Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
4. 10. 2016,
12.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

15

Natisni članek

Kevin Kampl slovenska nogometna reprezentanca kvalifikacije za SP 2018

Torek, 4. 10. 2016, 12.06

6 let, 6 mesecev

Kevin Kampl ne bo igral proti Slovaški in Angliji

SMS Srečku Katancu: Ne računajte name

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

15

Kevin Kampl | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenska nogometna reprezentanca se pod vodstvom selektorja Srečka Katanca na kvalifikacijsko tekmo s Slovaško pripravlja brez Kevina Kampla. Ta je selektorja prek SMS-sporočila obvestil, naj tokrat ne računa na njegovo pomoč.

Slovensko izbrano vrsto 8. in 11. oktobra čakata pomembni kvalifikacijski tekmi. Najprej se bo v Stožicah pomerila s Slovaško, tri dni pozneje pa še z Anglijo. Katančeva četa na dvobojih z najmočnejšima tekmecema v kvalifikacijski skupini za SP 2018 ne bo v popolni zasedbi, saj na Gorenjskem pogrešajo Kevina Kampla.

Priprave slovenske reprezentance na tekmo s Slovaško:

Manjkal bo tudi Robert Berič
Intervju s kapetanom slovenske reprezentance Boštjanom Cesarjem
Tokratni zbor Katančeve čete je bil nenavaden
Katanec sporoča navijačem, da jih čaka trpljenje​
Seznam slovenske reprezentance za tekmo s Slovaško

V torek je treniral pod vodstvom trenerja Bayerja

Zvezdnik Bayerja, s katerim nastopa tudi v ligi prvakov, je v Nemčiji. V torek je v Leverkusnu opravil trening s klubskimi soigralci, o čemer je poročal tudi nemški časnik Bild in prek družbenega omrežja Twitter v svet poslal slikovni dokaz, kako se je nogometaš, rojen v Solingenu, potil v Nemčiji. Istočasno so na Brdu pri Kranju trenirali slovenski reprezentanti, selektor Srečko Katanec pa je pogrešal neutrudnega zveznega igralca, ki bo v nedeljo dopolnil 26 let.

Po končanem torkovem treningu je selektor Katanec spregovoril o odsotnosti pomembnega člena za slovensko reprezentanco. Povedal je, da ga je Kampl o tem, da se ne bo udeležil reprezentančnih priprav, obvestil prek SMS-sporočila v nedeljo zvečer. Selektor mu je vrnil sporočilo s prošnjo, da ga pokliče in se o tem pogovorita, a se slovenski reprezentant, rojen v Nemčiji, ni več javljal.



Katanec je poudaril, da je sprejel njegov izgovor o utrujenosti, saj je v zadnjem mesecu resnično odigral devet napornih srečanj, predstavnikom sedme sile pa je tudi pojasnil, da zaradi tega na prihodnjih seznamih ne bo prečrtal njegova imena.

Ne bo ga odpisal, prav tako pa ne verjame, da je posredi kaj drugega kot želja igralca, da si zaradi velike utrujenosti spočije in napolni baterije pred nadaljevanjem sezone. "Kevin je 'prekurjen'. Če je imel na zadnji tekmi 30 stikov z žogo v 90 minutah, je res nekaj narobe. Če bi prišel v takem stanju kot je, nam ne bi prav veliko pomagal," je dejal 53-letni Ljubljančan. 

Kevin Kampl je govoril tudi s predsednikom Uefe Aleksandrom Čeferinom, ki bo v soboto podal odstopno izjavo izvršnemu odboru NZS. | Foto: Guliverimage/Getty Images Kevin Kampl je govoril tudi s predsednikom Uefe Aleksandrom Čeferinom, ki bo v soboto podal odstopno izjavo izvršnemu odboru NZS. Foto: Guliverimage/Getty Images Kampl: Potrebujem počitek

"Izčrpan sem. V zadnjih dveh tednih sem se preveč utrudil, zdaj pa potrebujem počitek. Pred nekaj dnevi sem si tudi popravil zobe. Zato sem si zabičal, da moram poslušati svoje telo in ostati v Leverkusnu," je po poročanju nemškega časnika Express dejal Slovenec, rojen na nemških tleh in dodal, da mu raje napisal sporočilo kot pa da bi poklical, ker mu slovenski jezik še dela določene težave. Zato se je raje odločil za SMS-sporočilo, saj se je želel izogniti morebitnim nesporazumom. 

"Upam, da mi selektor ne zameri in da to zanj ne pomeni, da ne želim več igrati za Slovenijo. Tokrat pač potrebujem počitek, govoril sem tudi s predsednikom NZS in zdaj Uefe Aleksandrom Čeferinom ter mu to pojasnil. Mislim, da me razume. Upam, da me tudi Katanec in da bo to lahko sprejel," je Kampl iz Nemčije sporočil slovenskemu športnemu dnevniku EkipaSN, časnik Express pa je povzel še njegovo misel, s katero opisuje občutke, ko igra za reprezentanco. "Razumem jezo, a vsak ve, da sem vedno igral za Slovenijo s polnim srcem in strastjo. Vedno sem ponosno nosil dres moje domovine."

Nogometaš Bayerja, utrujen od neprestanih nastopov v Nemčiji, Evropi in dresu slovenske reprezentance, je priznal, da sta se s selektorjem zapletla v spor. "Res je, po tekmi v Litvi sem bil nezadovoljen, on pa je bil nezadovoljen z mojim odzivom. Bilo je nekaj takih besed, tudi nekaj SMS-sporočil. Toda to ni razlog za mojo tokratno odločitev. Razloge sem pojasnil," je še sporočil za edini slovenski športni časnik, medtem ko pa je v uradni izjavi za spletno stran svojega delodajalca poudaril, da ima klub tokrat prednost.

V soboto je premagal močno Borussio

Kevin Kampl je za slovensko izbrano vrsto odigral 24 tekem. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Kevin Kampl je za slovensko izbrano vrsto odigral 24 tekem. Foto: Žiga Zupan/Sportida Kampl je v soboto v derbiju nemškega prvenstva pomagal lekarnarjem do dragocene zmage nad nekdanjim klubom iz Dortmunda. Bayer je premagal Borussio z 2:0, slovenski reprezentant pa ni skrival zadovoljstva po zmagi, ki je dvignila samozavest moštvu iz Leverkusna.

V dresu slovenske reprezentance je odigral 24 tekem in se dvakrat vpisal med strelce. Nikoli ni skrival velike otroške želje, da bi s Slovenijo nastopil na velikem tekmovanju.

V zadnjem obdobju je bil nezadovoljen z igralnim položajem, o čemer je večkrat potožil po nastopih.

Pri Bayerju, kjer je bil izbran v najboljšo enajsterico nemškega prvenstva v sezoni 2015/16, se najbolje počuti na položaju zadnjega zveznega igralca, v reprezentanci pa v zvezni vrsti pogosto opravlja naloge na drugih mestih.

Prav zaradi tega je prva vest o Kamplovi "košarici" dvignila nemalo prahu, saj so jo mnogi razumeli kot bojkot. Uradna razlaga ostaja – utrujenost.

Vaše mnenje: Zakaj Kevina Kampla ni v reprezentanci?

  • Zaradi utrujenosti
    23,15 %
    229 glasov
  • Zaradi bojkota
    76,85 %
    760 glasov
Oddanih 989 glasov
Ne spreglejte