Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 9. 2016,
21.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

Natisni članek

afera nogomet kvalifikacije za SP 2018 Sam Allardyce Gareth Southgate

Torek, 27. 9. 2016, 21.20

6 let, 6 mesecev

Sam Allardyce ni več trener Anglije, začasno jo bo vodil Gareth Southgate

Škandal odnesel angleškega selektorja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38
Sam Allardyce | Foto Reuters

Foto: Reuters

Sam Allardyce se je po škandalu, v katerega sta ga ujela novinarja pod krinko, poslovil z mesta selektorja angleške nogometne reprezentance. Začasno bo vodenje Angležev prevzel Gareth Southgate.

Izjemno hitro se je končalo selektorsko delo Sama Allardycea na klopi angleške nogometne reprezentance, ki ji je v slovo pomagal po zgolj 67 dneh vodenja. Angležem je poveljeval le na eni tekmi, na uvodu kvalifikacij za SP so v podaljšku z 1:0 premagali Slovaško. Enainšestdesetletnega trenerja je z mesta selektorja odnesla afera, ki so jo razkrili pri časniku Daily Telegraph.

Raziskovalna novinarja omenjenega medija sta se pretekli mesec dogovorila za sestanek s selektorjem in se pretvarjala, da sta poslovneža z Daljnega vzhoda, ki bi želela zaslužiti s prodajo igralcev. Allardyce se je ujel v njuno zanko in bil pripravljen razkriti način, kako izigrati pravila angleške krovne zveze, ki ne dovoljujejo lastništva igralcev s tretje strani. Pohlep po dodatnem zaslužku ga je posledično stal službe pri treh levih.

Potem ko je afera prišla v javnost, so se poti Allardycea in Angleške nogometne zveze (FA) razšle. "Sprejel je odgovornost za svoja dejanja in se opravičil za napako. Odločitve nismo sprejeli zlahka, a prednostna naloga zveze je zaščita širših interesov in ohranjanje najvišjih etičnih standardov v nogometu," se glasi del sporočila za javnost FA.

Angleže bo začasno vodil Gareth Southgate. 11. oktobra se bodo pod njegovim vodstvom v kvalifikacijah za SP 2018 v Stožicah pomerili s Slovenci. | Foto: Reuters Angleže bo začasno vodil Gareth Southgate. 11. oktobra se bodo pod njegovim vodstvom v kvalifikacijah za SP 2018 v Stožicah pomerili s Slovenci. Foto: Reuters Selektorska taktirka (začasno) v roke Southgata

Začasno bo Anglijo vodil 46-letni Gareth Southgate, ki se je v zadnjih letih posvečal mlajšim angleškim reprezentančnim selekcijam.

V Stožicah, kjer bodo Angleži v okviru kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2018 gostovali v torek, 11. oktobra, jih bo tako vodil Southgate.

Ne spreglejte