Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
4. 10. 2016,
10.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,15

1

Natisni članek

Vladimir Weiss Slovaška slovenska nogometna reprezentanca kvalifikacije za SP 2018

Torek, 4. 10. 2016, 10.09

6 let, 6 mesecev

Vladimir Weiss v težavah

Škandal na Slovaškem: zvezdnik odklonil alkotest, zato ga ne bo v Ljubljano

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,15

1

Vladimir Weiss | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Slovaški reprezentant Vladimir Weiss, ki si v zadnjih letih služi nogometni kruh v Katarju, je izpadel s seznama kandidatov za nastop na kvalifikacijski tekmi s Slovenijo. V nedeljo je zakuhal škandal, ko ga je za volanom v Bratislavi ustavila policija, a je odvrnil alkotest oziroma krvni test.

Sin nekdanjega selektorja Slovaške, ki je v karieri zamenjal ogromno znanih klubov (Manchester City, Glasgow Rangers, Espanyol, Olympiakos Pirej …), se je znašel v težavah, ko je v nedeljo odklonil alkotest.

Naprave za ugotavljanje alkoholnih substanc v izdihanem zraku voznikov niso uporabili, 26-letni Vladimir Weiss pa se je znašel v resnem prekršku. Prek odvetnikov je sporočil, da zanika krivdo. Prepričan je, da se je zgodila napaka, saj sploh ni vozil avta, ogorčen pa je tudi nad strogostjo slovaških policistov.

Selektor ga je črtal s seznama

"Žalosten sem, da se je to zgodilo. Ne glede na to, ali je kriv ali nedolžen, ta mesec ne bo z nami, saj se moramo na tekmi s Slovenijo in Škotsko pripravljati v miru. Pa čeprav je eden izmed ključnih mož v naši reprezentanci," se je odločil selektor Jan Kozak, ki je tako ostal še brez enega zvezdnika.

Barve domovine je branil tudi na uvodni tekmi kvalifikacij za SP 2018 proti Angliji (0:1). | Foto: Guliverimage/Getty Images Barve domovine je branil tudi na uvodni tekmi kvalifikacij za SP 2018 proti Angliji (0:1). Foto: Guliverimage/Getty Images

Že prej je bilo znano, da bo v Stožicah zaradi rdečega kartona, ki ga je prejel na uvodni kvalifikacijski tekmi z Anglijo, manjkal kapetan Martin Škrtel. Zaradi zdravstvenih težav so odpadli tudi Peter Pekarik (Hertha Berlin), Norbert Gyömber (Pescara) in Viktor Pečovsky (Žilina), tako da je Slovaška izgubila kar nekaj pomembnih prvokategornikov.

Za zdaj le začasno izključen

Slovaški selektor Jan Kozak se pripravlja na obračun v Ljubljani. | Foto: Guliverimage/Getty Images Slovaški selektor Jan Kozak se pripravlja na obračun v Ljubljani. Foto: Guliverimage/Getty Images "Slovaška ima na voljo dovolj kakovostnih igralcev, zato bomo priložnost dali drugim kandidatom," je Kozak prepričan, da odsotnost Weissa, zveznega igralca katarskega moštva Al-Gharafa, ne bo bistveno oslabila moči slovaške reprezentance v Stožicah.

Ko bo končana policijska preiskava, bo znan tudi prihodnji status Weissa v izbrani vrsti. Selektor do takrat o tem primeru ne želi razglabljati. Razmišlja le o tem, kako v Ljubljani osvojiti točke, ki jih je nesrečno izgubil na domači tekmi z Anglijo.

Trije levi so zmagoviti zadetek za 1:0 zabili v peti minuti sodnikovega podaljška, v soboto pa jih čaka gostovanje v Stožicah.

Slovaški kandidati za srečanje s Slovenijo:

Vratarji: Matuš Kozačik (Viktoria Plzen, Češka), Jan Novota (Rapid Dunaj, Avstrija), Martin Dubravka (Slovan Liberec, Češka)
 
Branilci: Lukaš Pauschek (Mlada Boleslav, Češka), Erik Sabo (Beitar Jeruzalem, Izrael), Jan Durica (Trabzonspor, Turčija), Lukaš Štetina (Dukla Praga, Češka), Kornel Salata (Slovan Bratislava), Tomaš Hubočan (Marseille, Francija), Jakub Holubek (Žilina)
 
Zvezni igralci: Robert Mak (Zenit St. Peterburg, Rusija), Jan Greguš (Köbenhavn, Danska), Patrik Hrošovsky (Viktoria Plzen, Češka), Juraj Kucka (AC Milan, Italija), Filip Kiss (Haugesund, Norveška), Jakub Považanec (Dukla Praga, Češka), Marek Hamšik (Napoli, Italija), Dušan Švento (Slavia Praga, Češka)
 
Napadalci: Michal Duriš in Marek Bakoš (oba Viktoria Plzen, Češka), Adam Nemec (Dinamo Bukarešta, Romunija)

Ne spreglejte