Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
3. 10. 2016,
17.01

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,93

1

Natisni članek

Vasja Kruh kvalifikacije za SP 2018 Srečko Katanec

Ponedeljek, 3. 10. 2016, 17.01

6 mesecev, 3 tedne

Umrl je dr. Vasja Kruh

Slovenski nogomet žaluje, reprezentanti ostali brez dolgoletnega zdravnika

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,93

1

Vasja Kruh | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Po težki bolezni je umrl je dr. Vasja Kruh. Dolgoletni dobri duh in zdravnik slovenske nogometne reprezentance, ki se je prav v ponedeljek zbrala pred nadaljevanjem kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018.

Slovenski nogomet je zavit v črno. Dr. Vasja Kruh je v 71. letu izgubil boj z boleznijo. Priznani slovenski zdravnik, ki je svoje življenje posvetil abdominalni kirurgiji, je pustil globok pečat v slovenskem nogometu in stkal tesne vezi s številnimi ljudmi, ki so delali v slovenskem nogometu.

Pokojni Kruh je nogometu posvetil velik del življenja. V mladosti je igral za NK Novo Gorico, pozneje se je v nogomet vrnil kot zdravnik ND Gorice.

Leta 2000 ga je zdajšnji selektor članske reprezentance Srečko Katanec, ki je ravno v ponedeljek zbral nogometaše za prihajajoči tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Slovaški in Angliji v Ljubljani, priključil delu z izbrano vrsto.

V slovenski reprezentanci je kot zdravnik deloval vse do lanskega leta in bil v zadnjem obdobju tudi član zdravniške komisije Nogometne zveze Slovenije. Z reprezentanco je bil na vseh velikih tekmovanjih, na svetovnih prvenstvih 2002 in 2010 ter na evropskem prvenstvu 2000.

Veljal je za velikega strokovnjaka na svojem področju in umirjenega sogovornika, ki je vselej rad priskočil na pomoč. Stkal je tesne vezi s številnimi nogometaši, ki so skozi vsa ta leta oblekli reprezentančni dres. Tudi z mnogimi, ki so v izbrani vrsti danes.

Prav gotovo bo tokratna reprezentančna akcija minila tudi v znamenju spomina na umrlega Kruha, ki je bil velik profesionalec in hkrati velik navijač slovenske nogometne reprezentance.

Od njega so se poslovili tudi na NZS. "Nogometna zveza Slovenije izreka vsem svojcem in prijateljem Dr. Kruha iskreno sožalje ob boleči izgubi. Pogreb pokojnika bo v ožjem družinskem krogu," so zapisali na spletni strani krovne slovenske nogometne organizacije.

Ne spreglejte