Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
3. 10. 2016,
16.12

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

kvalifikacije za SP 2018 angleška nogometna reprezentanca Sam Allardyce Wayne Rooney Gareth Southgate

Ponedeljek, 3. 10. 2016, 16.12

6 let, 7 mesecev

Wayne Rooney bo še naprej kapetan

Selektor Anglije pred prihodom v Slovenijo: To je bila najlažja naloga

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Gareth Southgate | Foto Reuters

Foto: Reuters

"To je bila najlažja naloga," je začasni selektor Anglije Gareth Southgate, ki z angleško reprezentanco prihodnji teden prihaja v Slovenijo, pojasnil odločitev, da tudi pod njegovim vodstvom Wayne Rooney ostaja kapetan izbrane vrste.

O škandalu, ki je odnesel Sama Allardyca:


Gareth Southgate, novopečeni selektor Anglije, ki jo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v soboto čaka tekma proti Malti v Londonu in prihodnji torek še gostovanje v Ljubljani v skupini F, je objavil prvi seznam, odkar je po odhodu predhodnika Sama Allardyca – ta je moral po vsega eni tekmi oditi zaradi afere s svetovanjem, kako izigrati pravila tamkajšnje nogometne zveze pri prestopih igralcev – začasno prevzel selektorske naloge.

Na seznamu ni kakšnih šokantnih novosti, vse kaže, da bo dozdajšnji selektor mlade angleške reprezentance stavil na podobne nogometaše kot njegov predhodnik. Vključno z mednarodno najbolj priznanim angleškim nogometašem zadnjega desetletja Waynom Rooneyjem, ki je s 53 goli v 116 nastopih najboljši strelec v zgodovini Anglije.

Ni bilo niti najmanjšega dvoma

Wayne Rooney ostaja kapetan Anglije. | Foto: Reuters Wayne Rooney ostaja kapetan Anglije. Foto: Reuters 30-letni as Manchester Uniteda, ki v klubu pod vodstvom Portugalca Joseja Mourinha v tej sezoni ne igra prav pogosto – na zadnjih dveh tekmah je skupaj odigral le 30 minut – bo, kot kaže, tudi v prihodnosti eden izmed ključnih mož Angležev.

"Odločitev, da ostane kapetan, je bila zelo lahka. Pogovarjal sem se z igralci, vodstvom zveze in trenerji. Vsi so dejali, da je izjemen vodja, ki reprezentanci pomaga na in ob igrišču. V zadnjih dveh letih je dozorel in ekipi prinaša ogromno. Nisem imel niti najmanjšega dvoma o tem, ali bo še naprej kapetan," je povedal 46-letni nekdanji angleški reprezentant, ki je v izbrani vrsti zbral 57 nastopov.

Nekaj besed je namenil tudi škandalu, ki je z mesta selektorja odnesel Allardyca. "Ne vem prav veliko o tem, zato zadeve ne bi komentiral, a lahko rečem le to, da nogomet ljubim in zanj živim. Nogomet kot šport obožujem, medtem ko mi v industriji, ki je v nogometu, marsikaj smrdi," je bil kratek, a zgovoren Southgate.

Zvezdnik Manchester Uniteda v tej sezoni pogosto sedi na klopi. Do zdaj je na sedmih tekmah v tej sezoni dosegel le en gol. | Foto: Reuters Zvezdnik Manchester Uniteda v tej sezoni pogosto sedi na klopi. Do zdaj je na sedmih tekmah v tej sezoni dosegel le en gol. Foto: Reuters

Angleži imajo na Slovence sijajne spomine

Anglija, s katero se je Slovenija do zdaj pomerila štirikrat in vsakič zmagala, je po prvem krogu kvalifikacijske skupine F sicer na prvem mestu. Na prvi tekmi je zmagala na Slovaškem z 1:0, potem ko je septembra letos v Trnavi do treh točk prišla z golom Adama Lallane v 95. minuti.

Ne spreglejte