Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
6. 10. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

1

Natisni članek

nogomet Slovaška Anglija kvalifikacije za SP 2018 Bojan Jokić

Četrtek, 6. 10. 2016, 4.00

6 let, 7 mesecev

Bojan Jokić

Staroselec, ki ima neporavnane račune z Angleži

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

1

Bojan Jokić je eden izmed najbolj standardnih reprezentantov Slovenije v zadnjem času, a je v neugodnem položaju. V Španiji, kjer je član Villarreala, namreč ne igra. V tej sezoni ni odigral še niti minute, a verjame, da bo kos nalogi, če bo na prihajajočih tekmah kvalifikacij za svetovno prvenstvo proti Slovaški in Angliji v Ljubljani (8. in 11. oktober) dobil priložnost.

"Na treningih se bom tako kot vedno trudil, da se bom dokazal in selektorja prepričal v to, da mi ponudi priložnost. Jasno mi je, da mesta v prvi postavi nima zagotovljenega nihče. Vsi smo do tega, kar imamo, prišli z delom in odnosom do dela, ki nas krasi. Tisti, ki je v najboljši formi, igra," pred prihajajočimi izzivi pravi Bojan Jokić, ki spada med tiste nogometaše, ki v drugem mandatu selektorja Srečka Katanca igra najbolj pogosto.

Kvalifikacije za SP 2018, 2. krog

Mislil je že, da se bo rešil, a je nato vse padlo v vodo

V klubu v tej sezoni ni odigral niti minute. | Foto: Guliverimage/Getty Images V klubu v tej sezoni ni odigral niti minute. Foto: Guliverimage/Getty Images Ravno nasprotno od trenutkov, ki jih preživlja v klubskem dresu. Za Villarreal v tej sezoni še sploh ni zaigral. "To je seveda težava za vsakega, tudi za mene. Vsak si vedno želi igrati, a jaz pač ne igram. Sem izkušen, podobno sem že preživljal in dobro vem, da moram zdaj delati še več, kot delajo drugi. Medtem ko oni igrajo, jaz ne, zato moram ostati v formi," pravi levi bočni branilec, ki je do zdaj za Slovenijo nastopil že na 78 tekmah.

"Poleti sem bil že dogovorjen, da bom odšel iz Villarreala, a nato je vse skupaj padlo v vodo. V klubu so pripeljali še enega levega branilca in zdaj smo skupaj kar trije. Preostala dva sta v prednosti, zato bom jaz priložnosti dobival le v pokalnem tekmovanju. Borim se in se ne predajam, a mi je jasno, da bom moral zamenjati klub. Januarja bom odšel drugam, nekaj se že dogaja," je povedal 30-letni dolgoletni reprezentant.

Bojan Jokić pravi, da so reprezentanti zdaj, ko ne gre najbolje, še bolj stopili skupaj. | Foto: Vid Ponikvar Bojan Jokić pravi, da so reprezentanti zdaj, ko ne gre najbolje, še bolj stopili skupaj. Foto: Vid Ponikvar

Ko gre slabo, moraš stopiti skupaj

Toda zdaj ni čas za razmišljanje o klubskih zadevah. Pred slovensko reprezentanco, ki je na začetku kvalifikacij za naslednje svetovno prvenstvo razočarala in le remizirala z 2:2 v Litvi, sta najpomembnejši tekmi leta, v Ljubljano prihajata Slovaška in Anglija. Po septembrskem spodrsljaju se je na reprezentanco usul plaz kritik. Je bil premočan?

"Nisem preveč prebiral komentarjev, a zase lahko povem, da vedno vem, kdaj igram dobro in kdaj slabo. Podobno je tudi s soigralci. Mislim, da ekipa raste iz tekme v tekmo. Včasih zmaguješ, včasih ne. Ko je tako, moraš stopiti skupaj in se potruditi, da bo v prihodnje bolje. Dobro je, da smo osvojili vsaj točko in se vrnili po zaostanku z 0:2. To je tisto, na čemur moramo graditi prihodnost," je povedal Kranjčan, ki ima s prihodnjima nasprotnikoma že kar nekaj izkušenj.


Morda vas iz rubrike nogomet na Siol.net zanima še:


Z Angleži ima neporavnane račune

Čaka ga še peti obračun z Angleži. | Foto: Reuters Čaka ga še peti obračun z Angleži. Foto: Reuters S Slovaki, ki so jih Slovenci v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2010 dvakrat premagali, je igral na eni tekmi, z Angleži, Slovenci so proti njim izgubili vse štiri tekme, se je meril trikrat. "Z Angleži imamo neporavnane račune in skušali se bomo oddolžiti za vse poraze, ki smo jih proti njim doživeli, a še prej nas čaka tekma proti Slovaški, ki je zelo dobra. V preteklosti smo jo že premagovali in upam, da bo tako tudi tokrat," je dejal nogometaš z dolgoletnimi izkušnjami z igranjem v prvi francoski, italijanski in španski ligi.

"Pred nami sta prelomni tekmi, po katerih bo marsikaj jasno. Res je, da je do konca kvalifikacij še kar nekaj tekem, a ko si v zaostanku, je težko loviti. Dostikrat se nam zgodi, da se znajdemo v takšnem položaju, zato moramo narediti vse, da tokrat ne bo podobno. Najbolj pomembno je, da bomo zbrani in ne prejmemo gola. Dali ga bomo zagotovo," je še povedal in za konec izrazil upanje na polno podporo s tribun.


Morda vas iz preostalih rubrik na Siol.net zanima še:


Verjame v polne Stožice

"Verjamem, da bodo tribune Stožic polne. Če bo tako, bo lažje. Pritisk na nasprotnike bo večji. Podpora navijačev je zelo pomembna in upam, da jo bomo imeli," si je za konec zaželel nogometaš, ki je član izbrane vrste že neprekinjeno več kot desetletje.


Vse o tekmah s Slovaško in Anglijo:

Ne spreglejte