo ob strani, razlog o utrujenosti je prepričal tudi selektorja, ki je izpostavil, da mu tako utrujen igralec na srečanjih s Slovaško in Anglijo ne bi bil v veliko pomoč. Ko se je zadeva nekoliko umirila, vsaj del prahu okrog Kamplove odpovedi pa polegel, je iz tabora slovenske nogometne reprezentance prišla izjava, pod katero se je podpisala celotna izbrana vrsta.

V njej so zveznemu igralcu, rojenemu na nemških tleh, očitali neprofesionalnost. Tako pri obnašanju kot tudi pri načinu komunikacije – selektorja je o razlogih za neudeležbo na pripravah obvestil šele v ponedeljek zvečer prek SMS-sporočila.

"Mnogi med nami smo v svoji karieri bili utrujeni, izčrpani ali celo poškodovani, a smo na zbor prišli s ponosom in željo pomagati reprezentanci in ne iz strahu zaradi izgube statusa," so opomnili Kampla, da je reprezentanca pomembnejša od posameznika, poudarili pa tudi, da je ozračje v izbrani vrsti kljub "skrivnostni" odpovedi enega izmed pomembnih nosilcev igre odlično.

Izjava slovenske reprezentance o primeru Kampl

"Ker se je v zadnjih dneh veliko ugibalo o odnosih v reprezentanci in domnevnem sporu v Litvi, želimo člani slovenske nogometne reprezentance podati naslednjo izjavo. Smo mnenja, da se za reprezentanco igra s ponosom in častjo, reprezentanti pa moramo biti profesionalci in zgled tako na igrišču, kot izven njega - tudi z našim obnašanjem in komunikacijo. Vemo, da je Kevin pomemben člen te reprezentance in ekipa ga vsekakor potrebuje, sploh na tekmah s Slovaško in Anglijo. Tokrat pa se ne moremo znebiti občutka, da nas je pustil na cedilu. Mnogi med nami smo v svoji karieri bili utrujeni, izčrpani ali celo poškodovani, a smo na reprezentančni zbor prišli s ponosom in željo pomagati reprezentanci in ne iz strahu zaradi izgube statusa. Vsi igralci, tako mlajši kot starejši, moramo vedeti, da je reprezentančni grb nad nami vsemi, da je reprezentanca pomembnejša od posameznika. Klima v reprezentanci je odlična, tudi po tekmi z Litvo pa v slačilnici ni bilo nikakršnih sporov. Reprezentanti smo enotni in želimo s tem sporočilom zaključiti z zadevo Kampl in se osredotočiti na prihajajoči težki in pomembni tekmi s Slovaško in Anglijo, kjer bomo za uspeh potrebovali tudi podporo in energijo s tribun."

Slovenska članska nogometna reprezentanca, 6. oktober 2016

Kampl odgovoril reprezentančnim soigralcem: Moral sem ostati doma

Kampl bo danes izpustil trening v Leverkusnu zaradi pregleda krvi. | Foto: Vid Ponikvar Kampl bo danes izpustil trening v Leverkusnu zaradi pregleda krvi. Foto: Vid Ponikvar Nogometaš Bayerja se je odzval na izjavo reprezentančnih soigralcev. Svoje misli je zaupal slovenskemu športnemu časniku EkipaSN. Odzvati se je želel v dveh delih; najprej z vnovično pojasnitvijo nastalega položaja, nato pa z razlago svoje predhodne izjave, ki so jo po njegovem mnenju razumeli napačno.

"Najprej bi rad še enkrat poudaril nekatere zadeve. Prvič, vedno sem z največjim veseljem, ponosom in predanostjo igral za Slovenijo in vedno je bil moj namen to početi tudi v prihodnje. Drugič, vedno sem dal zelo jasno vedeti, da bom naslednjič spet na voljo in da zgolj potrebujem počitek v tem danem trenutku. Tretjič, prisežem, da v tem trenutku nisem v stanju, v katerem bi lahko pomagal slovenski izbrani vrsti. Res je, da treniram v Leverkusnu, toda gre za prilagojene treninge, danes pa ga bom celo izpustil zaradi pregleda krvi. Ves čas sem namreč nekaj bolehen in res pošteno izčrpan. Moral sem ostati doma, Slovenija od mene ne bi imela nič in stojim za temi besedami, stojim za svojo odločitvijo."

"Zdaj pa bi rad razčistil še nekaj. Kolikor mi je znano, so tako igralci kot del slovenske javnosti napak razumeli eno mojo izjavo, pri kateri verjetno res nisem bil dovolj konkreten in jasen. Dejal sem, da nekateri igralci nimajo poguma storiti to, kar sem storil jaz, ker se bojijo posledic. Nisem mislil slovenskih igralcev, predvsem pa nisem namigoval na nič drugega kot na konkreten primer. V mislih nisem imel niti enega svojega reprezentančnega soigralca, temveč znane primere s celotnega sveta, ko si igralci niso upali priznati, da so izčrpani, in so to drago plačali," je zapisala EkipaSN.   

Je Kevin Kampl pustil reprezentanco na cedilu?

  • Da. V prihodnje bi mu morala biti vrata slovenske reprezentance zaprta.
    7,46 %
    73 glasov
  • Da, lahko bi se odzval drugače in vsaj pripotoval v Slovenijo.
    23,49 %
    230 glasov
  • Ne. Je utrujen in kot takšen ne more koristiti izbrani vrsti.
    27,58 %
    270 glasov
  • Ne. Odločil se je, da bo tako izrazil nezadovoljstvo nad vodstvom reprezentance.
    41,47 %
    406 glasov
Oddanih 979 glasov

Kamplov trener: Njegova osebna odločitev

Kampl je v zadnjem mesecu za Bayer odigral osem srečanj. | Foto: Sportida Kampl je v zadnjem mesecu za Bayer odigral osem srečanj. Foto: Sportida Zgodba o nepričakovani odpovedi Kampla, ki slovi kot velik borec in je bil za klub in izbrano vrsto vedno pripravljen žrtvovati zadnji atom moči, odmeva tudi v Nemčiji. Prah, ki ga v Sloveniji dviga Kamplova odločitev o reprezentančnem premoru, je pritegnil tudi pozornost časnika Bild. Ta poroča o "slovenski diskusiji" na temo 25-letnega člana nemškega prvoligaša Bayerja.

Ob tem povzema besede njegovega reprezentančnega soigralca Jasmina Kurtića, ki je dejal, da ne dvomi o pristnosti pojasnila za odpoved v tokratni akciji (utrujenost), in dodaja, da osrednji lik zgodbe o tej temi ne želi več govoriti.

Zato pa se je oglasil trener šestouvrščenega moštva nemške bundeslige Roger Schmidt. "Gre za njegovo osebno odločitev, ki jo razumem. Kevin je igralec, ki daje vse, tako za klub kot tudi reprezentanco," je dejal trener lekarnarjev, ki v tej sezoni nastopajo tudi v ligi prvakov.

Vse o tekmah s Slovaško in Anglijo:

 

 

Ne spreglejte