Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
5. 10. 2016,
14.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,73

11

Natisni članek

Franc Kangler Andrej Čuš Milan Brglez Aleš Primc Tanja Fajon Bojan Dobovšek Nataša Pirc Musar

Sreda, 5. 10. 2016, 14.15

6 let, 7 mesecev

Kdo od novih obrazov bo ustanovil stranko?

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,73

11

Novi obrazi | Foto Siol.net

Foto: Siol.net

Čeprav sta se v anketi najbolje odrezali odvetnica Nataša Pirc Musar in evropska poslanka Tanja Fajon, pravita, da o tem ne razmišljata. Nepovezani poslanec Bojan Dobovšek meni, da bo stranko ustanovil, ko bo začutil dovolj velik pritisk, Aleš Primc pa bo pripravljen, ko bodo volitve.

V Sloveniji nekaj zadnjih volitev zmagujejo "novi obrazi". Ali je prišel čas za "nove nove obraze"? V anketi Episcentra so preverjali, katere nove obraze si volivci želijo na slovenski politični sceni, če bi ti ustvarili stranko.

Največ podpore, 11,8 odstotka, bi dobila odvetnica Nataša Pirc Musar, ki pa je to ne bo prepričalo za vključitev v politiko.

"Ne bom ustanovila stranke in ne razmišljam o vstopu v politiko," je bil kratek komentar Pirc Musarjeve.

Tudi Fajonove ne zanima stranka

Evropske poslanke Tanje Fajon ne zanima ustanavljanje stranke. | Foto: Bojan Puhek Evropske poslanke Tanje Fajon ne zanima ustanavljanje stranke. Foto: Bojan Puhek

Drugo najvišjo podporo, 10,6 odstotka, bi med novimi obrazi dobila evropska poslanka na listi socialnih demokratov Tanja Fajon.

"Ne razmišljam o ustanovitvi stranke. Raziskave je dobro spremljati, vendar jaz delam svoje delo. Življenje gre normalno naprej in se ne oziram preveč na rezultate anket," je dejala Fajonova.

Klemenčič brez komentarja

Najvišje od članov aktualne vlade se je zavihtel pravosodni minister Goran Klemenčič. Nekdanji prvi človek Komisije za preprečevanje korupcije še ni bil član nobene politične stranke, za komentar pa ni bil na voljo.

Neuradno ga strankarsko življenje ne zanima.


Drugi obraz Steva Jobsa: Mamila, laganje, nezakonski otroci

Gašperšič tik pred prodajo izpolnil dolgoletno željo Adrie Airways. Usluga nemškemu kupcu ali le naključje?

Cerar uživa največ zaupanja, sledita mu Židan in Janša


Dobovšek se bo odločil, ko bo dovolj velik pritisk

Nepovezanega poslanca Bojana Dobovška bi volilo 6,9 odstotka ljudi. V podpori nekdanji poslanec SMC vidi zaupanje ljudi njemu kot strokovnjaku in zdaj politiku.

"Vse bo odvisno od politične situacije in kakšno bo stanje v gospodarstvu ter zadovoljstvo državljanov. Želja je, da končno uredimo preglednost financ v Sloveniji in odpravimo vpliv neformalnih mrež. Ko bo pritisk dovolj velik, kar za zdaj kaže, da bo, bomo ustanovili stranko. Delamo na trdnem programu," je o svoji politični prihodnosti dejal Dobovšek.

Za Aleša Primca je pomembna le ena anketa. To so volitve. | Foto: Matej Leskovšek Za Aleša Primca je pomembna le ena anketa. To so volitve. Foto: Matej Leskovšek

Primc bo pripravljen, ko bodo volitve

Dvakratni zmagovalec družinskega referenduma Aleš Primc, ki je aktivnejšo vključitev v politiko oznanil že maja, se je v anketi uvrstil za predsednikom državnega zbora Milanom Brglezom in Lojzetom Peterletom.

Primc je ob ustanovitvi Gibanja za otroke in družino konec maja napovedal udeležbo na naslednjih volitvah, po anketi Episcentra pa bi zanj oziroma njegovo stranko glasovalo 4,7 odstotka ljudi.

"Samo ena anketa bo pomembna, in to so volitve ter rezultati dela po njih. Gibanje bo ustanovilo stranko, ki bo samo orodje za nastop na volitvah. Pripravljamo program. Ko bodo volitve, bomo pripravljeni," je dejal Primc.

Med novimi obrazi sta bila še nekdanji poslanec SDS Andrej Čuš in nekdanji župan Maribora Franc Kangler, ki bi ju volilo dva odstotka volivcev. Kangler je v začetku maja ustanovil Novo ljudsko stranko, ki se bo poskušala na naslednjih volitvah uvrstiti v državni zbor.

V anketo Novi obrazi so dodali nova imena na osnovi informacij, da imajo veliko podporo med volivci. Anketo je Episcenter opravil septembra letos na vzorcu 701 državljana.
Ne spreglejte